Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Gmina Gromadka

~~Bogdan niezalogowany
25 czerwca 2025r. o 15:35
Dzisiaj obchodzimy Dzień Marynarza. Służyłem trzy lata na ,,ORP Grunwald ''. Pozdrawiam wszystkich marynarzy .
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Lipco niezalogowany
25 czerwca 2025r. o 20:26
Nauczyciele nie powinni sprawować władzy. To są ludzie którzy są oderwani od rzeczywistości. Nie znają realia życia i myślą że są pępkiem świata. Nigdy nie wprowadzili nic dla gospodarki a jedynie pobierają pensje z ludzkiej pracy i podatków. Najbardziej roszczeniowa grupa zawodowa. Ogrom przywilejów i ciągle im mało. Kłamią mówiąc o swoich zarobkach, wystarczy spojler w oświadczenia majątkowe i prawda wychodzi na jaw ile można zarobić za prawdziwe mniej niż póz etatu. Niestety ale nauczyciele nie uczą a tylko zadają. Taka jest prawda. Zlikwidować kartę nauczyciela i objąć ich kodeksem pracy. Nigdy nie głosować na nauczycieli. To rak który zżera publiczne pieniądze
~~Krwawosina Porzeczka niezalogowany
25 czerwca 2025r. o 20:50
~~Lipco napisał(a): Nauczyciele nie powinni sprawować władzy. To są ludzie którzy są oderwani od rzeczywistości. Nie znają realia życia i myślą że są pępkiem świata. Nigdy nie wprowadzili nic dla gospodarki a jedynie pobierają pensje z ludzkiej pracy i podatków. Najbardziej roszczeniowa grupa zawodowa. Ogrom przywilejów i ciągle im mało. Kłamią mówiąc o swoich zarobkach, wystarczy spojler w oświadczenia majątkowe i prawda wychodzi na jaw ile można zarobić za prawdziwe mniej niż póz etatu. Niestety ale nauczyciele nie uczą a tylko zadają. Taka jest prawda. Zlikwidować kartę nauczyciela i objąć ich kodeksem pracy. Nigdy nie głosować na nauczycieli. To rak który zżera publiczne pieniądze

Chyba miałeś ciężko w szkole i teraz masz takie zdanie ha,ha,ha. Trzeba było się uczyć i iść na ten złoty zawód nauczyciela jełopie. Nie jeden raz odbierałem swoje dzieci ze szkoły czy przedszkola i wiem jakie to szczęście ,a le fakt ,że zanm wielu takich głupio mądrych co to mówią ,że nauczyciele nic nie robią , itp.
Szkoła w Gromadce ostatnimi lata sięga dna i nauczyciele również,ale to po to jest dyrektor nadzór z gminy czy kuratorium. Jednak nawet tutaj nauczyciele nie leżą do góry kołami.
~~Lipco niezalogowany
25 czerwca 2025r. o 21:40
~~Krwawosina Porzeczka napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Lipco napisał(a): Nauczyciele nie powinni sprawować władzy. To są ludzie którzy są oderwani od rzeczywistości. Nie znają realia życia i myślą że są pępkiem świata. Nigdy nie wprowadzili nic dla gospodarki a jedynie pobierają pensje z ludzkiej pracy i podatków. Najbardziej roszczeniowa grupa zawodowa. Ogrom przywilejów i ciągle im mało. Kłamią mówiąc o swoich zarobkach, wystarczy spojler w oświadczenia majątkowe i prawda wychodzi na jaw ile można zarobić za prawdziwe mniej niż póz etatu. Niestety ale nauczyciele nie uczą a tylko zadają. Taka jest prawda. Zlikwidować kartę nauczyciela i objąć ich kodeksem pracy. Nigdy nie głosować na nauczycieli. To rak który zżera publiczne pieniądze

Chyba miałeś ciężko w szkole i teraz masz takie zdanie ha,ha,ha. Trzeba było się uczyć i iść na ten złoty zawód nauczyciela jełopie. Nie jeden raz odbierałem swoje dzieci ze szkoły czy przedszkola i wiem jakie to szczęście ,a le fakt ,że zanm wielu takich głupio mądrych co to mówią ,że nauczyciele nic nie robią , itp.
Szkoła w Gromadce ostatnimi lata sięga dna i nauczyciele również,ale to po to jest dyrektor nadzór z gminy czy kuratorium. Jednak nawet tutaj nauczyciele nie leżą do góry kołami.

