Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Czas powrotu religii do salek katechetycznych ?

~~Cyklamenowa Inkarwilla niezalogowany
29 września 2020r. o 12:50
~~Różowy Len napisał(a):
PanM napisał(a): Nie rozróżniasz wiedzy od wiary , faktów od mitów.Loty w kosmos to to samo co loty samolotami tylko dalej i wyże

Z tymi lotami to był sarkazm. Ktoś nie widział dziecka rozjechanego w drodze na religię w salce parafialnej to twierdzi ze niebezpieczeństwa nie ma. Równie dobrze mógłby powiedzieć że nikt nie lata w kosmos bo nie dotknął on nie dotknął rakiety.
Dotarło?

Niebezpieczeństwo było ,jest i będzie - rolą rodziców jest aby dziecko trafiło czy to do szkoły ,czy na lekcję religii do kościoła bezpiecznie. Niestety dzieci giną w drodze do...i według Lnu winne temu byłby brak brak religii w szkołach .
Dostajesz tyle dobroci ile przekazujesz jej innym - bo karma zawsze wraca.
Zaje fajnie pokręcona filozofia.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Różowy Len niezalogowany
29 września 2020r. o 13:12
~~Cyklamenowa Inkarwilla napisał(a): i według Lnu winne temu byłby brak brak religii w szkołach .

Dokładnie tak. Wędrówki do salek katechetycznych nie są wskazane, choćby ze względu na niebezpieczeństwa w drodze. Poza tym dzisiejsze przepisy narzucają na opiekuna zapewnienie nadzoru nad dzieckiem. Kto w tym czasie będzie sprawował ten nadzór, skoro rodzic jest w pracy?
~~Morelowy Liliowiec niezalogowany
29 września 2020r. o 17:16
~~Różowy Len napisał(a):
~~Morelowy Liliowiec napisał(a):
czym różni się twój ''bóg'' od ''boga'' muzułmanina?

Czym się różni? Odpowiedź znajdziesz w "Szatańskich wersetach".
Wszystkim się różni. Jak teza i antyteza, jak dobro i zło, jak światło i ciemność. Ich prorok był kuszony przez Złego, podobnie jak Jezus. Z tą drobną różnicą że Jezus nie dał się skusić. Zresztą widać to wyraźnie w pismach i czynach Proroka, których duch zmienia się diametralnie z pełnego miłości na przepełniony złem i przemocą.

co ty tu wypisujesz?
zapytam jeszcze raz - a jaki to ''bóg'' ukarał swoim ''gniewem'' Gomorę i Sodomę ? ....''prorok''?
dlaczego zastosował tam ''odpowiedzialność zbiorową''?
nie mógł okazać miłosierdzia dzieciom?...;)

słyszałeś lub czytałeś kiedykolwiek o tzw. krucjacie aragońskiej?

gdzie wtedy był ''bóg''?
przecież wyżynano wtedy jego ''wiernych''...;)
29 września 2020r. o 17:20
~~Różowy Len napisał(a):
~~Cyklamenowa Inkarwilla napisał(a): i według Lnu winne temu byłby brak brak religii w szkołach .

Dokładnie tak. Wędrówki do salek katechetycznych nie są wskazane, choćby ze względu na niebezpieczeństwa w drodze. Poza tym dzisiejsze przepisy narzucają na opiekuna zapewnienie nadzoru nad dzieckiem. Kto w tym czasie będzie sprawował ten nadzór, skoro rodzic jest w pracy?

ale pokrętne ,naginane ''tłumaczenie''...;)
kto sprawuje opiekę nad dzieckiem kiedy lekcja religii jest w środku zajęć lekcyjnych ?

''niebezpieczeństwo w drodze''?
każdy więc rodzic ma obowiązek odprowadzać dziecko do szkoły...jest tak?
~~Ciemnobłękitny Hebe niezalogowany
29 września 2020r. o 17:22
A dlaczego Bogu miałoby zależeć na tym, żeby ludzie żyli na tym ziemskim padole ?
29 września 2020r. o 18:40
~~Różowy Len napisał(a):
~~Morelowy Liliowiec napisał(a): czy ty pójdziesz od razu do ''nieba''?

Nie wydaje mi się. Nie wiem czy choć do czyśćca trafię. Jest wielu godniejszych ode mnie. Ale nie poddaję się. Walczę ;)

potrafisz mi napisać po co ''walczysz''?

napisz mi czy jeśli przestaniesz ''walczyć'' zaczniesz kraść ,oszukiwać czy wręcz mordować?
bo skoro piszesz o swojej ''walce'' znaczy że masz jakieś pokusy na swojej drodze...
ciekawe że piszesz o wątpliwościach czy nawet do czyśćca trafisz...;)

musisz więc być całkiem niezłym ''grzesznikiem'' ;)
~~Izabelowa Bylica niezalogowany
29 września 2020r. o 19:04
~~Różowy Len napisał(a):
~~Morelowy Liliowiec napisał(a): czy ty pójdziesz od razu do ''nieba''?

Nie wydaje mi się. Nie wiem czy choć do czyśćca trafię. Jest wielu godniejszych ode mnie. Ale nie poddaję się. Walczę ;)

Co trzeba zrobić aby uzyskać wstęp do twego królestwa niebiańskiego ?
29 września 2020r. o 20:21
JAK TO CO?

DOSTARCZYĆ GRUBĄ KOPERTĘ ...:]
a najlepiej robić to często i regularnie...:]
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza