Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Poszukiwacze skarbów.

~Matejo niezalogowany
29 maja 2012r. o 13:36
Witam i jak zebrała się może jakaś grupka bo również jestem chętny na takie wyprawy pzdr
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
29 maja 2012r. o 13:40
za małolata szukalismy skarbów na gorce naprzeciwko starego cmentarza jak sie jedzie na lubańską, znalazłem tam kilka monet glinianych bunzlau i trochę ceramiki, jakies stare butelki
7213
#trol nieaktywny
14 czerwca 2012r. o 0:08
8088
#zero nieaktywny
14 czerwca 2012r. o 8:16
A ja u siebie w ogródku znalazłem monetę o nominale 50 pfeningów z czasów nazistowskich Niemiec - ze sfastyką pod tym ich orłem
~ niezalogowany
14 czerwca 2012r. o 14:51
to nie orzel tylko wrona
~ niezalogowany
27 stycznia 2013r. o 19:53
Halo poszukiwacze. jak minął sezon
5339
#eurekasystemy nieaktywny
10 lutego 2013r. o 12:56
Witka wszystkim.Ten rok wygląda bardzo emocjonująco.

Trwają poszukiwania zaginionej sztolni w górach sowich
http://www.tvp.pl/wroclaw/aktualnosci/rozmaitosci/weszlismy-do-tajemniczej-sztolni-najwieksze-od-60-lat-odkrycie/9811753

A w Bolesławcu cisza.Ja wyjechałem i nie prowadzę poszukiwań ale dam cynka co gdzie znalazłem,może ktoś się odważy ruszyć moim szlakiem i coś dorzucić do tematu

1.Schrony koło szkoły nr.7 w parku(wpuściłem do niego kamerę przez wywietrzniki), całkiem wporządku wygląda.Jeden schron jest trochę dalej i ma wejście zastawione płytą.Niby nic nadzywczajnego ale słyszałem że w samej szkole nr.7(specjalna) są duże podziemia.Już miałem rozmawiać z wożnym ale zabrakło mi czasu...

2.Tunel pod nasypem kolejowym.Prawdziwa perełka - to jest to czego szukałem do tej pory.Wejście jest od ulicy Staszica(niedaleko dawnego PZU pod górkę koło dawnego postoju taksówek i takiej zatoczki, tam w zaroślach jest wejście).Schodzi się po drabince w dół i są ślady po pierwszych drzwiach,których już nie ma oraz ślady po drugich drzwiach których również nie ma.Póżniej pojawia się nam piękny korytarz o wysokość około 2.5metra.Prawdziwy rarytas.Ma zaledwie parenaście metrów ale kończy się prawdopodobnie przejściami dalej.Tak jakby były dwa wejścia dalej, jedno mogło iść w stronę sądu a drugie w stronę ryneczku na Wesołej.Oba wejścia zabezpieczone, jedno zasypane ziemią a drugie zalane betonem :/ aż chciałoby się wziąść tam agregat i kuć ;-).

Panowie z muzeum niechętnie opowiadają o tym miejscu.

3.Jadąć z Bolesławca do Starych Jaroszowic przy skręcie na łaziska w lesie są ruiny dawnej karczmy oraz budynków technicznych.Na polu jest bardzo dziwna rura wystająca z ziemii głeboka na 10 metrów i nabity jest kamień od dołu.Być może jest to kanalizacja a być może nie ;-).Miałem pogadać z lokalnym rolnikiem o tym ale jeszcze go nie spotkałem.

4.Górka koło szpitala psychiatrycznego a bardziej orlenu na 1000lecia.Na końcu szpitala jest kaplica(ktoś napisał że było tam gdzieś wejście do podziemii - nic nie znalazłem, jakby ktoś coś wiedział to proszę o wypiedz).Po wejściu do parku na górkę jest taka małą górka która miała jakieś dziwne wejście i dalej są jakieś dzwine rury w ścianie(jakby przetwietrzniki).Wszystko jest zniszczone i zawalone śmieciami.Ale samo miejsce jest również bardzo tajemnicze.

Czekam na jakieś newsy z waszej strony.Proszę się logować do tematu bo nie zawsze jest wystarczająco dużo danych żeby odnaleść miejsca o których piszecie.
~ niezalogowany
10 lutego 2013r. o 18:04
1. Co do schronu koło siostr zakonnych to jest on bardzo krotki, wchodzilo sie jednym wejsciem i wychodzilo tym drugim 20 metrow dalej; podobny schron jest naprzeciwko sądu; pamietam jak w podstawowce z kolezkami latalem po nich, wtedy nie byly jeszcze zabezpieczone
2. schron pod nasypem z tego co pamietam kończył sie drabinka i mozna bylo wyjsc po drugiej stronie nasypu, gdzies naprzeciw budynku Civitas; teraz to wyjscie jest zasypane jak remontowali nasypy, drabinki juz chyba tez nie ma skoro nic o niej nie piszesz

O reszcie rzeczy nie slyszalem ale slyszalem kiedys ze byly schrony i tunele na terenie dzisiejszego skladu paliw w Boleslawcu; teraz je pewnie zasyali ale wujek opowiadal mi ze i kosci ludzkie tam kiedys sie znajdowalo.

Na terenie szpitala, kolo prosektorium, tez jest schron ale nic ciekawego w nim nie ma; slyszalem jeszcze o schronie na ul. Parkowej ale nie mam pojecia nawet gdzie on moze sie znajdowac

Chetnie wybralbym sie do Raciborowic, bo tez o tym tunelu slyszalem, ze niby jest ale nikt ponoc nie zna jego lokalizacji, zreszta ponoc zaminowany moze byc
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Villaro zaprasza