~~Migdałowy Dziewięćsił napisał(a):skorn napisał(a):~~Platynowy Rannik napisał(a):
Akurat jeśli ktoś decyduje się spędzić urlop w kraju, to uważam że dobrze robi. Welu z nas, jeśli nie większość ciuła przez cały rok by uskładać na swój wymarzony wypoczynek w Egipcie czy też innych Kanarach. Efekt jest taki, że około 10 procent tego co wypracujemy, zostawiamy za granicą. Zagranica się bogaci a Polska wciąż biedna. Wypocząć można wszędzie, w Polsce też. I możecie mnie nazwać Januszem. Ja przynajmniej wiem dlaczego wolę żeglować na Mazurach czy spać w schronisku w Tatrach. Myślę że większymi Januszami są jednak ci, którzy koniecznie muszą rzucić na fejsa swoją fotkę z palmą czy z piramidami.
znam takiego co przed wczasami brał od swojego szefa pożyczkę by śmignąć do Tunezji a po powrocie z dwutygodniowych wczasów spłacał to blisko dziesięć miesięcy ...
mógł spłacać wyższe kwoty ale wtedy co do gara?
a z tym fejsem masz rację ...jak szaleć to szaleć a niech znajomi widzą i niech zazdroszczą ...
tyle że ja wracam bez długów ...;)
a polskie wybrzeże jest piękne na całej swojej długości :)
DP napisał(a): ''a polskie wybrzeże jest piękne na całej swojej długości :)''
to prawda
tyle,że ślepcowi i przewodnik nie pomoże ;)
[img=1562354792_gwwcz2r.jpg]
:)
~~Granatowoszara Kalia napisał(a):DP napisał(a): ''a polskie wybrzeże jest piękne na całej swojej długości :)''
to prawda
tyle,że ślepcowi i przewodnik nie pomoże ;)
[img=1562354792_gwwcz2r.jpg]
:)
Rozmaici uczeni durnie plotą rozmaite bzdury.
I nie byłoby w tym nic złego, gdyby nie to , że nierozgarnięte tłumy traktują te bzdury, niczym Biblię podyktowaną przez Boga.
DP napisał(a): ''Gdyby dureń zrozumiał, że jest durniem, automatycznie przestałby być durniem. Z tego wniosek, że durnie rekrutują się jedynie spośród ludzi pewnych, że nie są durniami.'