~~Sinojasna Orchainea napisał(a): Najbardziej Polsce szkodzi rząd, który nie umie nic dla Polski zrobić dobrego i mądrego.
Przykład to ta "wspaniała" a przede wszystkim uśmiechnięta "szczęśliwej Polski już czas" dla powodzian.
Zastosowana autokorekta
~~Sinojasna Orchainea napisał(a): Najbardziej Polsce szkodzi rząd, który nie umie nic dla Polski zrobić dobrego i mądrego.
Przykład to ta "wspaniała" a przede wszystkim uśmiechnięta "szczęśliwej Polski już czas" dla powodzian.
~~Pomyśl napisał(a):Ktoś napisał: ~~Sinojasna Orchainea napisał(a): Najbardziej Polsce szkodzi rząd, który nie umie nic dla Polski zrobić dobrego i mądrego.
A powodzianie Czytelniku to co ? Byli wszyscy ubezpieczeni. Rząd da im nasze pieniądze i lepiej niech to dokładnie przemyśli. Jak ci się na przykład spali chata i nie będziesz ubezpieczony to kto ci da tłuku ?
Zastosowana autokorekta
~~Pusowski burdel napisał(a): Śmiech śmiechem, ale jak ten alfons wygra z Trzaskowskim to będzie znaczyło że żyjemy w burdelu i warunki dyktować chcą dziw.i
~~felek napisał(a):Ktoś napisał: ~~Pomyśl napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Sinojasna Orchainea napisał(a): Najbardziej Polsce szkodzi rząd, który nie umie nic dla Polski zrobić dobrego i mądrego.
A powodzianie Czytelniku to co ? Byli wszyscy ubezpieczeni. Rząd da im nasze pieniądze i lepiej niech to dokładnie przemyśli. Jak ci się na przykład spali chata i nie będziesz ubezpieczony to kto ci da tłuku ?
Zastosowana autokorekta
Takim tłukom nie ma co tłumaczyć bo oni wierzą i to dosłownie tylko w to co im do główek nawkłada propaganda manipulacyjna Pis, podobnie robiła to ubecja. Oni nawet nie próbują sprawdzić czy im się wciska czy to jest prawdziwe.
Zbiorniki przed spodziewanymi opadami nie były opróżniane,by społeczeństwo uwierzyło w wysychające rzeki ,a tym samym w zmiany klimatu.To była decyzja polityczna.Dla tych którzy podjęli taka decyzję należy się kryminał,a dla pokrzywdzonych obywateli wysokie odszkodowanie.
M21W2 napisał(a):Ktoś napisał: ~~Szarobrązowy Maczek napisał(a): Wejdź leniu na Wikipedia tam sobie poczytasz o "bohaterskich " mordach bandytow z NSZ z Brygady Świętokrzyskiej, i kto ich prowadził na Zachód przez linię frontu :) jak nie szef gestapo z Radomia :)
Wikipedia jest dla takich jak ty , dla mnie wiarygodne są badania historyków .
Nawet w Wiki nie ma nic o tym aby Brygadę Świętokrzyską prowadził na zachód szef gestapo z Radomia .
"Brygada Świętokrzyska nigdy nie kolaborowała z Niemcami i to trzeba bardzo wyraźnie powiedzieć". "powielanie takiej tezy to powielanie czarnej legendy Brygady Świętokrzyskiej, która została stworzona w okresie zniewolenia komunistycznego". Brygada stoczyła krwawe walki z oddziałami Wermachtu i podjęła decyzję o przebiciu się na Zachód. "
" W styczniu 1945 r., w obliczu sowieckiej ofensywy, dowództwo brygady w obawie przed jej zniszczeniem przez zbliżającą się Armię Czerwoną i NKWD podjęło próbę wycofania się na zachód i uratowania jednostki jako siły zdolnej do walki o wolną Polskę. Dzięki lokalnym, doraźnym i taktycznym, porozumieniom z jednostkami niemieckimi Brygada rozpoczęła marsz ku zachodowi, ku jednostkom alianckim. Podczas przemarszu Dowódca Brygady nie zgodził się na podporządkowanie i współpracę wojskową z Niemcami. Nie pozwolił też rozbroić jednostki. Ostatecznie jednostkę skierowano do Czech i pozostawiono samą sobie. Podczas przemarszu polski oddział nawiązał kontakty z czeskim podziemiem. Równocześnie wysłano emisariuszy do sztabu Naczelnego Wodza i wojsk alianckich. "
Jest prawda i jest twoja " prawda " której potwierdzenia nawet w Wiki nie znalazłem .
M21W2 napisał(a): Nie masz ŻADNYCH DOWODÓW że Karol Nawrocki NALEŻAŁ LUB NALEŻY DO JAKIEJKOLWIEK PARTII .
KUMASZ GOŚCIU
Ja tobie nie muszę udowadniać że nie byłem w żadnej partii , a ty możesz wierzyć lub nie , mnie to nie obchodzi , co innego
Karol Nawrocki tu jak najbardziej należy sprawdzać czy jest prawdomówny czy nie .
KUMASZ GOŚCIU .Dopisane 26.11.2024r. o godz. 11:51:Ktoś napisał: ~~Jasio napisał(a): A więc panie Lucjan zrozum to że teraz wśród tych których popierasz nie znajdziesz nic co by było w ich życiorysach przed likwidacją PZPR.
PODOBNIE SAM TO ZROBIŁEŚ ZE SWOIM ŻYCIORYSEM BO KTOŚ TU PISAŁ ŻE W ENCYKLOPEDII SOLIDARNOŚCI NAPISANO O SZKOLE ZASADNICZEJ A W INNYM MIEJSCU O TECHNIKUM.
Jak byś dokładnie przeczytał co ktoś napisał to byś wiedział że skończyłem TM , w encyklopedii jest UCZĘSZCZAŁ DO