~~Krwawosina Porzeczka napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Lipco napisał(a): Nauczyciele nie powinni sprawować władzy. To są ludzie którzy są oderwani od rzeczywistości. Nie znają realia życia i myślą że są pępkiem świata. Nigdy nie wprowadzili nic dla gospodarki a jedynie pobierają pensje z ludzkiej pracy i podatków. Najbardziej roszczeniowa grupa zawodowa. Ogrom przywilejów i ciągle im mało. Kłamią mówiąc o swoich zarobkach, wystarczy spojler w oświadczenia majątkowe i prawda wychodzi na jaw ile można zarobić za prawdziwe mniej niż póz etatu. Niestety ale nauczyciele nie uczą a tylko zadają. Taka jest prawda. Zlikwidować kartę nauczyciela i objąć ich kodeksem pracy. Nigdy nie głosować na nauczycieli. To rak który zżera publiczne pieniądze

No i niestety ale Cie zaskoczę, ukończyłem wyższa uczelnie i prawda jest taka że 90% wiedzy która posiadam nie pochodzi ze szkoły. Odbierasz dzieci ze szkoły? Fajnie. Spójrz na parking i czym przyjeżdżają nauczyciele. Biedy nie widać. Bo za pensje, jak sami to określają, nizsza niż na kasie w biedronce, ciężko kupić samochod za 80 czy 100tys. Skoro są tak zapracowani dlaczego nie pracują w szkole? Dlaczego nie pracują jak pozostali ludzie 8h dziennie. Dlaczego tej rzekomo wielkiej Oracle która wykonują w domu nie robią w szkole po lekcjach? Dlaczego nie mogą pracować 8-16? Bo tak naprawdę robią absolutne minimum. I słuchając ich biadolenia o misji to zygac się chce. Prawda jest taka że w większości są to ludzie którzy nic nie potrafią, nic nie umieją a uwazaja się za elitę. Tylko że naprawdę są żałośni i roszczeniowi. Sami nie potrafią a od innych wymagają.
Co do szkoly w gromadce to jest kolejny dramat. Dodatek dla dyrektora od gminy w wysokości 35% podstawy to jest szok. Ostatnio z egzaminu osmoklasisty Gromadka wyprzedziła w powiedzie jedynie osrodek w iwinach. Czyli dodatek się należy. W sumie ostatni nie byli. Potwierdza to tylko moje zdanie o nieudacznictwie nauczycieli
~~Karminowa Liatra niezalogowany
25 czerwca 2025r. o 22:35
~~Ciemnoturkusowy Hebe napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Krzysiek napisał(a): Należy wyjaśnić dlaczego tak długo trwa ten remont budynku po byłej szkole i jakie są koszty tej inwestycji .A jaka jest sytuacja budynku , w którym znajdowała się S P w Osłej ?

Wójtem jest dawny nauczyciel szkoły w Osłej. Słyszałam, że budynek ma przejąć rodzina. Remontem szkoły w Modle zajmuje się gmina i radni. Przewodniczący rady to także dawny nauczyciel. Ciekawe jaka firma robi tem remont i ile to już pochłonęło gminnych pieniędzy. Przypadek?

Jestem przekonana, że to nie przypadek i jeszcze wiele brudów wyjdzie na koniec kadencji.
~~Piotrek niezalogowany
25 czerwca 2025r. o 23:53
Znaleźli się mądrusie , którzy krzywo i zazdrośnie oceniają zawód nauczyciela i bezpodstawnie poddają ich krytyce. Twierdzą nawet , że wykształcenie jakie posiadają to zawdzięczają w 90 % sobie , a nie szkole . W moim przypadku jest całkiem odwrotnie . Nie da się uczyć 8 godzin dziennie , jak w zakładach pracy. Jest to niemożliwe. Nie pozwala na to biologia człowieka. W Gromadce uczyli mnie wspaniali nauczyciele i dzięki nim jestem tym kim jestem .

~~Krwawosina Porzeczka niezalogowany
26 czerwca 2025r. o 0:16
Kiedy miałeś tutaj w Gromadce wspaniałych nauczycieli ? Daj spokój człowieku. Była zazwyczaj grupka dzieci na których nauczyciele się bardziej skupiali a resztę mieli głęboko gdzieś. Tak to wyglądało. Psychopatka furmanka , która ciągle z pokolenia na pokolenie miała odejść na emeryturę , zryta głowa . Czego ona nauczyła ? Można tu mnożyć przykłady. Ale fakt ,że teraz jest dno w tej szkole i kto ma inne możliwości zabiera dzieci stąd. Taka jest prawda.
~~Ciemnoczerwona Kolendra niezalogowany
26 czerwca 2025r. o 1:13
Może synuś Narcyz to czyta to pewnie pysk go piecze ze wstydu, też niezły imbecyl
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza