Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Uważaj ...'szatan' jest wszędzie i atakuje :)

~~Do Pannazdzieckiem niezalogowany
19 czerwca 2017r. o 21:24
No to mi ksywę nadałeś :) . Jakby moja żona wiedziała, że z Wikarym sypia to byłoby ciekawie.
Ale żarty żartami, a szatan działa. I ludzie wcale w to nie wierzą. Myślą, że to tak sobie po prostu różne dziwne zdarzenia w jedną całość się układają. A to jest plan - ja wiem, że szatański, Ty masz trochę inną teorię.
Ale Henocha czytasz, to poznajesz źródło. W KK wiele zwyczajów oparte jest o teksty apokryficzne. O aniołach w Bilblii nie ma aż tak dużo. Ale u Henocha znajdziesz. I już wiesz, skąd się wzięło "siódme niebo".
Pamiętaj, że Ksiąg Henocha jest kilka. Polecam papierowe wydanie wydane w Prymasowskiej Serii Biblijnej w "Apokryfy Starego Testamentu".
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2900
#falco nieaktywny
19 czerwca 2017r. o 22:07
~~ napisał(a):
falco napisał(a):

Zastanowiłem się nad twoim stwierdzeniem "ludzie ewoluują". Czy mógłbyś to bardziej opisać? Bo moim zdaniem ludzie od tysięcy lat są tacy sami. Więcej mamy wiedzy nagromadzonej przez wieki, ale nie różnimy się niczym od ludzi ze średniowiecza czy starożytnej Grecji. A nawet mam wrażenie że średnia inteligencja w ostatnich latach spada mocno, co nawet pokazują niektóre badania. Coraz mniej ludzi jest w stanie zrozumieć stwierdzenie: "Wiem, że nic nie wiem".

na moment wrócę do wcześniejszego posta ...

napisałeś ''wrogiem chrześcijaństwa'' i to już jasno pokazuje że nie o człowieku myślisz a o ''chrześcijaństwie ''
to dla niego widzisz zagrożenie ?...o ludziach zapomniałeś ?

nie wiesz jak ludzie ''ewoluują''?
ano tak ...kiedyś wystarczało im pogranie w kości dzisiaj na kompie ...
kiedyś wystarczał im telewizor czarno-biały ,dzisiaj każdy ma ''kolor''
kiedyś bawiono się przy menuecie dzisiaj przy disco -polo
kiedyś niezdrowe dla zdrowia było czytanie Biblii dzisiaj może się okazać że niezdrowe może się okazać nieposiadanie jej w domu ...

i jeszcze to
kiedyś - a przecież nie tak dawno -na tym forum mało kto kogoś obrażał tak jak robi się to dzisiaj ...

wszystko ''ewoluuje '' jak widzisz ...

masz rację w jednym -ludzie są tacy sami jak przed wiekami ...mają ręce , nogi i głowy ...
;)

"bierz życie z każdym oddechem..."
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
19 czerwca 2017r. o 22:11
Gdzież mnie sięgać do apokryfów :) Wszystko co wiem biorę z netu . Zaś jeśli o Księgę Henocha chodzi , to jeszcze czytam :)

Widzisz chętnie poznałbym Twoją żonę , bo najwięcej witaminy mają polskie dziewczyny , tylko Tobie brakuje odwagi , aby podpisać się jakimś imieniem , choć mądrze piszesz , co zauważyłem.

Myślę sobie , że Wikary to symbol ... jak w Matriksie u Morfeusza ... każdy z nas będzie musiał kiedyś dokonać wyboru między tymi dwiema tabletkami. O ile rozumiem księgę Henocha , to nadal twierdzę , że Jahwe to kosmita i już chyba żadna wiedza nie odwiedzie mnie od tego przekonania. Lata studiowałem Mondrą Knigę i wciąż nie potrafię odpowiedzieć na pytanie , dlaczego dobry bóg na pokusę postawił drzewo poznania na środku tzw. raju.

