Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Villaro zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Poszukiwacze skarbów.

~lukasz25 niezalogowany
12 kwietnia 2013r. o 8:50
Witam wszystkich poszukiwaczy w nowym sezonie.
Szukam chetnych osob z wykrywka do wspolnych wypadow w teren na poszukiwania.

Kontakt:
tel. 883 114 403
gg 24803211

Pozdrawiam
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~SF niezalogowany
12 kwietnia 2013r. o 9:15
Wie ktoś może gdzie można pokopać za militariami z II WŚ albo za ceramiką np. z dawnej ceramiki w Parowej? Interesuje mnie wszystko co związane z III Rzeszą.... Oczywiście kolekcjonersko. chwalcie sie co macie ewentualne co możecie sprzedac np. część umundurowania, odznaczenia, monety, książki itp
~SF niezalogowany
12 kwietnia 2013r. o 9:16
Wie ktoś może gdzie można pokopać za militariami z II WŚ albo za ceramiką np. z dawnej ceramiki w Parowej? Interesuje mnie wszystko co związane z III Rzeszą.... Oczywiście kolekcjonersko. chwalcie sie co macie ewentualne co możecie sprzedac np. część umundurowania, odznaczenia, monety, książki itp
6644
#Sepcio nieaktywny
12 kwietnia 2013r. o 9:25
~SF napisał(a): Wie ktoś może gdzie można pokopać za militariami z II WŚ albo za ceramiką np. z dawnej ceramiki w Parowej? Interesuje mnie wszystko co związane z III Rzeszą.... Oczywiście kolekcjonersko. chwalcie sie co macie ewentualne co możecie sprzedac np. część umundurowania, odznaczenia, monety, książki itp

jw
~ niezalogowany
12 kwietnia 2013r. o 9:41
[img=1365752463_s680002.jpg]
~krisu niezalogowany
21 marca 2014r. o 18:04
Witam jestem tu nowy na tym forum i z duza ciekawoscia czytalem wczesniejsze posty,widze ze ostatnio troche tu cicho ale moze uda mi sie nawiazac kontakt z Wami.Pochodze z Krepnicy gdzie mieszkalem od urodzenia potem w Dabrowie Boleslawieckiej a teraz odwiedzam te strony dosyc czesto.Od ponad roku jestem posiadaczem wykrywki Minelab choc to moje poczatki jestem zadowolony z tego sprzetu.Mam dosyc duzo informacji dotyczacych ciekawych miejsc, mam na mysli tereny w okolicach Dabrowy boleslawieckiej Krepnicy a takze ciekawe miejsca w lasach Dobrej. Chetnie wezme udzial w jakims wypadzie w teren, dolacze do grupy ktora sie interesuje takimi spotkaniami czekam na wasze propozycje .
~ niezalogowany
21 marca 2014r. o 19:04
~ napisał(a): slyszalem jeszcze o schronie na ul. Parkowej ale nie mam pojecia nawet gdzie on moze sie znajdowac

W parku znajdują się 3 wejścia. Pierwsze zaraz przy I LO, kolejne jakieś 30-50m w stronę ul Zygmunta Augusta. A trzecie między górką a kioskiem. Jakieś 5m od górki. Jeśli te wejścia były ze sobą połączone to może tam być spory kawałek tunelu i kto wie co się w nim może znajdować. Wejścia od kiedy pamiętam były zasypane ziemią. Jak próbowaliśmy je odkopywać to nas ostrzegano że tam mogą być miny. Bunkry przed zasypaniem wyglądały podobnie do tych niedawno zburzonych przy SP4.
~van de man niezalogowany
21 marca 2014r. o 22:11
z przekazu rodziców wiem że bylo przejscie podziemne od rynku do bobru
być może że to był jakiś kolektor kanalizacyjny poniemiecki
w każdym razie zaraz po wojnie można było tym tunelem przejść suchą nogą
czy macie wiedze na temat tych kanałów ?
A jeszcze jest tunel przy stawie koło łabędzi od byłej synagogi w kierunku banku i bcc
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza