Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Uważaj ...'szatan' jest wszędzie i atakuje :)

~Rudawy Winnik niezalogowany
18 marca 2021r. o 13:13
Zbynek zajmij się swoją rodziną.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Pozłocista Hakonechloa niezalogowany
19 marca 2021r. o 13:47
~Rudawy Winnik napisał(a): Zbynek zajmij się swoją rodziną.

Nie zginie ,kto ma księdza w rodzinie .

9 kwietnia o godz. 12 w sali 43 Sądu Rejonowego dla Warszawy rozpocznie się proces karny stowarzyszenia Watchdog przeciwko Fundacji Lux Veritatis. Chodzi w nim o nieujawnienie publicznych informacji na temat dofinansowań od rządu i innych publicznych instytucji. Ojcu Rydzykowi oraz jego najbliższym współpracownikom grozi kara więzienia.

Przedstawiciel Watchdog Adam Kuczyński powiązał ten przepis z dwoma paragrafami kodeksu karnego, których treść cytujemy poniżej. Za przestępstwo ujęte w drugim z nich grozi do 10 lat więzienia.

Art. 231. § 1. Funkcjonariusz publiczny, który, przekraczając swoje uprawnienia lub nie dopełniając obowiązków, działa na szkodę interesu publicznego lub prywatnego, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.

§ 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 w celu osiągnięcia korzyści majątkowej lub osobistej, podlega karze pozbawienia wolności od roku do lat 10.
~~Brunatnoczerwona Firletka niezalogowany
19 marca 2021r. o 13:52
brednie gebelsiku
~~Przekrwiona Krokosmia niezalogowany
21 marca 2021r. o 5:51
~~Brunatnoczerwona Firletka napisał(a): brednie gebelsiku

SŁOWO NA NIEDZIELĘ.

Arcybiskup Kolonii kardynał Rainer Woelki przez rok trzymał pod kluczem raport dotyczący tuszowania pedofilii wśród księży w jego diecezji. Gdy go w końcu ujawnił, w niemieckim Kościele lecą pierwsze głowy.

– Nigdy nie brałem udziału w tuszowaniu pedofilii – zapewniał arcybiskup Hamburga Stefan Heße, ogłaszając, że poprosił papieża Franciszka o zwolnienie ze stanowiska.

W upublicznionym w tym tygodniu przez diecezję w Kolonii liczącym prawie 800 stron raporcie o pedofilii i odpowiedzialności hierarchów opisano 314 przypadków wykorzystywania seksualnego nieletnich przez 202 księży. Zarzuty pod adresem Heßego padają w dokumencie jedenaście razy.

A polskie dziwisze, głodzie, dzięgi i inne sprośne spaślaki w koronkowych sukienkach nabożnie składają rączęta i wznoszą oczy ku niebu jako skrzywdzona podejrzeniami niewinność.
Swoją drogą, wychodzi na to, że CAŁY kościół rzym-kat to jedno wielkie bagno. Już wciągnęło Franciszka, który na biskupa do Gdańska nasłał naziola z Białegostoku

W Polsą są 43 diecezje,a tam 314 przypadków pedofilii i 202 sukienkowych pedofilów tylko w jednej.Te liczby na pewno nie są zawyżone.

Sprawa jest jasna i bezdyskusyjna. NIE MA CZEGOŚ TAKIEGO JAK NIEUMOCZONY BISKUP. Albo sam się zabawiał, albo tych, co się zabawiają, przesuwał z parafii do parafii, albo stosował omertę wobec tych, co się zabawiali albo przesuwali. Dokument "Crimen Sollicitationis" istruujący, jak należy tuszować pedofilię, był ponad 50 la temu rozesłany do WSZYSTKICH BISKUPÓW

AMEN
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
21 marca 2021r. o 6:21
~~Przekrwiona Krokosmia napisał(a):

SŁOWO NA NIEDZIELĘ.

Arcybiskup Kolonii kardynał Rainer Woelki przez rok trzymał pod kluczem raport dotyczący tuszowania pedofilii wśród księży w jego diecezji. Gdy go w końcu ujawnił, w niemieckim Kościele lecą pierwsze głowy.

– Nigdy nie brałem udziału w tuszowaniu pedofilii – zapewniał arcybiskup Hamburga Stefan Heße, ogłaszając, że poprosił papieża Franciszka o zwolnienie ze stanowiska.

W upublicznionym w tym tygodniu przez diecezję w Kolonii liczącym prawie 800 stron raporcie o pedofilii i odpowiedzialności hierarchów opisano 314 przypadków wykorzystywania seksualnego nieletnich przez 202 księży. Zarzuty pod adresem Heßego padają w dokumencie jedenaście razy.

A polskie dziwisze, głodzie, dzięgi i inne sprośne spaślaki w koronkowych sukienkach nabożnie składają rączęta i wznoszą oczy ku niebu jako skrzywdzona podejrzeniami niewinność.
Swoją drogą, wychodzi na to, że CAŁY kościół rzym-kat to jedno wielkie bagno. Już wciągnęło Franciszka, który na biskupa do Gdańska nasłał naziola z Białegostoku

W Polsą są 43 diecezje,a tam 314 przypadków pedofilii i 202 sukienkowych pedofilów tylko w jednej.Te liczby na pewno nie są zawyżone.

Sprawa jest jasna i bezdyskusyjna. NIE MA CZEGOŚ TAKIEGO JAK NIEUMOCZONY BISKUP. Albo sam się zabawiał, albo tych, co się zabawiają, przesuwał z parafii do parafii, albo stosował omertę wobec tych, co się zabawiali albo przesuwali. Dokument "Crimen Sollicitationis" istruujący, jak należy tuszować pedofilię, był ponad 50 la temu rozesłany do WSZYSTKICH BISKUPÓW

AMEN

Jak słusznie zauważasz Parówa , styl i dociekania są jak linie papilarne , albo siatkówka oka :D

Jeszcze raz . Zacznijmy dzień od muzyki ...

Miłej niedzieli :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~~Śnieżnobiały Klon niezalogowany
21 marca 2021r. o 7:08
Na Jasnej Górze we Msza św. prymicyjnea ks. Tymoteusza Szydło.

Zawsze chciałem być księdzem. Po zakończonej edukacji w liceum wstąpiłem do Seminarium Krakowskiego” – powiedział w wywiadzie dla jasnogórskich mediów ks. Tymoteusz Szydło.
Wizyta na Jasnej Górze jest dla mnie ważna, ponieważ sam pochodzę z parafii Matki Boskiej Częstochowskiej. Jest to duchowe serce narodu, miejsce, skąd nasz katolicyzm, nasza wiara bierze swoją siłę. Sam potrzebuję tego wzmocnienia, dlatego też tu jestem” – zaznaczył.

Jak podała w komunikacie prasowym Jasna Góra, do sanktuarium przybyła premier Beata Szydło z małżonkiem Edwardem oraz pierwsza dama Agata Kornhauser-Duda. Obecni byli też szef MSWiA Mariusz Błaszczak, a także ministrowie: rodziny, pracy i polityki społecznej Elżbieta Rafalska; środowiska Jan Szyszko; edukacji Anna Zalewska oraz sprawiedliwości Zbigniew Ziobro. Była też szefowa kancelarii premiera Beata Kempa, szef gabinetu politycznego premier Elżbieta Witek oraz marszałek Senatu Stanisław Karczewski, wicemarszałkowie Sejmu: Joachim Brudziński i Ryszard Terlecki, a także posłowie PiS na czele z prezesem PiS Jarosławem Kaczyńskim.

I PO PTOKACH ,NIC NIE ZOSTAŁO ,NAWET NAZWISKO !
22258
#Horus nieaktywny
21 marca 2021r. o 7:47
~~Przekrwiona Krokosmia napisał(a):

SŁOWO NA NIEDZIELĘ.

AMEN

słusznie prawisz...
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
21 marca 2021r. o 8:31
A wracając do muzy sfer ... Parówa ( dołącz do dokumentacji ... PŁOSZĘ . R nie wymawiam :D ) to jeszcze jeden kawałek mi się podoba :

Powiedz mi Parówa , kiedy spostrzegłeś się , że w ciula Ciebioto robią ? Na TVN , czy na Interii . Bo , że się spostrzegłeś , to dla mnie jasne , ale powiedz kiedy ... opisz ten moment celebryto :D

Może Piasek , jak wyjdzie ze szpitala zaśpiewa o Ciebiocie jaką pieśń chwalebną :D

... ale jedno muszę Ciebioto przyznać , jeśli już o muzie gadamy :

... to wykonanie Tyś mi zapodał ... Dziękuję :)

ps . ja nie chrzciłem sowich dzieci , ciotki mogą potwierdzić .

A ty Parówa ? Chszściłeś , czy nie ? :D . Ty Przemo ? , Ty Lucjanie ?

Qurde Radek źle złożył rozrząd w automobilu i grozi mu ... naprawa silnika :D

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza