~Alicja napisał(a): Dzień dobry,
nazywam się Filip Gil, mam 15 miesięcy. Mieszkam w małej miejscowości nieopodal Bolesławca. W pierwszej dobie życia zostałem przetransportowany karetką neonatologiczną do szpitala w Legnicy na intensywną terapię z powodu niewydolności oddechowej. W szpitalu byłem wentylowany mechanicznie przez 4 doby w piątej tlenoterapia biernie.
Po dwóch tygodniach opuściłem szpitali i mogłem pierwszy raz zobaczyć mój dom. Niestety czekało mnie wiele wizyt w specjalistycznych poradniach tj.: neonatologicznej, neurologicznej, audiologicznej, okulistycznej, pulmonologiczno-alergologicznej. Od pierwszego miesiąca życia jestem rehabilitowany z powodu asymetrii i niewładnej rączki. Powracające infekcje górnych dróg oddechowych opóźniały moją rehabilitację, która jest kosztowna. Z upływem czasu nie rozwijałem się jak moich rówieśnicy.W związku z czym rehabilitacje jest bardzo potrzebna oraz wizyty
w specjalistycznych poradniach. Obecnie mam stwierdzone dziecięce porażenie mózgowe pod postacią obustronnego niedowładu kurczowego, czterokończynowego z przewagą wzmożonego napięcia po prawej stronie oraz encefalopatię niedotleniowo - niedokrwienną. Mój stan zdrowia wymaga specjalistycznej opieki oraz intensywnej rehabilitacji. Związane jest to ze sporymi wydatkami , dlatego zwracam się do ludzi dobrej woli o wpłaty choćby najdrobniejszej kwoty
na podane kont:
Dolnośląska Fundacja Rozwoju Ochrony Zdrowia
ul. Traugutta 112 bud. E
50-420 Wrocław
Bank Pekao S.A. I O/Wrocław
45 1240 1994 1111 0000 2495 6839
Koniecznie z dopiskiem:
darowizna na cele ochrony zdrowia "Bruno”
Bądź proszę o rozważenie możliwości przekazania
1 % Podatku :
Nr KRS: 0000050135 z dopiskiem BRUNO
Z poważaniem i szacunkiem dziękujemy w imieniu Filipka
Alicja i Marcin Gil.
[img=1329603164_k5i0r6z.jpg]
up :)
Rodzice Filipka również zbierają nakrętki :)