Kimkolwiek jesteś Wikary / nie wikary, powiedz mi ... dlaczego ?

Rozumiem , że Stwórca postanowił tworzyć , ale nie rozumiem tych bandytów z kosmosu ...

Na tej nieszczęśliwej Planecie żyje ponad siedem miliardów istnień Stwórcy. Każdy duch jest własnością i częścią Boskiej Świadomości. Inaczej mówiąc , jesteś BOGIEM. Powiedz mi Wikary / nie wikary co masz przeciwko takiej filozofii? Przecież fajnie jest być bogiem :)

Mnie tam najbardziej Dionizos i Bahus odpowiadają. A Jezus ze swymi podróżami po Indiach , to już super gratka :D

Czas chyba spać :) Dobranoc :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~~ niezalogowany
19 czerwca 2017r. o 22:11
Szatan na sportowo:

"Niech przyjedzie skoro świt, zabierze brata i wyp... do Warszawy". Obraził Kaczyńskiego i już nie jest prezesem Wisły.

Piotr Dunin-Suligostowski prezes Towarzystwa Sportowego Wisła Kraków został zawieszony przez zarząd w pełnieniu funkcji. To kara za to, iż na portalu Krknews.pl pod informacją o odwiedzinach Marty Kaczyńskiej na Wawelu napisał kilka ostrych słów pod adresem Jarosława Kaczyńskiego. "Niech przyjedzie skoro świt, zabierze brata i wyp....do Warszawy" – stwierdził. I wywołał burzę.
~~ niezalogowany
19 czerwca 2017r. o 22:17
Dlaczego w Czechach jest małe zagęszczenie szatanów a w Polsce duże?
~~ niezalogowany
19 czerwca 2017r. o 22:20
falco, zmiana gry z kości na komputer to żadna zmiana. A może nawet zła zmiana.
A co do chrześcijaństwa - właśnie dlatego, że myślę o ludziach uważam, że nie ma nic lepszego nic chrześcijaństwo. Pokaż mi lepszy system światopoglądowy, bardziej przyjazny ludziom (nawet ze wszystkimi błędami ludzi do chrześcijaństwa się przyznających). Nie ma takiego. I to jest bardzo dobry dowód na to, że to system dla ludzi objawiony przez kochającego Boga. Reszta systemów to zawsze jakieś ułomne konstrukcje. Mają dla ludzi jedna zaletę - są łatwe i przyjemne. A chrześcijaństwo to codzienne zmaganie się z własnymi słabościami i ciągła poprawa od kołyski do trumny.
Pamiętaj jednak falco, że droga do piekła jest łatwa i przyjemna! A jak chcesz coś naprawdę, nawet w tym życiu osiągnąć, zawsze łączy się to z ciężką praca i wyrzeczeniami.
Szatan pokazuje łatwą i przyjemną drogę. Proponuje zrzucenie własnych błędów i odpowiedzialności na innych (psychologia!!!). Ty jesteś dobry, inni są źli. A Jezus Chrystus mówi - chcesz mienić świat, zacznij zmianę od siebie. Przemyśl to falco. Niech ci obrazu prawdy nie przysłania wymyślona i nieprawdziwa często historia KK. Poczytaj Ewangelię i jutro od rana zacznij dzień od pytania: "Co mogę zrobić, żeby inni byli szczęśliwi? Jak im pomogę rezygnując z własnych przyjemności? " Zacznij od własnej rodziny.
Pozdrawiam i dobrej nocy. Z Bogiem!
~~ niezalogowany
19 czerwca 2017r. o 22:24
Fantazję przedsenne?
~~ niezalogowany
19 czerwca 2017r. o 22:28
~~ napisał(a): Dlaczego w Czechach jest małe zagęszczenie szatanów a w Polsce duże?

Dziwię się, że pytasz. Odpowiedź jest prosta. Szatan w Czechach zrobił swoje i już nie bardzo ma co robić. A w Polsce jeszcze trochę do zrobienia mu zostało. Stąd tez jego aktywność w Polsce.

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza