Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Internet (telewizja) z kablówki

5183
magnum44
13 marca 2011r. o 22:13
~:) napisał(a):
Jak mnie ładnie przeprosisz to może przestanę Cię prześladować :> :P

Napisz za co?
Chętnie wtedy przeproszę.
Zawsze przepraszam, jak wiem, że zawiniłam w czymś :) :)

Dopisane 13.03.2011r. o godz. 22:13:

Tyldziu, trzymaj się kultury wypowiedzi, bo nas zmoderują.

Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć. M.S.C.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
4882
#Alpha nieaktywny
13 marca 2011r. o 23:16
~Spec napisał(a): Nie jestem z kablówki to po pierwsze. Po drugie napisałem o Twoim uogólnieniu tematu. Bo co Ci da zmiana na serwerach jak np. medium transmisyjne nie udźwignie przepustowości ?

1.Medium nigdy nie udźwignie przepustowości ,to fizycznie niemożliwe
2.Pisałem mniej więcej dlaczego boją się to zrobić .
3.Jestem za lokalną przedsiębiorczością ale przeciw oszukiwaniu i obiecankach .Tak tylko tracą kredyt zaufania .
4.Nie napisałeś ile trwa założenie konta abonentowi . Powiedz mi ile może trwać zwiększenie limitu prędkości dla wszystkich abonentów ? Czy to aż tak skomplikowane ,że trwa miesiące ? Nie ... i wcale nie uogólniam . I chyba tyle ...
P.S. bez ryzyka nie ma życia ...
Pozdrawiam
~hmm niezalogowany
13 marca 2011r. o 23:40
Alpha, jakby tak było, to wszystkie serwery, na których stoją poważne serwisy by nie działały....

W przeciwieństwie do tego ilość abonentów korzystających z neta w kablówce jest przeliczalna i można dobrać takie medium, które to udźwignie.

Myślę, że kwestia ustawienia softu, o którym piszesz to jedno a kwestia, o którą zapewne chodzi i pisze o niej Spec to drugie.
4882
#Alpha nieaktywny
13 marca 2011r. o 23:49
Przykład:
Dialog pisze o przepustowości jednego łącza 1Gbit/s
Czy jeśli taką usługę kupi 10 000 osób ,to światłowody i serwery wytrzymają taką prędkość przesyłania ? Nie ... ,to fizycznie niemożliwe ... bazują jednak na tym co ludzie robią -> przeglądają strony do czego wystarczy w zupełności 1Mbit/s ,i ściągają pliki -> wystarczy 6-8Mbit/s .

Pytanie więc dlaczego kablówka nie wprowadziła jeszcze podwojenia ? Nie wiedzą jak czy ... coś czego i tak możemy się domyślać . Kwestią jest tu obiecanka ,która powtarza się od paru miesięcy i to ,że tracą kredyt zaufania . Poza tym ,kablówka jak dla mnie niezawodny internet.

Dopisane 13.03.2011r. o godz. 23:49:

nie uważam się za jakiegoś speca ,to tylko moja opinia ...

Pozdrawiam
~hmm niezalogowany
14 marca 2011r. o 0:25
A jednak Dialog jakoś sprzedaje usługi ludziom i to w predkosciach jakie im gwaratuje w umowie.... czyli jakos to mozna przeliczyc. To o czym piszesz to teoria... ktora czasami przeobraza sie w praktyke.

Przykladem jest tu jeden z serwisow spolecznosciowych kiedy to za czasow swojego najwiekszego wziecia, przez dluuugi czas bardzo wolno funkcjonowal. Powodem byla dynamika z jaka ilosc uzytkownikow rosla...

tv kablowa to nie dialog, a skoro dialog moze przeliczyc to kablowka tym bardziej.

Ja mysle, ze to nie naciaganie tylko chyba maja z czyms problem (sprzet, software albo kadra)
~daf niezalogowany
14 marca 2011r. o 10:15
Internet w kablowej jest dla biedakow nie ma sie co oszukiwac. Np zeby miec w kablowce 4 mega trzeba zaplacic 99zl plus 5zl za podstawowa telewizje to jest razem 104zl. W dialogu 4 mega kosztuje 60 zl. Wiec o o czym my tu dyskutujemy ;)
~biedak niezalogowany
14 marca 2011r. o 11:47
~daf napisał(a): Internet w kablowej jest dla biedakow nie ma sie co oszukiwac. Np zeby miec w kablowce 4 mega trzeba zaplacic 99zl plus 5zl za podstawowa telewizje to jest razem 104zl. W dialogu 4 mega kosztuje 60 zl. Wiec o o czym my tu dyskutujemy ;)

Ot i krezus bolesławiecki się odezwał. Jako ów "biedak" o którym piszesz przepraszam ze korzystam z tego samego powietrza co Ty...
~xxx niezalogowany
29 marca 2011r. o 22:12
Z dobrze poinformowanego źródła wiem, że podwojenie transferu jest w fazie końcowej.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza