Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA BAU zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Szkoła katolicka w Bolesławcu?
6807
#cemoi07 nieaktywny
25 kwietnia 2012r. o 19:42
Tu nie chodzi o to, ze to katolicka szkoła.

Niech se szkoły otwierają wszyscy chętni; katolickie, prawosławne, scientologiczne, wegetariańskie czy inne pastafariańskie.

Bedzie większy wybór, ale nie może być tak, że prezydent miasta, reprezentant władzy świeckiej, najwyższy przedstawiciel władzy samorządowej w mieście, za nasze pieniądze chce tworzyć i finansować z naszych, podatników pieniędzy, prywatną szkołę wyznaniową.

Co by było, gdyby prezydent był wyznawcą judaizmu, albo mahometaninem, albo owym pastafarianinem?
Też wszyscy przyklasnęliby finansowaniu szkoły rabinackiej?

On swoją decyzją obraża wszystkich uczciwych ludzi, wszystkich uznających konstytucyjną równość każdego obywatela wobec prawa.

Piotr Roman obraża mnie, wystawia mi swą dupę do pocałowania.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
4743
#MANSON nieaktywny
25 kwietnia 2012r. o 19:45
:D

;)
~obserwator niezalogowany
25 kwietnia 2012r. o 19:52
Pan Roman szykuje sobie posadkę...Jak nie załapie się na kolejną kadencję jako prezydent katolickiego miasta Bolesławiec,to może ...zostanie ojcem dyrektorem szkoły katolickiej.
~ niezalogowany
25 kwietnia 2012r. o 20:17
~A.E. napisał(a): dodam, że należę do tych mądrych i bogatszych rodziców, wolałabym prywatną podstawówkę na wysokim poziomie, ale nie kościelno-państwową.

Jesli jestes madry i bogaty to pozwol innym, ktorzy chca, mktorzy sa inaczej madrzy i bogaci, posylac swoje dzieci do takiej szkoly. Ty nie musisz.
~ niezalogowany
25 kwietnia 2012r. o 20:26
~ napisał(a): Jesli jestes madry i bogaty to pozwol innym, ktorzy chca.. posylac swoje dzieci do takiej szkoly.

A ja chcę gwiazdkę z nieba!! :)
Czy to znaczy , że Roman ma mi dać gwiazdkę?? :)
~xyz niezalogowany
25 kwietnia 2012r. o 20:30
~ napisał(a):
~xpp napisał(a): To już wiemy gdzie będą się uczyć dzieci moherów :D

Bardzo dobrze, ze wiesz. To nie jest zadna tajemnica. Rodzice maja prawo posylac swoje do dzieci do szkol, ktore sa zgodne z ich swiatopogladem.

To niech takie szkoły tworzą i utrzymują za włąsne pieniądze!!!!!!!!
~yy niezalogowany
25 kwietnia 2012r. o 20:41
~ napisał(a):
~A.E. napisał(a): dodam, że należę do tych mądrych i bogatszych rodziców, wolałabym prywatną podstawówkę na wysokim poziomie, ale nie kościelno-państwową.

Jesli jestes madry i bogaty to pozwol innym, ktorzy chca, mktorzy sa inaczej madrzy i bogaci, posylac swoje dzieci do takiej szkoly. Ty nie musisz.

Ja też nie poślę, bo takich szkołach dzieci się robią dziwne np. Lady Gaga uczyła się w takiej szkole do 16-17 roku życia i jakoś nie chciałabym takiego dziecka jak ona ;D
~ niezalogowany
25 kwietnia 2012r. o 20:44
~yy napisał(a):
~ napisał(a):

Ja też nie poślę, bo takich szkołach dzieci się robią dziwne np. Lady Gaga uczyła się w takiej szkole do 16-17 roku życia i jakoś nie chciałabym takiego dziecka jak ona ;D

Ale wiekszosc to Lady Gaga.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.