Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Antyukraiński napis na ekranach przy obwodnicy
~~Treść usunięto niezalogowany
20 kwietnia 2025r. o 19:58
~~Starozłoty Żeniszek napisał(a):
Ktoś napisał: ~~KOmpas napisał(a): Putin ogłosił świąteczne zawieszenie broni, być może to zwiastun trwałego pokoju, więc koniec ochrony dla przybyszy z ua, zaczynajcie się pakować i azymut na kijów ,adie

Brak słów na takie zachowanie. Wstydźcie się Polacy. Oby nasz kraj nie spotkało, to co Ukrainę. Co powiesz wówczas .!!!! Zastosowana autokorekta

Wielokroć spotkało, i zawsze naród ua był po stronie agresora
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Granatowoczarna Lobelia niezalogowany
22 kwietnia 2025r. o 5:33
Bojówki Brauna?
~~Myhaylo niezalogowany
22 kwietnia 2025r. o 5:47
W Polsce mieszkam większą część życia. Płacę tu podatki, pracuję, wspieram gospodarkę, pomagam innym Ukraińcom i Ukrainkom odnaleźć się w nowym kraju. I dzisiaj słyszę, że Karol Nawrocki — kandydat na prezydenta wspierany przez PiS — chciałby mnie ustawić na końcu kolejki do lekarza.

Z racji pochodzenia.

Czyli co? Moje zdrowie jest mniej warte? Moje podatki warte mniej niż podatki Polaków? Mam siedzieć z tyłu autobusu? Stać w osobnej kolejce? Czekać, aż „prawdziwi Polacy” dostaną wszystko, a dopiero potem ja?

To, co proponuje Nawrocki, to nie tylko populizm. To obrzydliwe, neonazistowskie, ksenofobiczne szczucie ludzi na siebie. Ucierpią z tego powodu przede wszystkim Polacy.

To powrót do najciemniejszych czasów segregacji.

Mówi się o „pierwszeństwie dla Polaków”, ale prawda jest taka, że to nie Polakom ma się polepszyć, tylko mnie — i tysiącom ludzi takich jak ja — ma się pogorszyć. Bo tak jest łatwiej zdobyć kilka punktów sondażowych? Bo łatwiej pokazać palcem winnych niż zreformować system?

Nie chcę żadnych przywilejów. Chcę tylko równego traktowania. Skoro państwo polskie bierze ode mnie składki i podatki, to niech daje mi takie same prawa — zwłaszcza jeśli chodzi o zdrowie i życie. To nie jest „roszczeniowość”. To jest uczciwość.

Panie Nawrocki — to nie Ukraińcy są problemem tej służby zdrowia. Problemem są tacy politycy jak Pan, którzy dzielą ludzi zamiast ich łączyć. Którzy grają ludzkim cierpieniem w kampanii wyborczej. Którzy z empatii i człowieczeństwa uczynili luksus.

Wstyd. Po prostu wstyd
~~Misza niezalogowany
22 kwietnia 2025r. o 15:53
yankes z DM broni Nawrockiego, tak, nie przewidziało wam się...
~~Frywolny niezalogowany
22 kwietnia 2025r. o 16:58
~~Myhaylo napisał(a): W Polsce mieszkam większą część życia. Płacę tu podatki, pracuję, wspieram gospodarkę, pomagam innym Ukraińcom i Ukrainkom odnaleźć się w nowym kraju. I dzisiaj słyszę, że Karol Nawrocki — kandydat na prezydenta wspierany przez PiS — chciałby mnie ustawić na końcu kolejki do lekarza.

Z racji pochodzenia.

Czyli co? Moje zdrowie jest mniej warte? Moje podatki warte mniej niż podatki Polaków? Mam siedzieć z tyłu autobusu? Stać w osobnej kolejce? Czekać, aż „prawdziwi Polacy” dostaną wszystko, a dopiero potem ja?

To, co proponuje Nawrocki, to nie tylko populizm. To obrzydliwe, neonazistowskie, ksenofobiczne szczucie ludzi na siebie. Ucierpią z tego powodu przede wszystkim Polacy.

Mówi się o „pierwszeństwie dla Polaków”, ale prawda jest taka, że to nie Polakom ma się polepszyć, tylko mnie — i tysiącom ludzi takich jak ja — ma się pogorszyć. Bo tak jest łatwiej zdobyć kilka punktów sondażowych? Bo łatwiej pokazać palcem winnych niż zreformować system?

Nie chcę żadnych przywilejów. Chcę tylko równego traktowania. Skoro państwo polskie bierze ode mnie składki i podatki, to niech daje mi takie same prawa — zwłaszcza jeśli chodzi o zdrowie i życie. To nie jest „roszczeniowość”. To jest uczciwość.

Panie Nawrocki — to nie Ukraińcy są problemem tej służby zdrowia. Problemem są tacy politycy jak Pan, którzy dzielą ludzi zamiast ich łączyć. Którzy grają ludzkim cierpieniem w kampanii wyborczej. Którzy z empatii i człowieczeństwa uczynili luksus.

Wstyd. Po prostu wstyd

Przylazłeś w gościnę do Polaków i z daleka krzyczysz że wszystko ci się należy tak jak gospodarzom ??
a paszoł won do siebie i od zełeńskiego się domagaj
~~Bajera niezalogowany
22 kwietnia 2025r. o 17:05
~~Myhaylo napisał(a): W Polsce mieszkam większą część życia. Płacę tu podatki, pracuję, wspieram gospodarkę, pomagam innym Ukraińcom i Ukrainkom odnaleźć się w nowym kraju. I dzisiaj słyszę, że Karol Nawrocki — kandydat na prezydenta wspierany przez PiS — chciałby mnie ustawić na końcu kolejki do lekarza.

Z racji pochodzenia.

Wstyd. Po prostu wstyd

Ilu Polaków rezuny uśmiercili na Wołyniu??
napisz tu szybko, dzieci kobiety, mężczyźni i seniorzy,macie tupet, odszkodowanie Polakom się za to należy !!
~~GedeOn niezalogowany
22 kwietnia 2025r. o 17:09
Tak na szybko to z 100tyś .dzieci kobiety, mężczyźni i seniorzy.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza