Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Bolesławiecka młodzież nie ma głosu, a jej radni wybierali swoje prezydium przez 10 miesięcy
~~yorg niezalogowany
8 godz. 44 min. temu
Panie Darku, ale do młodzieżowej rady miasta Pan już jest za stary. I w ogóle do zaliczania się do mlodzieży. NIestety, panta rei et anni volant i sam Pan nie wie kiedy, został Pan dziadersem. Trzeba pogodzić się z tym, co nieuchronne...
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Ceglastobrązowa Malina niezalogowany
8 godz. 19 min. temu
Dorośli radni nie mają głosu, bo rzadzi Roman, a wy chcecie żeby dzieci głos miały?
~~Malinowoczerwony Mikołajek niezalogowany
8 godz. 12 min. temu
Tu ma głos tylko Roman i jego ludzie .
~~Dariusz Gołębiewski niezalogowany
7 godz. 48 min. temu
~~yorg napisał(a): Panie Darku, ale do młodzieżowej rady miasta Pan już jest za stary. I w ogóle do zaliczania się do mlodzieży. NIestety, panta rei et anni volant i sam Pan nie wie kiedy, został Pan dziadersem. Trzeba pogodzić się z tym, co nieuchronne...

Wczoraj niestety już 28 lat na karku zliczyłem. Na MRM jestem za stary. Ale ucieszyłbym się, gdyby moi uczniowie i ich rówieśnicy mogli sobie w niej podziałać. Tak na serio, a nie na niby.
~~Alabastrowa Czeremcha niezalogowany
6 godz. 34 min. temu
~~Dariusz Gołębiewski napisał(a):
Ktoś napisał: ~~yorg napisał(a): Panie Darku, ale do młodzieżowej rady miasta Pan już jest za stary. I w ogóle do zaliczania się do mlodzieży. NIestety, panta rei et anni volant i sam Pan nie wie kiedy, został Pan dziadersem. Trzeba pogodzić się z tym, co nieuchronne...

Wczoraj niestety już 28 lat na karku zliczyłem. Na MRM jestem za stary. Ale ucieszyłbym się, gdyby moi uczniowie i ich rówieśnicy mogli sobie w niej podziałać. Tak na serio, a nie na niby.

A kto im
~~Yorg niezalogowany
6 godz. 26 min. temu
~~Alabastrowa Czeremcha napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Dariusz Gołębiewski napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~yorg napisał(a): Panie Darku, ale do młodzieżowej rady miasta Pan już jest za stary. I w ogóle do zaliczania się do mlodzieży. NIestety, panta rei et anni volant i sam Pan nie wie kiedy, został Pan dziadersem. Trzeba pogodzić się z tym, co nieuchronne...

A kto im

A kto im broni? Dostali narzędzia ale z nich nie korzystają. Jak to się teraz mówi"wylogowuja się"z podejmowania decyzji na własne życzenie, bo jak ktoś powiedział tutaj,nie są nauczeni samodzielności. I co? Prowadzić ich ktoś ma za rękę przez całe życie i podejmować za nich decyzje? Niech pan nie narzeka na sytuację i okoliczności tylko niech pani ich namawia do aktywności i działania. Za moich czasów "stowarzyszenie umarłych poetów" w klasie humanistycznej, do której i Pan i ja chodzilismy,było lektura must have.a jak jest teraz? Niech Pan sobie sam odpowie
~~Burozielony Koleus niezalogowany
6 godz. 12 min. temu
~~Ceglastobrązowa Malina napisał(a): Dorośli radni nie mają głosu, bo rzadzi Roman, a wy chcecie żeby dzieci głos miały?

to prawda wszyscy na smyczy cara
~~Dariusz Gołębiewski niezalogowany
3 godz. 3 min. temu
~~Yorg napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Alabastrowa Czeremcha napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Dariusz Gołębiewski napisał(a): Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~yorg napisał(a): Panie Darku, ale do młodzieżowej rady miasta Pan już jest za stary. I w ogóle do zaliczania się do mlodzieży. NIestety, panta rei et anni volant i sam Pan nie wie kiedy, został Pan dziadersem. Trzeba pogodzić się z tym, co nieuchronne...

A kto im
A kto im broni? Dostali narzędzia ale z nich nie korzystają. Jak to się teraz mówi"wylogowuja się"z podejmowania decyzji na własne życzenie, bo jak ktoś powiedział tutaj,nie są nauczeni samodzielności. I co? Prowadzić ich ktoś ma za rękę przez całe życie i podejmować za nich decyzje? Niech pan nie narzeka na sytuację i okoliczności tylko niech pani ich namawia do aktywności i działania. Za moich czasów "stowarzyszenie umarłych poetów" w klasie humanistycznej, do której i Pan i ja chodzilismy,było lektura must have.a jak jest teraz? Niech Pan sobie sam odpowie

Pracuję od dwóch lat w III LO i namawiam uczniów do aktywności tam, gdzie uznają to za stosowne. Mam też takich, którzy już się udzielają, bądź szukają dla siebie przestrzeni. Ale jak Pan przeczyta w artykule, MRM praktycznie nie funkcjonuje. Aby to zmienić, musi być wola ze strony władz miasta. Bez niej nawet najlepsza młodzież nic jako MRM nie zrobi.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.