Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Uważaj ...'szatan' jest wszędzie i atakuje :)

~~Do Pannazdzieckiem niezalogowany
19 czerwca 2017r. o 22:39
Pannazdzieckiem napisał(a): Gdzież mnie sięgać do apokryfów :) Wszystko co wiem biorę z netu . Zaś jeśli o Księgę Henocha chodzi , to jeszcze czytam :)

Widzisz chętnie poznałbym Twoją żonę , bo najwięcej witaminy mają polskie dziewczyny , tylko Tobie brakuje odwagi , aby podpisać się jakimś imieniem , choć mądrze piszesz , co zauważyłem.

Myślę sobie , że Wikary to symbol ... jak w Matriksie u Morfeusza ... każdy z nas będzie musiał kiedyś dokonać wyboru między tymi dwiema tabletkami. O ile rozumiem księgę Henocha , to nadal twierdzę , że Jahwe to kosmita i już chyba żadna wiedza nie odwiedzie mnie od tego przekonania. Lata studiowałem Mondrą Knigę i wciąż nie potrafię odpowiedzieć na pytanie , dlaczego dobry bóg na pokusę postawił drzewo poznania na środku tzw. raju.

Kimkolwiek jesteś Wikary / nie wikary, powiedz mi ... dlaczego ?

Rozumiem , że Stwórca postanowił tworzyć , ale nie rozumiem tych bandytów z kosmosu ...

Na tej nieszczęśliwej Planecie żyje ponad siedem miliardów istnień Stwórcy. Każdy duch jest własnością i częścią Boskiej Świadomości. Inaczej mówiąc , jesteś BOGIEM. Powiedz mi Wikary / nie wikary co masz przeciwko takiej filozofii? Przecież fajnie jest być bogiem :)

Mnie tam najbardziej Dionizos i Bahus odpowiadają. A Jezus ze swymi podróżami po Indiach , to już super gratka :D

Czas chyba spać :) Dobranoc :)

No też idę spać, Ale jedna krótka odpowiedź.
Bóg dał Ci wolną wolę o możesz wybierać. Zło czy dobro. Dlatego też i drzewo wiadomości złego i dobrego było dla człowieka dostępne. I dzisiaj też jest - zawsze masz wybór pomiędzy złem a dobrem. Bez możliwości tego wyboru byłbyś niewolnikiem. Ktoś zdecydowałby za Ciebie co możesz, a czego nie możesz zrobić. A Bóg stworzył człowieka na swój obraz i podobieństwo. I najważniejszą naszą cechą jest wolność. Protestanci nie rozumieli tego (Kalwin) i pisali o predystynacji. Poczytaj o tym.
Poza tym jedna sprawa - nie jesteśmy i nie będziemy Bogiem. To następna teoria, która w różnych herezjach się pojawiała. Jesteśmy tylko ludźmi - nie Bogami. Z tej teorii wyrosła fatalna ideologia lewicowa. Ludzie myślą, że są bogami i zaczynają innym życie urządzać, bo oni lepiej wiedzą co ludziom do szczęścia potrzebne. I w imię tej ideologii mordują masowo mówiąc, że to dla dobra ludzi.
Dobrej nocy.

P.S.
Moja żona jest moja :) EOT
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2900
#falco nieaktywny
19 czerwca 2017r. o 22:58
~~ napisał(a):
Pamiętaj jednak falco, że droga do piekła jest łatwa i przyjemna! A jak chcesz coś naprawdę, nawet w tym życiu osiągnąć, zawsze łączy się to z ciężką praca i wyrzeczeniami.

skoro łatwa i przyjemna to ją wybieram ...
a co to ja asceta jakiś jestem ?

nie te czasy brachu bym jakieś ''samobiczowanie '' uskuteczniał ...
a ''swój krzyż '' i tak noszę ...jak każdy :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
~~ niezalogowany
20 czerwca 2017r. o 6:20
~~ napisał(a):
~~ napisał(a): Dlaczego w Czechach jest małe zagęszczenie szatanów a w Polsce duże?

Dziwię się, że pytasz. Odpowiedź jest prosta. Szatan w Czechach zrobił swoje i już nie bardzo ma co robić. A w Polsce jeszcze trochę do zrobienia mu zostało. Stąd tez jego aktywność w Polsce.

Jednym słowem Czesi nie mają problemów z szatanami. Może wszystkie szatany wyeksportowali do nas? A to sprytne pepiczki.
~~~666 niezalogowany
20 czerwca 2017r. o 15:53
w Polsce gdzie nie spojrzysz tam szatan lub szatanica
~~Do falco niezalogowany
20 czerwca 2017r. o 18:14
Masz tu falco przykład, jak się pisze historię dzisiaj:

https://dorzeczy.pl/kraj/32983/Niemiecki-dziennik-Polska-chce-przedstawic-Holokaust-jako-czysto-niemiecka-zbrodnie.html

Niemcy są zdumieni, że Polacy o holokaust obwiniają Niemców! Wyobrażasz to sobie? A oni to na poważnie piszą!
Tak została napisana przez lewicę znaczna część historii Kościoła Katolickiego i z takiej historii czerpiesz swą wiedzę o KK.
To jest szatańskie dzieło, takie pisanie historii. Kłamstwo poparte kłamstwem tysiąc razy powtórzone staje się obowiązującą wersją wydarzeń.
~~tlx niezalogowany
20 czerwca 2017r. o 19:28
W niebie podobno jest przepięknie tylko że tam ku...a nikogo nie ma !
~~ niezalogowany
20 czerwca 2017r. o 19:49
~~tlx napisał(a): W niebie podobno jest przepięknie tylko że tam ku...a nikogo nie ma !

A skąd to wiesz? Wróciłeś z nieba? Moim zdaniem jest tam całkiem sporo ludzi. Najwięcej zaś tych, o których nigdy nie słyszeliśmy, a przeżyli swoje życie głównie dla dobra innych. Nie szukali modnej, ale zupełnie fałszywej "samorealizacji" na ziemi. Teraz w niebie się
realizują w najlepszych warunkach.
~~ niezalogowany
20 czerwca 2017r. o 20:56
~~ napisał(a):
~~tlx napisał(a): W niebie podobno jest przepięknie tylko że tam ku...a nikogo nie ma !

A skąd to wiesz? Wróciłeś z nieba? Moim zdaniem jest tam całkiem sporo ludzi. Najwięcej zaś tych, o których nigdy nie słyszeliśmy, a przeżyli swoje życie głównie dla dobra innych. Nie szukali modnej, ale zupełnie fałszywej "samorealizacji" na ziemi. Teraz w niebie się
realizują w najlepszych warunkach.

My będziemy się samorealizować tutaj - na ziemi - dla dobra wszystkich. Ty realizuj się gdzie chcesz.

"jest tam całkiem sporo ludzi" - skąd masz takie informację?
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza