Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Villaro zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Vegas?--porozmawiajmy o dostępie do broni

2900
#falco nieaktywny
14 października 2017r. o 18:52
''Do dramatycznych zdarzeń doszło na ulicy Siedleckiej na wysokości budynku numer 1/15. Uciekający przed nieznanym napastnikiem mężczyzna wpadł do środka taksówki, w której znajdował się kierowca oraz pasażerka. Zmusił on właściciela pojazdu do szybkiego ruszenia z miejsca. Według niektórych mediów był to obywatel Armenii.

Wtedy jednak do czarnego samochodu podbiegł uzbrojony mężczyzna, który zaczął strzelać do uciekającej przed nim ofiary – według relacji naocznych świadków trafił go m.in. w głowę. Ranny został także kierowca, któremu na szczęście udało się przeżyć dramatyczne zdarzenie.

Jak twierdzą świadkowie, obok taksówki z rozbitą boczną szybą zobaczyć można obecnie kałużę krwi. Na miejscu są już funkcjonariusze policji oraz ratownicy medyczni.''

strzelał?

z legalnej broni?
a może to wariat?
bo nie miał ''zaświadczenia''od lekarza...

"bierz życie z każdym oddechem..."
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~ niezalogowany
14 października 2017r. o 18:58
I co to ma być? Racjonalny dowód? No ogarnij się !! Znowu nie odpowiadasz na pytania.
falco, przestępcy mieli, mają i będą mieli broń zawsze i niezależnie od przepisów limitujących dostęp do broni. Stąd też mamy sytuację, że przestępcy broń mają, a uczciwy obywatel nie ma i mieć nie może. Czyli państwo ułatwia życie przestępcom. Uważasz, że to OK?
2900
#falco nieaktywny
14 października 2017r. o 19:08
nie odpowiedziałeś również ...dlaczego każdy nie ma broni ?

a ty masz ?

artykuł nie jest jakimkolwiek ''dowodem ''bo nie o to chodziło ...
przed kim lub czym Polacy tak się chcą bronić ?
wyjaśnij jeśli potrafisz...

~~ niezalogowany
14 października 2017r. o 19:19
falco, prawo do posiadania broni w normalnym świecie jest prawem każdego obywatela. I nikt nie powinien mi zabraniać, o ile nie ma do tego powodów wynikających z moich wcześniejszych czynów związanych z posiadaniem broni.
Odpowiadam na Twoje pytanie, a Ty w końcu odpowiedz na moje. Ludzie nie maja broni, bo:
- nie każdy chce posiadać broń,
- są poważne utrudnienia w dostępie do broni, nawet myśliwskiej i nie każdy chce przechodzić bardzo uciążliwą procedurę, łącznie z przepytywaniem przez policję sąsiadów.
Odpowiedz na zadane przeze mnie pytania i podaj racjonalne, oparte o dowody argumenty popierające Twoje zdanie. Specjalizujesz się w robieniu szumu i udzielania odpowiedzi na pytania w stylu""A u was murzynów biją!".
2900
#falco nieaktywny
14 października 2017r. o 20:21
~~ napisał(a):
no przecież nikt ci nie zabrania ...złóż wiosek ,badania i idz do sklepu ..
prawo do posiadania broni tak ale jak widać 80% ma to ''prawo'' gdzieś ''ale jednocześnie te 80% mówi że ogólnodostępna broń niesie więcej zagrożeń ...
ty ich nie widzisz bo ja tak ...
argumenty?
brak prawdziwej wiedzy nie opartej tylko na kilku godzinnych ''kursach'' i 5 strzałach z kbks-u;)
brak prawdziwej kontroli odpowiednich służb nad bronią wprowadzaną na ''rynek ''
i to co podkreślam za każdym razem - zbyt ''emocjonalne'' społeczeństwo gotowe strzelać do innych za ich odrębne przekonania ...
dzisiaj jest problemem diler handlujący pod szkołami ''prochami '' a ty chcesz im dać jeszcze broń do ręki ?
policja nie radzi sobie ze złodziejami rowerów a ty chcesz ich w tak poważne sprawy angażować ?

Specjalizujesz się w robieniu szumu i udzielania odpowiedzi na pytania w stylu""A u was murzynów biją!". [/c

a jaki to ja ''szum '' robię ?
to że piszę co mi się nie podoba lub czego nie chcę ?
to jest ten ''szum'' ?
ano nie podoba mi się jak toś z trybuny sejmowej pierdzieli o ''kłamliwych ,zdradzieckich mordach '' ale straszy pozwami za nazywanie go ''pisdzielcem ''
ano nie podoba mi się jak ktoś maszerujących w protestach nazywa ''bydłem ''
ano nie podoba mi się jak klecha wrzeszczy że ''przyjdziemy po was''
ano nie podoba mi się frajer palący kukłę Żyda a teraz ''sąd'' tej ''rzeczypospolitej'' rządzonej przez ''bezprawie i niesprawiedliwość '' łagodzi mu karę do trzymiesięcznego ''dozoru elektronicznego ''

tak bym mógł dalej wymieniać to w czym robię ten ''szum'' jak to nazywasz ...i ostatnie - a nie biją ?
nie biją obcokrajowców ,nie palą im budek z kebabem,nie smarują na nich obrazliwych tekstów ...

napisz -przed kim się chcesz bronić ?
przez kogo czujesz się zagrożony ?

~~ niezalogowany
14 października 2017r. o 20:46
Znowu nie odpowiedziałeś na żadne pytanie, a szumu co niemiara narobiłeś :( .
Nie podałeś żadnego argumentu na "nie". Mieszasz wątki i tematy. Emocje nie pozwoliły Ci nawet cytatu dobrze wkleić (tysiące postów i technika zawodzi?).
Szkoda czasu na taką "dyskusję". Mam ciekawsze rzeczy do roboty. A Ty jak chcesz się wyszumieć, to wątków masz dużo :)
BTW - Ty naprawdę coś na racjonalista.pl piszesz? Bo tam często piszą bzdury, ale zawsze jakąś argumentację, przypisy czy chociaż by logikę niczym nie popartego wywodu chcą zachować. A Ty to tak słabo z takim uporządkowanym podejściem. I przedkładasz emocje ponad logikę.
Ja znikam, a Tobie polecam na początek Schopenhauera i jego "Erystykę" oraz od starożytnych zacząć naukę retoryki . Żebyś nie robił śmiesznych błędów w swoich wypowiedziach. Bo często machasz młotem i co chwila sam się w głowę nim walisz.
Dobrej nocy.
2900
#falco nieaktywny
14 października 2017r. o 21:00
''i wice wersja '' ;)
racjonalista?
wpadnij ...

Dopisane 14.10.2017r. o godz. 21:00:

~~ napisał(a): przestępcy broń mają, a uczciwy obywatel nie ma i mieć nie może.

kto ci broni ?
dlaczego ''nie możesz''?

niezbyt ''czysta kartoteka '' czy nie odpowiednie ''papiery''?
a może uważasz że te 80% ma podobnie ?

nie moja sprawa ale gdybym jej chciał tak jak ty to już bym złożył wniosek ...

211
skorn
14 października 2017r. o 21:56
od kiedy o słuszności jakiegokolowiek argumentu decyduje to, że "większośc tak uważa"?

<i>
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza