Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Alergolog w Bolesławcu

~Nie pobieram opłat za czytanie niezalogowany
18 listopada 2011r. o 7:47
Polecam dr Pomarańska Jelenia Góra Jest naprawde dobra
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~/ niezalogowany
18 listopada 2011r. o 8:50
~joanna napisał(a): Na początek to radzę zupełnie wyeliminowac z diety mleko,produkty pszenne i cukier(o ile były stosowane)My leczymy się i we Wrocławiu i w Karpaczu ale wlaściwe leki dobrał nam dr.Chudyba z Warty(pulmonolog);zdania o nim jak wiem podzielone ale ktoś kto bywa u lekarzy tak często jak ja na pewno zgodzi się ze mną że to świetny specjalista:)

Pisałam wyżej, że leczę syna od 16 lat. Nie starajcie się przy AZS stosować diet bez zrobienia testów/ nie tylko pokarmowych/. Od 3 miesiąca życia stosowałam diety, które były niepotrzebne. Jak się okazało moje dziecko jest uczulone na kurz, pylki, roztocza a alergia objawia AZS a nie katarem i astmą. Efekt tyluletnich diet- mój syn ma 16 lat i nie jestem w stanie wmusić w niego wielu składników żywieniowych niezbędnych dla organizmu. Moja rada - najpierw testy a dopiero potem ewewntualnie dieta jeśli okaże się to konieczne. No i oczywiście stały kontakt z dobrym spejalistą.
~JOANNA niezalogowany
18 listopada 2011r. o 9:24
Na pewno testy;to oczywiste tylko zapewniam że niekoniecznie negatywny wynik testów świadczy o braku alergii ;ja mam 2 córki starsza (13 lat)owszem ma alergie i dopiero rok temu po przepisaniu leków przez dr.Chudybe objawów alergi nie ma (no może poza porannym kichaniem)na początku miała sporo tych leków ale stopniowo w miarę poprawy bierze niewiele.inchalacje robie jej wieczorem codziennie zapobiegawczo(i o dziwo bo chronie ją też przy okazji przed infekcjami bo działa przeciwzapalnie)lek bierze już tylko 1 wieczorem i krople do nosa w zależnosci od objawów 1-3 razy dziennie(tu już sama wie kiedy i ile potrzeba)

Wracając do młodszej córki(6 lat) 3 lata ustalałyśmy diagnoze
testy po kilka razy w roku w tym te z "surowicy" również

duszności,przewlekły katar i zap.oskrzeli z utrudnionym odksztuszaniem 20 razy w roku to prawie non stop.

Specjalistów zwiedziłam w całej Polsce różnych alergologów,gastroenterologów,pulmonologów itp.

Jak się teraz okazuje mimo iż nie jest uczulona na mleko przy jego stosowaniu(również produkty zawierające w składzie mleko) bardzo często dochodzi do nadprodukcji gęstej wydzieliny;z której odksztuszaniem dziecko sobie nie radzi;moja np.nigdy nie kaszlała tylko dusznosci(stąd podejrzenie astmy było)

Po wyeliminowaniu mleka,cukru,pszenicy objawy ustąpiły a infekcje o ile są to takie jak u zdrowych dzieci tzn.jeśli są duszności to 1 dzień kiedy choroba sie rozwija a potem dziecko zdrowieje..

Żeby zobaczyć efekty musiałam stosować dietę ponad 3 mce...

~/ niezalogowany
18 listopada 2011r. o 9:30
W zupełności się z tobą zgadzam ale ja pisałam o AZS a to troszkę inaczej wygląda.
~do Joanna niezalogowany
18 listopada 2011r. o 10:24
~JOANNA napisał(a): Na pewno testy;to oczywiste tylko zapewniam że niekoniecznie negatywny wynik testów świadczy o braku alergii ;ja mam 2 córki starsza (13 lat)owszem ma alergie i dopiero rok temu po przepisaniu leków przez dr.Chudybe objawów alergi nie ma (no może poza porannym kichaniem)na początku miała sporo tych leków ale stopniowo w miarę poprawy bierze niewiele.inchalacje robie jej wieczorem codziennie zapobiegawczo(i o dziwo bo chronie ją też przy okazji przed infekcjami bo działa przeciwzapalnie)lek bierze już tylko 1 wieczorem i krople do nosa w zależnosci od objawów 1-3 razy dziennie(tu już sama wie kiedy i ile potrzeba)

duszności,przewlekły katar i zap.oskrzeli z utrudnionym odksztuszaniem 20 razy w roku to prawie non stop.

Specjalistów zwiedziłam w całej Polsce różnych alergologów,gastroenterologów,pulmonologów itp.

Jak się teraz okazuje mimo iż nie jest uczulona na mleko przy jego stosowaniu(również produkty zawierające w składzie mleko) bardzo często dochodzi do nadprodukcji gęstej wydzieliny;z której odksztuszaniem dziecko sobie nie radzi;moja np.nigdy nie kaszlała tylko dusznosci(stąd podejrzenie astmy było)

Po wyeliminowaniu mleka,cukru,pszenicy objawy ustąpiły a infekcje o ile są to takie jak u zdrowych dzieci tzn.jeśli są duszności to 1 dzień kiedy choroba sie rozwija a potem dziecko zdrowieje..

jakie inhalacje robisz wieczorem tzn, z jakiego leku??? skąd wiedziałaś co odstawić młodszej córce chodzi mi o pokarmy??? pytam ponieważ moje dziecko ma identyczne objawy jak twoja młodsza córka,też miał robione testy kilkakrotnie i nic w tej chwili bierze wziewy
~ niezalogowany
19 listopada 2011r. o 19:26
~do Joanna napisał(a):
~JOANNA napisał(a): Na pewno testy;to oczywiste tylko zapewniam że niekoniecznie negatywny wynik testów świadczy o braku alergii ;ja mam 2 córki starsza (13 lat)owszem ma alergie i dopiero rok temu po przepisaniu leków przez dr.Chudybe objawów alergi nie ma (no może poza porannym kichaniem)na początku miała sporo tych leków ale stopniowo w miarę poprawy bierze niewiele.inchalacje robie jej wieczorem codziennie zapobiegawczo(i o dziwo bo chronie ją też przy okazji przed infekcjami bo działa przeciwzapalnie)lek bierze już tylko 1 wieczorem i krople do nosa w zależnosci od objawów 1-3 razy dziennie(tu już sama wie kiedy i ile potrzeba)

??????????

jakie inhalacje robisz wieczorem tzn, z jakiego leku??? skąd wiedziałaś co odstawić młodszej córce chodzi mi o pokarmy??? pytam ponieważ moje dziecko ma identyczne objawy jak twoja młodsza córka,też miał robione testy kilkakrotnie i nic w tej chwili bierze wziewy
~ niezalogowany
20 listopada 2011r. o 21:46
~ napisał(a):
~do Joanna napisał(a):

??????????

~JOANNA niezalogowany
21 listopada 2011r. o 9:19
Jeśli chodzi o to skąd wiedziałam jakie produkty to jak już wspomniałam 3 lata badań w różnych klinikach i obserwacje po podaniu pokarmów nawet w szpitalu stosowali jej taka diete i robili wyniki poprostu mleko powoduje zawsze nadprodukcję sluzu tylko tu już zależy od organizmu jak sobie z tym radzi i czest nawet u dorosłych bywa tak że często "odchrząkują flegmę" a nawet nie wiedza skąd sie ona bierze tak też w przypadku mojej córki było..

Inchalacji miała wiele ale bardzo dobrze dobrał jej lekarz z Warty też chyba rok próbowaliśmy różne krople oczne(bo sa łagodniejsze i nie szkodzą jak te do nosa)aż w końcu zauważyliśmy że jak objawy są niewielkie to stosuję sół 3ml+1/2 ampułki pulmikortu(tak przeciwzapalnie) a jak katar się nasila to do inchalacji dodaję 0,5ml gentamycyny tej do iniekcji.

Będąc niedawno na immunologi pani dr.nauk medycznych stwierdziła że to bardzo dobrze przemyślane rozwiązanie.

Zaczełam więc te inchalacje stosować równiez dla starszej córki bo rzeczywiście miala zapisane sól+berodual+pulmikort a gentamycyne sama zaczełam jej podawać jak ma katar i 2 razy wystarcza zwykle by katar "znikł".Pozdrawiam
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA KGHM zaprasza