skorn napisał(a):
Pytanie do ciebie i fobiaka - czemu niechęc do banderowców musi iśc w parze z sympatią do sowietów?
~majętny Stef napisał(a): ps. pokaż mi jakiegoś obiektywnego i szczególnie szanowanego w tym kraju
skorn napisał(a): A ty co? Już całkiem obiektywizm zatraciłeś? Watażkowie ganiający akowców ci się podobają? Miejsce takich pomników jest na śmietniku.
Pytanie do ciebie i fobiaka - czemu niechęc do banderowców musi iśc w parze z sympatią do sowietów?
fobiak napisał(a):skorn napisał(a): A ty co? Już całkiem obiektywizm zatraciłeś? Watażkowie ganiający akowców ci się podobają? Miejsce takich pomników jest na śmietniku.
jak tego nie wiesz to chetnie tobie odpowiem
1. silna rosja to gwarancja na to, ze nozemy byc wolnym polskim panstwem
2. silna ukraina to dla nas zaglada (rozmawialem z profesorem ukrainskim z uniwersytetu lwowskiego, powiedzial mi, ze wsczesniej czy pozniej zabiora nam krakow i lublin)
3. kazdemu mozna wierzyc lub udawac, ze sie wierzy ale z banderowcami ten numer nie wypali, beda zapewniac, zeby nie uciekac a w nocy urabia glowe.
4. nie bede pisal o sowietach bo dzisiaj ich nie ma ale rosjanie uratowali nas przed zaglada niemiecko-ukrainska
fobiak napisał(a): 1. silna rosja to gwarancja na to, ze nozemy byc wolnym polskim panstwem
fobiak napisał(a): silna rosja to gwarancja na to, ze nozemy byc wolnym polskim panstwem
~ napisał(a): POwtarzasz się po raz n-ty.Z tym profesorem to po ,,jakiemu'' gaworiłeś. ? Pa ruskim,prawda.
skorn napisał(a):fobiak napisał(a): silna rosja to gwarancja na to, ze nozemy byc wolnym polskim panstwem
Tak mógłby napisac ktoś, kto nie zna historii stosunków polsko-rosyjskich na przestrzeni kilku ostatnich wieków lub ktoś, kto życzy źle Polsce. Jakąs tam znajomość historii masz, więc obstawiam drugą opcję.
Polsce jest potrzeba silna Polska, a nie Rosja. Silna Polska nie będzie potrzebowała Rosji do obrony przed Ukrainą.
Dla jasności, żeby nie było, że jestem rusofobem - Polska powinna rozmawiać tylką z tą częścią ukraińskich władz, które nie odwołują się do spuścizny Bandery.