Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Polska - rzeczywistość i absurdy

211
skorn
8 grudnia 2018r. o 17:48
Przy takich rządach jakie mamy od 1989 r., wyjście z UE nie byłoby dobrym pomysłem. Najpierw systemowe zmiany w Polsce, potem można myśleć o odzyskaniu suwerenności.

<i>
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2900
#falco nieaktywny
8 grudnia 2018r. o 18:08
no ...
to brzmi rozsądnie :)
ale czy nie piszę o tym od lat?
rozwalić system ,pozbyć się politycznego ''betonu ''
nawet kiedy by to otarło się o ''polityczna anarchię''?
skornie...
przypominasz sobie kiedy pisałem przed laty o Belgii która przez ponad rok nie miała rządu ?
i co?
Belgia nadal istnieje na mapach i jest jednym z państw o wysokim PKB i ludzie żyją dosyć dostatnio ...

dzisiaj piszesz o zmianach systemowych ale dziwnie milczysz kiedy pytam cię o Piotrowicza,Kryże czy Jasińskiego ..
więc jak ty chcesz ''obalać '' system?

"bierz życie z każdym oddechem..."
19709
#Anonim19709 nieaktywny
8 grudnia 2018r. o 18:10
[img=1544288987_bxplsrr.jpg]
[img=1544289010_92kq2s7.jpg]
2900
#falco nieaktywny
8 grudnia 2018r. o 18:16
no to po dyskusji ...
:]
wkracza ''pismo'' obrazkowe

to ja sobie jakiś filmik zarzucę

19709
#Anonim19709 nieaktywny
8 grudnia 2018r. o 18:27
[img=1544290028_0rxmca5.jpg]
[img=1544290067_xr7e88e.jpg]
~~Turkusowy Żeniszek niezalogowany
8 grudnia 2018r. o 18:43
falco napisał(a): dlaczego UE?
przecież wszyscy dookoła piszą że jesteśmy suwerenni....

czy nie łatwiej ''podziękować'' naszym ''koryciarzom''?
przecież to oni uginają kolana przed Unią a nie ''Kowalski'' czy ''Nowak''

dlaczego widzisz w Unii samo zło a nie dostrzegasz pozytywów?
pamiętaj że wbrew temu co tam pierdzieli Duda czy Mateuszek nie jesteśmy żadnym mocarstwem ani militarnym ani tym bardziej gospodarczym ...

chcesz wyjścia Polski z Unii?

Z Twojej wypowiedzi jasno wynika, że z natury będziesz zawsze maluczkim człowiekiem w maluczkim państewku, bo wszyscy inni są wielcy. Cofnij się do czasów dawnych i przypatrz się wielu wynalazkom naszych rodzimych naukowców . Gdyby kiedykolwiek była taka wizja naszej ojczyzny jak obecnie, to kto wie czym byłaby teraz Polska.
Niestety sprzedali nas Europie. Możemy się jednak podnieść z tego ale trzeba wizji i wiary, że jest to możliwe. Ty ani wizji ani wiary nie masz. Widać najlepiej Ci na kolanach.
Jeśli unia się nie zmieni i nie przestaną nią rządzić pijani pseudopolitycy, to sory ale taką unię mam w głębokim poważaniu.
13059
bajo4
8 grudnia 2018r. o 19:39
Uważasz że to co robi teraz PiS tzn sprzedaje nas Ameryce i Żydom baa oddaje za darmo a nawet chce im jeszcze dopłacać jest lepsze ?
Mi się to jakoś nie uśmiecha
2900
#falco nieaktywny
8 grudnia 2018r. o 19:50
żeniszku
nic nie zakumałeś ...

opisz może jak to sobie wyobrażasz to ''powstawanie z kolan'' bez radykalnych ruchów
przecież o tym pisałem ...
odsuniecie od ''koryta'' politycznych mord znanych tu od lat ...
rozpieprzenie ''politycznego betonu'' nawet jeśli trzeba zdelegalizować ...

może skorn ma na to receptę ale też mi nie odpowiedział i nagle zwiał ...

tak że żeniszku -nie rozumiesz co czytasz to raczej nie odpisuj ...;)

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza