Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA BAU zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Poradnie specjalistyczne przy ul. Starzyńskiego otwarte
~~Bordowa Rozplenica niezalogowany
17 marca 2024r. o 13:19
~~Zielonkawożółta Forsycja napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Brązowopłowy Tojeść napisał(a): Ciekawe jakie terminy do endokrynologa w przychodni na jeleniogórskiej skierowanie na Citi czekam od września termin na czerwiec ,tragedia

Ciesz się bo jak się rejestrowałam na ul. zgorzeleckiej w 2013 roku to termin miałam na 2017.

Tam dopiero to się dzieje wizyta o 13.30 zarejestrowana a przyjęła o ,20.25.I co wy na to.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Zielonkawożółta Forsycja niezalogowany
17 marca 2024r. o 13:20
~~Kakaowy Wilec napisał(a): Moje dzieci urodziłam w Zgorzelcu. Liczyłam, że Dyr szpitala dokona zmian w sposobie funkcjonowania tego miejsca , tak jak jego mama w Zgorzelcu. Niestety, okazało się , że została stworzona otoczka wizualna , aby polechtać nasze oko. Nigdy nie zapomnę, gdy w okresie pandemii moje dziecko złamało rękę, a na sorze pan- rejestrator beż maseczki trzy razy pobierał próbkę cierpiącemu dziecku z nosa. Potem młodą pielęgniarka odmówiła zdjęcia bluzy , bo się brzydziła. Zostaliśmy skierowanie do Legnicy , ale i tu natrafiliśmy na przeszkody ... Dlaczego ? Bo nie dostaliśmy pełnej dokumentacji ....
Niedawno musieliśmy wykonać rezonans magnetyczny . Czas oczekiwania niedługi i to sie chwali . Dajemy skierowanie. Po 2 tygodniach przychodzimy o wyznaczonym czasie i okazuje się , że nasze skierowanie zostało niewłaściwie odczytane , a w szpitalu nie można zrobić tego badania. Czekaliśmy na czczo od 12.40 do 17.00. Ludzi ogrom w poczekalni , mimo że każdy miał wyznaczony czas. Czekamy z welfronem , bo Pani pielęgniarka zamiast ściągnąć, je pizzę, a dziecko głodne cały dzień. To jest właśnie wasze podejście do pacjenta.

Dziś gdy patrzę na tę elitę i obstawę prezydenta , jest mi przykro , że w mieście, w którym żyjemy, władza koncentruje się na tym , by tworzyć otoczkę na kilka tygodni przed wyborami. Ci ludzie są tak zarozumiali , że nie identyfikują się z nami - mieszkańcami, tylko robią biznes - którego celem jest polityka.
Życzę Wam - ekipo promująca - wsluchajcie się w głosy nas mieszkańców Bolesławca, to jest też nasze miasto. Tu jest potrzebna nowa krew. O tym będę pamiętać zawsze , gdy będę patrzeć na rękę mojego syna , która pań z rtg położył na tekturce i związał bandazem , bo nikt na sorze ręki nie wzmocnił.

Pandemia to był jakiś szalony i niezrozumiały czas. Ludzie się zwyczajnie bali. Przed apteką stało sie na dworze było zimno wiało czy padało nikt nie wpuścił. Moja przychodnia wydawała skierowania czy zlecenia przez uchylone na 5 cm drzwi. Do Tesco pan ochroniarz wpuszczał po 5 osób nie ważne że nie chciałam do sklepu tylko do apteki nie wpuścił bo tak kazali. Ludzie nie rozumieli że szpital przestał być zwykłym szpitalem tylko stał się zakaźny, że zmieniły się procedury przyjęć. Ale to nie tylko tu w Polsce bo u niemca trzeba było stać pod szpitalem klika czy kilkanaście godzin żeby przyjęli bo trzeba było czekać na wynik wymazu. A już nie wspomnę o urzędach jak funkcjonowały. Przecież skrzynki podawcze porobili i dokumenty musiały przeleżeć 48 godz. A do budynku zapomnij nikt nie wpuścił. Jeszcze dwa lata od wybuchu pandemii stałam na dworze marznąc bo pan wpuszczał określoną ilość osób do starostwa na głos pytając w jakiej sprawie. I można tak wymieniać i wymieniać.
17 marca 2024r. o 13:25
~~Ciemnobursztynowa Fasola napisał(a):
Ktoś napisał: ~~emeryt napisał(a): Gdzie to jest? I jak tam dojechać miejską komunikacją?

Bolesławiec to tak małe miasto że można spokojnie spacerkiem sobie dojść w każde miejsce.

Spacerkiem a jak ktoś nie może chodzić to darmowa komunikacja. Można z każdego miejsca i z przesiadkami dojechać jak to w większych miastach się robi a nasi ziomale to się nauczyli że wsiada w jeden autobus i jadą.
17 marca 2024r. o 13:28
~~Bordowa Rozplenica napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Zielonkawożółta Forsycja napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Brązowopłowy Tojeść napisał(a): Ciekawe jakie terminy do endokrynologa w przychodni na jeleniogórskiej skierowanie na Citi czekam od września termin na czerwiec ,tragedia

Ciesz się bo jak się rejestrowałam na ul. zgorzeleckiej w 2013 roku to termin miałam na 2017.
Tam dopiero to się dzieje wizyta o 13.30 zarejestrowana a przyjęła o ,20.25.I co wy na to.

Normalka a żeby się zarejestrować to też trzeba się nastać.
~~Żółtopomarańczowa Jasnota niezalogowany
17 marca 2024r. o 13:52
~~Zielonkawożółta Forsycja napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Ciemnobursztynowa Fasola napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~emeryt napisał(a): Gdzie to jest? I jak tam dojechać miejską komunikacją?

Bolesławiec to tak małe miasto że można spokojnie spacerkiem sobie dojść w każde miejsce.
Spacerkiem a jak ktoś nie może chodzić to darmowa komunikacja. Można z każdego miejsca i z przesiadkami dojechać jak to w większych miastach się robi a nasi ziomale to się nauczyli że wsiada w jeden autobus i jadą.

Zwłaszcza 80-letnia staruszka może sobie z torbą z zakupami zapierniczać z buta z jednej strony miasta na drugą. Przecież miasto małe, a jak się nie podoba, to jest darmowa komunikacja, co nie?
~~Kakaowy Chaber niezalogowany
17 marca 2024r. o 14:21
Po co jej do przychodni torba z zakupami?
~~Karmelowopłowa Gailadia niezalogowany
17 marca 2024r. o 14:38
~~Kakaowy Wilec napisał(a): Moje dzieci urodziłam w Zgorzelcu. Liczyłam, że Dyr szpitala dokona zmian w sposobie funkcjonowania tego miejsca , tak jak jego mama w Zgorzelcu. Niestety, okazało się , że została stworzona otoczka wizualna , aby polechtać nasze oko. Nigdy nie zapomnę, gdy w okresie pandemii moje dziecko złamało rękę, a na sorze pan- rejestrator beż maseczki trzy razy pobierał próbkę cierpiącemu dziecku z nosa. Potem młodą pielęgniarka odmówiła zdjęcia bluzy , bo się brzydziła. Zostaliśmy skierowanie do Legnicy , ale i tu natrafiliśmy na przeszkody ... Dlaczego ? Bo nie dostaliśmy pełnej dokumentacji ....
Niedawno musieliśmy wykonać rezonans magnetyczny . Czas oczekiwania niedługi i to sie chwali . Dajemy skierowanie. Po 2 tygodniach przychodzimy o wyznaczonym czasie i okazuje się , że nasze skierowanie zostało niewłaściwie odczytane , a w szpitalu nie można zrobić tego badania. Czekaliśmy na czczo od 12.40 do 17.00. Ludzi ogrom w poczekalni , mimo że każdy miał wyznaczony czas. Czekamy z welfronem , bo Pani pielęgniarka zamiast ściągnąć, je pizzę, a dziecko głodne cały dzień. To jest właśnie wasze podejście do pacjenta.

Dziś gdy patrzę na tę elitę i obstawę prezydenta , jest mi przykro , że w mieście, w którym żyjemy, władza koncentruje się na tym , by tworzyć otoczkę na kilka tygodni przed wyborami. Ci ludzie są tak zarozumiali , że nie identyfikują się z nami - mieszkańcami, tylko robią biznes - którego celem jest polityka.
Życzę Wam - ekipo promująca - wsluchajcie się w głosy nas mieszkańców Bolesławca, to jest też nasze miasto. Tu jest potrzebna nowa krew. O tym będę pamiętać zawsze , gdy będę patrzeć na rękę mojego syna , która pań z rtg położył na tekturce i związał bandazem , bo nikt na sorze ręki nie wzmocnił.

Brawo! W punkt!100/100.
~~Rodzic niezalogowany
17 marca 2024r. o 15:08
Wszystko pięknie poradnie lekarze ok ale dlaczego nikt nie pomyśli o kardiologii dla dzieci w Bolesławcu???? Wszystko bliżej pacjenta chyba nie w Bolesławcu jak trzeba dzwonić i rejestrować dziecko 13letnie do kardiologa do Wrocławia czy Legnicy a terminy na koniec grudnia 2025r. A prywatnie wcale nie dużo wcześniej i to też trzeba jeździć daleko. Maskara i nie wierzę że coś się poprawi na pewno nie u nas. Przykre to jest ale prawdziwe. Nikt nie myśli o dzieciach w tym wszystkim...
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Villaro zaprasza
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza