Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Villaro zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Polska - rzeczywistość i absurdy

211
skorn
14 grudnia 2012r. o 16:32
No własnie o tobie pisałem, to co nosisz pod czaszką, to dobry przykład spranego przez media mózgowia. Co taki sługus lubiący zginać kark przed władzą mógłby mieć do powiedzenia? : )

<i>
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~Pro futuro niezalogowany
14 grudnia 2012r. o 17:31
skorn napisał(a): Panda

Doszedłem do wniosku, że to co robisz ty, ja i jeszcze pare osób na tym forum, to nie ma sensu. Po prostu jak grochem w ściane. Szkoda czasu. Liczy się tylko to, by jakos tam było. Jakoś prześlizgnąć się przez te kilkadziesiąt lat życia, najlepiej na kolanach, by nikomu nie podpaść, bez dumy, bez honoru, przewegetować. A w przeszłość spoglądać tylko po to, by zakpić z tych, dla których wolność i prawda były wartościami nadrzędnymi. Polactwo.

Podzielam Twój punkt widzenia , choć...Przecież ktoś powinien ludzi oświecać.Czujesz się zniechęcony i zmeczony...Jednak Twoje komentarze ktoś czyta i coś zostaje w mózgownicy...Rób swoje , siej ziarno..plon wyrosnie ... ;)
9879
#panda nieaktywny
15 grudnia 2012r. o 9:21
skorn napisał(a): Panda

Doszedłem do wniosku, że to co robisz ty, ja i jeszcze pare osób na tym forum, to nie ma sensu. Po prostu jak grochem w ściane. Szkoda czasu. Liczy się tylko to, by jakos tam było. Jakoś prześlizgnąć się przez te kilkadziesiąt lat życia, najlepiej na kolanach, by nikomu nie podpaść, bez dumy, bez honoru, przewegetować. A w przeszłość spoglądać tylko po to, by zakpić z tych, dla których wolność i prawda były wartościami nadrzędnymi. Polactwo.

Ja jednak jestem optymistą. Rozmowy na tematy naszych rodzimych absurdów mają sens. Warto szukać własnej tożsamości, warto wymieniać się opiniami. Mając świadomość realiów, można podejmować trafne decyzje, również te dotyczące wyborów i politycznych sympatii. Więc nie zwracaj uwagi na "bezpłciowców", takich co mają problemy z potencją intelektualną ;) :) Kiedyś, podczas powstań rzeczywiście byli to tylko polacy z metryki, tacy wolą tylko mieć, nie ważne kim być... a myślę, że nie warto tylko mieć, warto przynajmniej zachować rozsądną równowagę... mieć, ale nie zapominając przy tym, aby BYĆ :)

Dopisane 14.12.2012r. o godz. 22:51:

~pietrek1 napisał(a):

trochę póżno. No ale lepiej pózno niż wcale. Mam nadzieję, że tym "grochem" już rzucał nie będziesz, dzieki czemu forum odpocznie przynajmniej od Ciebie :D

pierdek a ty to tylko samym grochem walisz? :)

Dopisane 15.12.2012r. o godz. 09:21:

http://fakty.interia.pl/raport/lech-kaczynski-nie-zyje/news/miejsca-wybuchow-ekspertyza-dot-katastrofy-smolenskiej,1873264

"Firma Small-Giss zajmuje się m.in. przygotowaniem zdjęć satelitarnych o wysokiej rozdzielczości (0,5 piksela) uzyskiwanych z trzech satelitów. - Na zdjęciach ze Smoleńska widać promienie wybuchu oraz dwa miejsca, w których mogło dojść do eksplozji. A doszło do tego, zanim samolot uderzył w ziemię. Wygląda na to, że doszło do jakichś anomalii podczas lotu, powiedział "GPC" płk Andrzej Pawlikowski, były szef BOR."
391
kacfrojd
15 grudnia 2012r. o 10:17
Poczekajcie a Smoleńsk sam po 10 latach wyjdzie, teraz zastanówcie się, czy zostać przy "zł" pompowanej teraz sztucznie czy zgodzić się na jeuro?
~? niezalogowany
15 grudnia 2012r. o 11:14
panda napisał(a): dwa miejsca, w których mogło dojść do eksplozji. A doszło do tego, zanim samolot uderzył w ziemię. ..powiedział "GPC" płk Andrzej Pawlikowski, były szef BOR."

Najpierw twierdzi,że MOGŁO dojść do eksplozji a potem mówi , że doszło do tego :)
Do czego doszło??Do tego , że MOGŁO dojść do eksplozji zanim samolot uderzył w ziemię??!:P

Płk Pawlikowski , czy to ten , który był pomysłodawcą organizowania przyspieszonych, trwających 11 dni kursów, po których awansowano kursantów na oficerów BOR-u? Był szefem BOR-u za rządów PIS-u. :)
9879
#panda nieaktywny
15 grudnia 2012r. o 13:04
kacfrojd napisał(a): Poczekajcie a Smoleńsk sam po 10 latach wyjdzie, teraz zastanówcie się, czy zostać przy "zł" pompowanej teraz sztucznie czy zgodzić się na jeuro?

Generalnie ja jestem za wprowadzeniem euro, jednak nie jestem za pośpiechem w przyjęciu. Strefa euro jest niestabilna, tymczasem lepiej pozostać przy złotówce. Ponadto i tak czekają nas kilkuletnie negocjacje. Zachodzi obawa, że po przyjęciu euro ceny skoczą do góry, bo będą przy okazji równać w górę, aby mieć wieksze zyski. Można się przed tym bronic tak jak na Słowacji, gdzie okres przejściowy, kiedy środkami płatniczymi były dwie waluty, trwał 2 lata. Ja bym nawet był za tym, aby ten okres trwał 3 lata.

Także przyjęcie euro jest nieuniknione! Pytanie brzmi kiedy?

Dopisane 15.12.2012r. o godz. 13:04:

~? napisał(a):

chcesz podyskutować? zarejestruj się.
15 grudnia 2012r. o 13:42
panda napisał(a):

Generalnie ja jestem za wprowadzeniem euro, jednak nie jestem za pośpiechem w przyjęciu. Strefa euro jest niestabilna, tymczasem lepiej pozostać przy złotówce. Ponadto i tak czekają nas kilkuletnie negocjacje. Zachodzi obawa, że po przyjęciu euro ceny skoczą do góry, bo będą przy okazji równać w górę, aby mieć wieksze zyski. Można się przed tym bronic tak jak na Słowacji, gdzie okres przejściowy, kiedy środkami płatniczymi były dwie waluty, trwał 2 lata. Ja bym nawet był za tym, aby ten okres trwał 3 lata.

Także przyjęcie euro jest nieuniknione! Pytanie brzmi kiedy?Dopisane 15.12.2012r. o godz. 13:04:
~? napisał(a):

chcesz podyskutować? zarejestruj się.

Panda , wybacz , nie będę rejestrować się a podyskutować mam ochotę.
Zdecydowanie nie jestem zwolenniczką wprowadzenia euro w okresie przynajmnie 8 - 10 lat.Powód? Nasza (kraju) sytuacja finansowa i gospodarcza.PKB leci na łeb na szyję...Wskaźnik bezrobocia wzrasta i nikt nie troszy się o rozwiązanie tego problemu (bezrobocia).Co to znaczy? Cofanie się do tyłu , ze wszystkim.Biedniejemy. Rozmawiałam z wieloma obywatelami Słowacji ,Grecji na ten temat. Ich zdania były podzielone , jadnak wiekszoś wykazywała zdecydowane niezadowolenie.A większość , tak jak i u nas , to nie milionerzy , bogacze.To biedacy , liczący grosz od pierwszego do pierwszego. Życie to nie tylko wydatki na jedzenie , gdzie mozna pasa zacisnąć, ale życie to też wydatki na koszty bieżące - energia , gaz , czynsz , woda itp...Nie wspomnę o :luksusach" w polskim wydaniu. I jeszcze jedna sprawa - kto będzie brał pierwsze skrzypce przy kontroli budżetowej , kiedy mielibyśmy euro? Oczywiście Land zza Odry. Czy kiedykolwiek leżało mu dobro Polski i Polaków? Patrzmy perspektywicznie i nie przez pryzmat "własnego czubka nosa"...
15 grudnia 2012r. o 13:44
Miało być : grał pierwsze skrzypce...
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza