~PreczzNapoleonem napisał(a): Czysty kapitalizm to taka sama fikcja jak czysty komunizm,dzisiejszy kapitalizm przeistoczył się w swoją wyższą formę korporacjonizm gdzie dominują monopole,korporacje,wyzysk ,chciwość bogatych i coraz to większa nędza całej reszty,niszczona jest klasa średnia oraz mały biznes.Polecam wywiad z jednym z największych ekonomistów na świecie byłem sekretarzem stanu USA dr Paulem Craigiem Robertsem https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=2x8kTWByEfg
Pannazdzieckiem napisał(a):
Nic dodać , nic ująć, ale Preczzkomuną też już zaczyna to rozumieć :D Wszyscy się dopiero uczymy :)
~ napisał(a):skorn napisał(a):
to także tamat do wysuwania propozycji, co i w jaki sposób można by poprawić, począwszy od szczebla lokalnego (lokalny samorząd, urzędy,...) po centralny (ukochana władzunia)
Pierwsza moja sugestia, przestac w koncu glosowac na nauczycieli (w rzadzie jest ich 70%), oni cale zycie z pieniedzy publicznych egzystuja, srednie maja wyobrazenie odnosnie zycia zwyklego czlowieka, drobnego przedsiebiorcy (jakie "schody" szykuja np im w urzedach poprzez bzdurne ustawy) itd. Wedlug mnie nalezy glosowac na ludzi, co doszli do czegos uczciwa praca, np taki przedsiebiorca co mial firme lepiej zna absurdy prawa polskiego z wlasnego doswiadczenia.
Preczzkomuna napisał(a): Socjalizm nie ma żadnych zalet. Zabieranie jednym i dawanie drugim jest niemoralne. Socjaliści to ogniwa pośrednie między małpą a człowiekiem.
~ napisał(a):
A tą wypowiedż popieram całym swoim jestestwem . :P
~:) napisał(a): Bo jedno i drugie jest historią drogi Skornie ...
Ludzie ginęli po jednej i drugiej stronie i jak zwykle byli w większości tylko mięsem armatnim...
Jeżeli polscy biskupi potrafili w latach sześćdziesiątych wybaczyć i prosić o wybaczenie naród niemiecki to cóż my drobni żuczkowie...
Nienawiść doprowadzi do zagłady a ja na starość pacyfistą jestem ,czego i Tobie życzę...
:*