Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA BAU zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Uważaj ...'szatan' jest wszędzie i atakuje :)

2900
#falco nieaktywny
19 czerwca 2017r. o 19:28
masz rację z tą ''małą różnicą '' ;)
a co byście napisali gdybym poddał w wątpliwość narodowość JP2 ?
pytam bo ...

''Etnicznie był on pół Litwinem i pół Chazarem. Jego ojciec był Litwinem, a matka - Chazarką. ''(...)

no właśnie - matka ...
jakie nazwisko matki Karola widnieje w księdze metrykalnej ?

idzmy jeszcze dalej ...jak to jest że nosiła inne nazwisko niż ...rodzice ...

i jak mam teraz patrzeć na wiki skoro tam pisze jasno -Wadowice itd ..komu wierzyć ? :)

a ktoś tu mi pisze że mam czytać ''różne zródła '' tak jakby wiedział że czytam tylko jedno ...hahaha

"bierz życie z każdym oddechem..."
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~ niezalogowany
19 czerwca 2017r. o 19:35
Jak lubisz faclo czytać, to poczytaj:
http://www.pch24.pl/gnozy--utopie--ideologie---czlowiek-xxi-wieku-dazy-do-samo-zbawienia,52354,i.html
2900
#falco nieaktywny
19 czerwca 2017r. o 20:07
już to robię .... :)

Dopisane 19.06.2017r. o godz. 20:04:

nie sądzisz że za dużo w tym wszystkim ''boskości ''?
odnoszę wrażenie że wszystko to od genderyzmu poprzez libertanizm po bezpieczeństwo kłóci się z teorią bogów a raczej Boga wiadomo jakiego i wiadomo czyjego ...

a gdzie w tym wszystkim np .gnostycy ? ;)

artykuł trudny bo wielowątkowy i bardzo zawile ,napisany wręcz ''urzędowym językiem '' ;)

Dopisane 19.06.2017r. o godz. 20:07:

''W imię tych ideałów narzuca się ludziom swoisty styl myślenia, przekonując, że ocalenie i zbawienie dostatniego świata Zachodu zależy od demokracji i od bezpieczeństwa. Ograniczenie wolności osobistej, przejrzysty styl życia, kontrola wymuszona niebezpieczeństwem terroryzmu to społeczne koszty mesjanizmu ponowoczesności. Bezpieczeństwo przerodziło się w szczególnego rodzaju wolność, jakby wolność wyższego rzędu”.

Prób realizacji tej utopii wolności-bezpieczeństwa doświadczamy na co dzień. Wrosły one w nasze życie tak głęboko, że często ich nie dostrzegamy. Ukrywają się we wszędobylskich zminiaturyzowanych kamerach. W gromadzonych o nas danych dotyczących połączeń telefonicznych, wydatków, miejsca pobytu, aktywności internetowej. Rządy, korporacje, banki mogą te wszystkie informacje wykorzystać w odpowiednim momencie. Nie musimy jednak o tym pamiętać.

Wrogiem jest terrorysta, ale czy tylko on? Nieważne. Ważne, że ktoś czuwa, by świat był bezpieczny dla wolności. Tylko czy przypadkiem ta wolność nie przechodzi w tyranię?''

~~ niezalogowany
19 czerwca 2017r. o 20:17
Dla tak oczytanego gościa jak ty to nie powinien być tekst zbyt trudny. Po prostu bardzo skrótowo pokazano współczesne zagrożenia. Obecnie proponują nam świat, w którym w imię naszego "bezpieczeństwa" i dla naszego "dobra" chcą z nas zrobić niewolników albo zdepopulować (co to za słowo? - lepiej napisać wybić, zabić, zlikwidować) rasę ludzką o 90%. I takie właśnie ideologie parareligijne rządzą światem. Najstraszniejsze jest to, że ludzie nawet jak już o czymś dyskutują w Polsce to o PO i PiS, a to jest mało istotne wobec prawdziwych zagrożeń. Tak zwani politycy są najczęściej za głupi, żeby coś ze współczesnego świata zrozumieć, a interesuje ich tylko kasa i stanowiska (nieważne czy PO czy PiS skok na spółki skarbu państwa taki sam). A co to ma wspólnego z tym wątkiem? Te wszystkie rządzące światem ideologie są największymi wrogami chrześcijaństwa - mają szatańskie pochodzenie po prostu.
2900
#falco nieaktywny
19 czerwca 2017r. o 20:32
nie uważam się za oczytanego więc bez przesady ... ;)
ale jeśli piszesz o zagrożeniach to nie istnieją one od dzisiaj czy od roku ...
świat a więc i ludzie ewoluują ...jedni mądrzeją drudzy wręcz odwrotnie a ja ...
cieszę sie ze jestem pośrodku ;)

po filmie wrócę i poczytam ... ;)

~~ niezalogowany
19 czerwca 2017r. o 20:47
To pooglądaj też to:

Laureat nagrody Nobla z fizyki jasno mówi o nowej lewicowej religii ekologicznej.
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
19 czerwca 2017r. o 21:14
~~ napisał(a): Dla tak oczytanego gościa jak ty to nie powinien być tekst zbyt trudny. Po prostu bardzo skrótowo pokazano współczesne zagrożenia. Obecnie proponują nam świat, w którym w imię naszego "bezpieczeństwa" i dla naszego "dobra" chcą z nas zrobić niewolników albo zdepopulować (co to za słowo? - lepiej napisać wybić, zabić, zlikwidować) rasę ludzką o 90%. I takie właśnie ideologie parareligijne rządzą światem. Najstraszniejsze jest to, że ludzie nawet jak już o czymś dyskutują w Polsce to o PO i PiS, a to jest mało istotne wobec prawdziwych zagrożeń. Tak zwani politycy są najczęściej za głupi, żeby coś ze współczesnego świata zrozumieć, a interesuje ich tylko kasa i stanowiska (nieważne czy PO czy PiS skok na spółki skarbu państwa taki sam). A co to ma wspólnego z tym wątkiem? Te wszystkie rządzące światem ideologie są największymi wrogami chrześcijaństwa - mają szatańskie pochodzenie po prostu.

Masz rację Wikary . Niestety

Projekt Illuminatów powstał dawno temu , ale wciąż jest aktualny.

Bracia wilcy , nie dajcie się.

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~~ niezalogowany
19 czerwca 2017r. o 21:17
falco napisał(a): nie uważam się za oczytanego więc bez przesady ... ;)
ale jeśli piszesz o zagrożeniach to nie istnieją one od dzisiaj czy od roku ...
świat a więc i ludzie ewoluują ...jedni mądrzeją drudzy wręcz odwrotnie a ja ...
cieszę sie ze jestem pośrodku ;)

po filmie wrócę i poczytam ... ;)

Zastanowiłem się nad twoim stwierdzeniem "ludzie ewoluują". Czy mógłbyś to bardziej opisać? Bo moim zdaniem ludzie od tysięcy lat są tacy sami. Więcej mamy wiedzy nagromadzonej przez wieki, ale nie różnimy się niczym od ludzi ze średniowiecza czy starożytnej Grecji. A nawet mam wrażenie że średnia inteligencja w ostatnich latach spada mocno, co nawet pokazują niektóre badania. Coraz mniej ludzi jest w stanie zrozumieć stwierdzenie: "Wiem, że nic nie wiem".
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Villaro zaprasza