~~Czerwonawy Jesion niezalogowany 28 maja 2025r. o 13:30
Co wspólnego z prawdą mają łgarstwa i gołosłwne POMÓWIENIA
Tusek każe naiwniakom wierzyć , że jego służby są słabe i niewiarygodne a powinno się wierzyć notorycznemu karanemu łgarzowi z półświatka! Dlaczego sam jeszcze nie podał się do dymisji jeśli sam tak twierdzi?!
Dla mnie Polska to zapach siana
Pod obrusem, gdy przyjdą święta
A nie bitwa pięknie przegrana,
Obowiązek żeby pamiętać
.
Bo ojczyzna to słowo skromne
Które rzadko wymawiam szeptem
Niepotrzebny jej żaden pomnik
Nie zatwierdzi jej żaden dekret
.
Więc mnie nie ucz Polski, łysolu
Z ogoloną do skóry głową
Twoja muza to disco polo
Serce bije ci narodowo
.
Wytatuuj sobie na klacie
Że Araba tutaj nie trzeba
I codziennie odmawiaj pacierz
Z białym orłem wzlatuj do nieba
.
Ja nie wsiądę do twojej łodzi
Nie zanucę też twojej pieśni
Bo o inną Polskę nam chodzi
Mój rodaku od siedmiu boleści ...
Ogromne wsparcie dla Rosji
Iwaszczenko stwierdził, że od początku pełnoskalowej wojny do Rosji trafiło już ponad sześć milionów północnokoreańskich pocisków artyleryjskich. Są to pociski kal. 122 mm i kal. 152 mm niezbędne do obsługi najpopularniejszych rosyjskich systemów artyleryjskich, w tym 2S3 Akacja, 2S5 Hiacynt czy 2S19 Msta.
Poza tym Iwaszczenko podkreślił, że Korea Północna od miesięcy dostarcza Rosji również ciężki sprzęt wojskowy. Chodzi o wieloprowadnicowe wyrzutnie rakietowe M1991 kal. 240 mm oraz samobieżne systemy artyleryjskie Koksan kal. 170 mm. Na front mogło trafić już ok. 120 jednostek każdej z tych broni. Początkowo była ona obsługiwana przez żołnierzy północnokoreańskich, ale w maju pojawiły się pierwsze nagrania pokazujące systemy artyleryjskie Koksan obsługiwane przez Rosjan.''
~~Błękitnawa Rozplenica niezalogowany 28 maja 2025r. o 19:16
''Magdalena Fręch wygrała z Tunezyjką Ons Jabeur 7:6(4), 6:0 i po raz trzeci w karierze zagra w drugiej rundzie Roland Garros. Rozstawiona z numerem 25. polska tenisistka liczy, że tym razem zrobi w Paryżu kolejny krok i pokona w czwartek Czeszkę Marketę Vondrousową. Aby tak się stało, zmieniła w ostatniej chwili swoje plany.''
Jutro na Madzię 2,80 czyli już mniej kiedy grała z Ons bo wprowadziła mi 3.10...
jutro Madzie gra o 11-ej ...
dwa razy grała z Marketą i dwa razy przegrała le jutro wygra bo ją obstawię ...
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.