Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Villaro zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Polska - rzeczywistość i absurdy

4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
26 czerwca 2013r. o 8:05
~PreczzNapoleonem napisał(a): Czysty kapitalizm to taka sama fikcja jak czysty komunizm,dzisiejszy kapitalizm przeistoczył się w swoją wyższą formę korporacjonizm gdzie dominują monopole,korporacje,wyzysk ,chciwość bogatych i coraz to większa nędza całej reszty,niszczona jest klasa średnia oraz mały biznes.Polecam wywiad z jednym z największych ekonomistów na świecie byłem sekretarzem stanu USA dr Paulem Craigiem Robertsem https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=2x8kTWByEfg

Nic dodać , nic ująć, ale Preczzkomuną też już zaczyna to rozumieć :D Wszyscy się dopiero uczymy , tylko Skornik wie już wszystko :D Żart oczywiście , Młody Padawanie :)

Alex Jons od osiemnastu lat robi dobrą , krecią robotę Systemowiu neofeudalnego wyzysku. Prawda wychodzi na jaw :)
I Bogu dziękować .

Miłego dnia Wam życzę , również polecając zamieszczony przez Kolegę Napoleona wywiad :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
10114
#alter nieaktywny
26 czerwca 2013r. o 15:22
Pannazdzieckiem napisał(a):
Nic dodać , nic ująć, ale Preczzkomuną też już zaczyna to rozumieć :D Wszyscy się dopiero uczymy :)

Panna, tak uczymy się, ale czy się nauczymy?

Żaden system nie jest doskonały. Wszystkie mają swoje zalety i wady. Moim zdaniem, nie ma co się spierać, który jest najlepszy. Bo to jest bardzo trudne stwierdzić jednoznacznie i autorytatywnie. Uważam, że należy wykorzystać zalety każdego z nich :) Państwo, gospodarka to żywy organizm, ciągle się zmienia, rzecz w tym aby na bieżąco bez zaniechań (jak to robi strachliwy TUSK) reformować, doskonalić, uzdrawiać wszystkie aspekty tego organizmu. Brak ducha, brak wizji, koncepcji zmian przynosi regres!

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
10557
#Preczzkomuna nieaktywny
26 czerwca 2013r. o 15:54
Socjalizm nie ma żadnych zalet. Zabieranie jednym i dawanie drugim jest niemoralne. Socjaliści to ogniwa pośrednie między małpą a człowiekiem.
211
skorn
26 czerwca 2013r. o 17:36
[img=1372260983_h8pk364.jpg]

<i>
~:) niezalogowany
26 czerwca 2013r. o 18:10
Bo jedno i drugie jest historią drogi Skornie ...
Ludzie ginęli po jednej i drugiej stronie i jak zwykle byli w większości tylko mięsem armatnim...
Jeżeli polscy biskupi potrafili w latach sześćdziesiątych wybaczyć i prosić o wybaczenie naród niemiecki to cóż my drobni żuczkowie...
Nienawiść doprowadzi do zagłady a ja na starość pacyfistą jestem ,czego i Tobie życzę...
:*
~ niezalogowany
26 czerwca 2013r. o 18:13
~ napisał(a):
skorn napisał(a):
to także tamat do wysuwania propozycji, co i w jaki sposób można by poprawić, począwszy od szczebla lokalnego (lokalny samorząd, urzędy,...) po centralny (ukochana władzunia)

Pierwsza moja sugestia, przestac w koncu glosowac na nauczycieli (w rzadzie jest ich 70%), oni cale zycie z pieniedzy publicznych egzystuja, srednie maja wyobrazenie odnosnie zycia zwyklego czlowieka, drobnego przedsiebiorcy (jakie "schody" szykuja np im w urzedach poprzez bzdurne ustawy) itd. Wedlug mnie nalezy glosowac na ludzi, co doszli do czegos uczciwa praca, np taki przedsiebiorca co mial firme lepiej zna absurdy prawa polskiego z wlasnego doswiadczenia.

A tą wypowiedż popieram całym swoim jestestwem . :P
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
26 czerwca 2013r. o 20:58
Preczzkomuna napisał(a): Socjalizm nie ma żadnych zalet. Zabieranie jednym i dawanie drugim jest niemoralne. Socjaliści to ogniwa pośrednie między małpą a człowiekiem.

Kto Cię takich sloganów nauczył Drogi Preczzkomuną :) Podaj mi proszę nazwisko tego " profesora" , dawna gwardia się nim zajmie ... :D

~ napisał(a):
A tą wypowiedż popieram całym swoim jestestwem . :P

Zupełnie niepotrzebnie Kolego 217 :) Zawsze twierdziłem , że władzę powinni sprawować absolwenci Akademi Władców , osoby specjalnie do tego szkolone... o ile ktokolwiek oprócz Stwórcy , ma prawo piastować władzę. Jak słusznie zauważa Kolega Preczzkomuną , demokracja to rządy baranów , pokroju naszego nieszczęśliwego Płemieła. Wydaje się gościowi , że rządzi , a tymczasem nie ma nic do powiedzenia , jest między młotem , a kowadłem , między publiczną opinią a banksterami. Trzeba mu chyba współczuć ... ale na takie poświęcenie mnie , osobiście nie stać ... :D Tusk , ty matole :D

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
211
skorn
26 czerwca 2013r. o 23:04
~:) napisał(a): Bo jedno i drugie jest historią drogi Skornie ...
Ludzie ginęli po jednej i drugiej stronie i jak zwykle byli w większości tylko mięsem armatnim...
Jeżeli polscy biskupi potrafili w latach sześćdziesiątych wybaczyć i prosić o wybaczenie naród niemiecki to cóż my drobni żuczkowie...
Nienawiść doprowadzi do zagłady a ja na starość pacyfistą jestem ,czego i Tobie życzę...
:*

Z historii powinno wyciągać się wnioski, teraźniejszośc pokazuje, że tak nie jest. Człowiek, który polował na AK-owców, powinien ze wstydu zapaść sie pod ziemię, a nie robić za autorytet w jakiejkolwiek dziedzinie. Podobnie ci, którzy stają w obronie ubeckiego bandyty.

<i>
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza