Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Uważaj ...'szatan' jest wszędzie i atakuje :)

22258
#Horus nieaktywny
23 marca 2021r. o 18:59
co ty byś chłopie zrobił bez wiki...hahaha

przecież to kopia ...:D
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
14240
M21W2
23 marca 2021r. o 19:02
Horus napisał(a): co ty byś chłopie zrobił bez wiki...hahaha

przecież to kopia ...:D

Pacanie znajdź ten tekst w Wiki , nie bredź .

M21W2 przedwczoraj o 18:51

M21W2

Horys napisał :

"poczytaj wypowiedzi niejakiego Andrzeja Paczkowskiego ...jakąś jego książkę ( ja przeczytałem jedną ) wtedy poznasz chociaż część prawdy przed którą tak się bronisz "

Janusz cieszę się że przeczytałeś książkę Andrzeja Paczkowskiego , znam jego stanowisko co do Solidarności , był jednym z nas , jego artykuły czytałem w tzw. prasie drugiego obiegu .
Co do przemian i obrad okrągłego stołu podzielam jego opinię w stu procentach .
Moja prawda pokrywa się z tym co pisze Paczkowski .

Od IX 1980 w „S”; od X 1980 członek KZ przy IH PAN; 1981 wykładowca Wszechnicy Robotniczej przy MKZ/ZR Mazowsze, ekspert Ośrodka Prac Społeczno-Zawodowych przy KKP, następnie KK. XI 1981 współautor deklaracji ideowej Klubów Rzeczpospolitej Samorządnej Wolność-Sprawiedliwość-Niepodległość; współpracownik dziennika Regionu Mazowsze „Niezależność”.

Po 13 XII 1981 współpracownik pism podziemnych, m.in. przepisywał na maszynie biuletyn „Informacja Solidarności”, autor w podziemnych pismach „Tygodnik Wojenny”, „Tygodnik Mazowsze” i „Krytyka”, redaktor rubryki w „KOS”. 1983-1989 współorganizator prac Archiwum Solidarności, redaktor serii dokumentów i opracowań historycznych, członek tajnego Społecznego Komitetu Nauki, w 1985 redaktor w Wydawnictwie In Plus. W l. 80. kurier wydawnictw emigracyjnych i pieniędzy z zagranicy dla RKW Mazowsze, Archiwum Solidarności i Społecznego Komitetu Nauki.
22639
#korniszon nieaktywny
23 marca 2021r. o 19:07
[img=1616522840_1181l29.jpg]
22258
#Horus nieaktywny
23 marca 2021r. o 19:07

''Wolność i Solidarność - Europejskie Centrum Solidarnościecs.gda.pl › File › nauka › e-booki › WiS_03PDF''

tu szukaj ...pacanie ...;D
14240
M21W2
23 marca 2021r. o 19:09
Horus napisał(a):
''Wolność i Solidarność - Europejskie Centrum Solidarnościecs.gda.pl › File › nauka › e-booki › WiS_03PDF''

tu szukaj ...pacanie ...;D

M21W2 przedwczoraj o 18:51

M21W2

Horys napisał :

"poczytaj wypowiedzi niejakiego Andrzeja Paczkowskiego ...jakąś jego książkę ( ja przeczytałem jedną ) wtedy poznasz chociaż część prawdy przed którą tak się bronisz "

Janusz cieszę się że przeczytałeś książkę Andrzeja Paczkowskiego , znam jego stanowisko co do Solidarności , był jednym z nas , jego artykuły czytałem w tzw. prasie drugiego obiegu .
Co do przemian i obrad okrągłego stołu podzielam jego opinię w stu procentach .
Moja prawda pokrywa się z tym co pisze Paczkowski .

Od IX 1980 w „S”; od X 1980 członek KZ przy IH PAN; 1981 wykładowca Wszechnicy Robotniczej przy MKZ/ZR Mazowsze, ekspert Ośrodka Prac Społeczno-Zawodowych przy KKP, następnie KK. XI 1981 współautor deklaracji ideowej Klubów Rzeczpospolitej Samorządnej Wolność-Sprawiedliwość-Niepodległość; współpracownik dziennika Regionu Mazowsze „Niezależność”.

Po 13 XII 1981 współpracownik pism podziemnych, m.in. przepisywał na maszynie biuletyn „Informacja Solidarności”, autor w podziemnych pismach „Tygodnik Wojenny”, „Tygodnik Mazowsze” i „Krytyka”, redaktor rubryki w „KOS”. 1983-1989 współorganizator prac Archiwum Solidarności, redaktor serii dokumentów i opracowań historycznych, członek tajnego Społecznego Komitetu Nauki, w 1985 redaktor w Wydawnictwie In Plus. W l. 80. kurier wydawnictw emigracyjnych i pieniędzy z zagranicy dla RKW Mazowsze, Archiwum Solidarności i Społecznego Komitetu Nauki.
22258
#Horus nieaktywny
23 marca 2021r. o 21:13

''Świdnicki sąd ogłosił wyrok w sprawie Leszka S., byłego proboszcza jednej z dolnośląskich parafii. Ksiądz został oskarżony o dokonanie czynów pedofilskich, a także przywłaszczenie 330 tysięcy złotych.

Informacje o skłonnościach pedofilskich Leszka S. ujawniono w 2019 roku. Duchowny został wtedy zatrzymany, a kuria opublikowała komunikat o trwającym postępowaniu kanonicznym.

Sprawa dotyczyła trzech dziewczynek, wykorzystywanych przez księdza w latach 2002-2012. Śledczy nie wykluczali, że ofiar mogło być znacznie więcej.

Materiał dowodowy jest mocny, a zarzuty poważne. Opiera się on na zeznaniach pokrzywdzonych, którzy zostali uznani za osoby w pełni wiarygodne. Ksiądz złożył wyjaśnienia, ale nie będziemy informować o ich treści. Nie odnosimy się także do tego, czy przyznał się do zarzucanych mu czynów – przekazał wówczas szef Prokuratury Rejonowej, Marcin Witkowski.

Po dwóch latach od rozpoczęcia sprawy, wymiar sprawiedliwości ogłosił wyrok w sprawie księdza pedofila.

Ksiądz został skazany za molestowanie
Jak przekazała rzeczniczka Sądu Okręgowego w Świdnicy sędzia Marzena Rusin-Gielniewska, ksiądz został skazany na 15 lat więzienia. Ogłoszony wyrok dotyczył czterech czynów o charakterze pedofilskim.

Duchowny został także skazany za kradzież 335 tysięcy złotych, które trafiły na rzecz boguszowskiej parafii tytułem zadośćuczynienia za szkody górnicze. Ogłoszony wyrok jest nieprawomocny.''

nie dosyć że pedofil to jeszcze złodziej ... :D

czy jędraszewski nakaże modły w intencji ''prześladowanego'' koleżki?...;D

przecież to kolejna ''nagonka'' na ''bogu ducha winnego '' księciunia który zapewne zabierał dzieciaki na obozy i wycieczki...

~~Śnieżnobiała Kobea niezalogowany
24 marca 2021r. o 10:18
~~Ognistorudy Krokus napisał(a):
Horus napisał(a):

''Wieść gminna niesie, że syn

Powiedzmy sobie szczerze

[img=1565869202_nirq8cw.jpg]

łaaa mocny w gębie
22639
#korniszon nieaktywny
24 marca 2021r. o 15:00
[img=1616594378_enkqwv9.jpg]
[img=1616594446_yuvzukb.jpg]
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza