Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Religia albo pokój

~~Norma niezalogowany
5 lutego 2022r. o 22:39
~~Białobrązowa Hortensja napisał(a): no to temat mamy z forum

Wszystkie gadki o religii kończą się jazgotem.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~religia ponad wszystko niezalogowany
6 lutego 2022r. o 8:34
Wybieram religie
~~Ale nie z głowy niezalogowany
6 lutego 2022r. o 14:54
~~Białobrązowa Hortensja napisał(a): no to temat mamy z forum

Religia to największy ból tyłka nawiedzonych . 2000 tys lat bezkarnie robili z ludzi niedorozwojów a tu nagle pyk i zmiana.
Młodzi nie dają się ściemniać a babcie klozetowe i nawiedzone niedorajdy szybko odejdą na strażników cmentarzy.
~~Wina Tuska niezalogowany
6 lutego 2022r. o 16:20
Wszystko jego wina
~~Jasnopomarańczowy Kuklik niezalogowany
6 lutego 2022r. o 18:40
~~Norma napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Białobrązowa Hortensja napisał(a): no to temat mamy z forum

ciekawe dlaczego?
nawet najprostsze pytanie potrafi niekiedy wzbudzić wściekłość kogoś kto deklaruje się jako ''miłosierny chrześcijanin'' a po kilku postach aż toczy pianę ...;D
często nie dając żadnej odpowiedzi na zadane pytanie ...

zawsze uważałem że nie ma ''złych religii'' do chwili kiedy nie wezmą się za nią skrajni fundamentaliści...

alleluja ...;D
11445
PanM
6 lutego 2022r. o 21:44
~~Jasnopomarańczowy Kuklik napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Norma napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Białobrązowa Hortensja napisał(a): no to temat mamy z forum

ciekawe dlaczego?
nawet najprostsze pytanie potrafi niekiedy wzbudzić wściekłość kogoś kto deklaruje się jako ''miłosierny chrześcijanin'' a po kilku postach aż toczy pianę ...;D
często nie dając żadnej odpowiedzi na zadane pytanie ...

zawsze uważałem że nie ma ''złych religii'' do chwili kiedy nie wezmą się za nią skrajni fundamentaliści...

alleluja ...;D

Polemiki z fundamentalistami uniemożliwiają racjonalne ustalenie jakiegokolwiek konsensusu. Aczkolwiek uważam że bardziej mamy tu do czynienia z zwykłym brakiem wiedzy i niechęć do jej zgłębienia.

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
211
skorn
6 lutego 2022r. o 21:51
Zakłada temat z tezą "religia albo pokój " i bredzi o konsensusie.

Ile jeszcze razy będzie pan przypominał wszystkim , że jest ateistą? Kogo to obchodzi?

<i>
11445
PanM
6 lutego 2022r. o 23:10
skorn napisał(a): Zakłada temat z tezą "religia albo pokój " i bredzi o konsensusie.

Ile jeszcze razy będzie pan przypominał wszystkim , że jest ateistą? Kogo to obchodzi?

Pokój możliwy jest tylko w środowisku pozbawionym pretekstów do strategicznych konfliktów. Jednym z nich jest religia

Nie wchodzę do pańskiego domu /chyba ze mnie pan sprowokuje/ Ja założyłem ten temat i polemizuje z normalnymi ludźmi mającymi coś do powiedzenie . Nie muszą się ze mną zgadzać na tym polega polemika.
Mnie nie obchodzi z kim sypia " SKORN " i nie zabieram w tym temacie głosu.

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Dolny Śląsk rowerem
REKLAMAKongres Miedzi