Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Szkoła katolicka w Bolesławcu?
~ niezalogowany
25 kwietnia 2012r. o 19:02
~Mama napisał(a): W tym mieście już całkiem prezydentowi się priorytety pomieszały.Nie ma pieniędzy na żłobki i przedszkola a szkołę katolicką chce otwierać?Przecież w naszej metropoli od kilku lat straszą markety/banki/CPNY,apteki i emeryci oraz renciści.Kto mądry ten wyjeżdża do większych miast,a dzieci jak na lekarstwo.Więc po co ta szkoła jak w kościołach coraz mniej osób.Panie prezydencie z całym szacunkiem ale pomyślałbyś o nowych miejscach pracy dla młodych i mieszkaniach a nie szkołą się zajmował,która nie nauczy naszych dzieci niczego,czego nie uczą teraz w szkołach niekatolickich.

Nie musisz posylac Twoje dzieci do tej szkoly. Pozwol tym rodzicom, ktorzy chca aby ich dzieci uczyly sie w takiej szkole.
Mnie markety i banki nie strasza, a tym bardziej rencisci i emeryci.
Jesli nalezysz do grupy madrych to, jak napisalas, mozesz wyjechac.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ona niezalogowany
25 kwietnia 2012r. o 19:09
od dziś przestaje płacić na ofiarę i jestem za opodatkowaniem kościoła, może przestane do niego chodzić - wygląda mi on na mafię
... mam wrażenie , że historia zatacza jakieś koło i cofamy się do średniowiecza,renesansu - Kościół ma coraz mocniejszą władzę (bo w polityce jest burdel - a wiadomo, że "gdzie PO i PiS się bije tam kler korzysta") ;p i coraz więcej pieniędzy....
~Zygfryd niezalogowany
25 kwietnia 2012r. o 19:09
zajadły atak na szkołę szkołę katolicką, a później tak jak w całej Polsce, albo tak jak w Całej Anglii gdzie mieszałem parę lat - znacznie mniej miejsc dla dzieci, niż chętnych rodziców posłać tam swoje dzieci .... nie piszę to do zajadłych baranów i pustakówm których tu chyba przewaga, ale do osób myslacych - pamiętajcie taka szkoła to zawsze nobilitacja dla miasta, wartość dodatnia, i przede wszystkim wolny wybór dla rodziców posyłających dzieci do szkoły
~A.E. niezalogowany
25 kwietnia 2012r. o 19:18
~Zygfryd napisał(a): zajadły atak na szkołę szkołę katolicką, a później tak jak w całej Polsce, albo tak jak w Całej Anglii gdzie mieszałem parę lat - znacznie mniej miejsc dla dzieci, niż chętnych rodziców posłać tam swoje dzieci .... nie piszę to do zajadłych baranów i pustakówm których tu chyba przewaga, ale do osób myslacych - pamiętajcie taka szkoła to zawsze nobilitacja dla miasta, wartość dodatnia, i przede wszystkim wolny wybór dla rodziców posyłających dzieci do szkoły

Nie pozwolę aby ktoś kazał mojemu dziecku się modlić przed i po każdej lekcji, ciągłe przesłuchania,nakaz milczenia, surowa dyscyplina , może jeszcze obowiązkowe noszenie mundurków?!
to jakaś katorga - dzieci w naszych czasach maja inne oczekiwania
dodam, że moja siostrzenica była rok w szkole zakonnej w Warszawie i uciekła stamtąd , po co komu wiedza jak nie zna świata??
dodam, że należę do tych mądrych i bogatszych rodziców, wolałabym prywatną podstawówkę na wysokim poziomie, ale nie kościelno-państwową.
~Zygfryd niezalogowany
25 kwietnia 2012r. o 19:27
następny... żenada, czy ty rozumiesz że nie będziesz miał wielkich szans posłać swoje dziecko do takiej szkoły katolickiej, bo miejsc jest zwykle znacznie mniej niż chętnych????
2161
#fobiak nieaktywny
25 kwietnia 2012r. o 19:31
o ile sie nie myle to wszystkie szkoly w polsce sa katolickie - wiszacy krzyz na scianie, czyli ta nowa powinna byc superkatolicka i na kazdej scianie powinien wisiec krzyz
~*** niezalogowany
25 kwietnia 2012r. o 19:32
Panie Prezydencie pomysł świetny - rewelacyjny:) Od dawna czekamy (część, a może większość mieszkańców miasta i okolic) na taką szkołę katolicką w naszym mieście. W końcu jakaś alternatywa. BRAWO DLA PANA - PANIE PIOTRZE:)
~ niezalogowany
25 kwietnia 2012r. o 19:34
Jestem za ,ale najpierw otworzyć trzeba przedszkole katolickie.Będzie nieodpłatne,bo księza mają życ w ubóstwie.Przyjmowane będą w pierwszej kolejności dzieci biedne.Siostry zakonne w swoim ogródku wychodują zdrowe warzywka,ugotują pyszny obiadek dla maluchow.Do godziny 18 zaopiekują się dziecmi ,tak żeby zapracowani rodzice spokojnie wrocili do domciu.Nasza bolesławiecka wladza znajdzie środki na dolożenie do wyżywienia.Nasze dzieci będ w dobrych rękach,nauczą sie milości do bliżniego,nieznana im bedzie pazerność.Jezeli sprawdzi9 sie przedszkole ,otwierajcie szkole katolicką.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.