Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

PAPIER A4 do szkoły

~xxx niezalogowany
25 września 2012r. o 14:57
Czy to normalne i czy tak wszędzie jest że dzieci w Szczytnicy zmuszane są przynosić paczkę paiperu A4 do drukarki szkolnej pod groźbą dostania jednynki.
Tłumaczenie nauczycieli - biedna szkoła.

Zgłoś do moderacji Odpowiedz
9652
#Szatyanka nieaktywny
25 września 2012r. o 15:44
Hmm paczka papieru od każdego dzieciaka to baaardzo dużo, ale jeśli chodzi o przedszkole czy grupy młodszych dzieci, to mogłabym przyjąć, że nic dziwnego ;) ale jeśli mowa o starszakach.. to coś tu nie tak :>
~Mama niezalogowany
25 września 2012r. o 17:18
W szkole moich córek (podstawówka i gimnazjum) pieniądze na papier przeznaczane są ze składek klasowych, ew, znajdują się rodzice, którzy mają taką możliwość i papier przynoszą. Z tego, co wiem, w większości szkół tak jest. Groźba jedynki to moim zdaniem przegięcie. Czy w klasie nie ma czegoś takiego, jak składki klasowe?
Najlepiej poruszyć ten temat na zebraniu.
Pozdrawiam :)
~m niezalogowany
25 września 2012r. o 17:49
U mojej córki w szkole podst. każdy z rodziców musi przynieść całe opakowanie papieru do ksero.Zaznaczam że oprócz tego płacimy składki.
~ niezalogowany
25 września 2012r. o 18:53
złodzieje ... mi też kazali, a nie przyniosłem ... gdy chcieli obniżyć zachowanie dziecku, to powiedziałem, że przyjdę z telewizją ... od tamtej pory spokój :> to jest wyłudzanie pod przymusem !!!
~pietrek1 niezalogowany
25 września 2012r. o 19:47
moja żona z kolei, jako nauczyciel, sama kupuje 2-3 ryzy papieru co miesiąc, żeby uczniom kserować różne rzeczy. Sam jej mówiłem żeby zbierała kasę (po kilak złotych od uczniów) na papier. Stwierdziła, ze to byłoby to po prostu żenujące.
I chyba ma rację.
9652
#Szatyanka nieaktywny
25 września 2012r. o 20:04
~pietrek1 napisał(a): moja żona z kolei, jako nauczyciel, sama kupuje 2-3 ryzy papieru co miesiąc, żeby uczniom kserować różne rzeczy. Sam jej mówiłem żeby zbierała kasę (po kilak złotych od uczniów) na papier. Stwierdziła, ze to byłoby to po prostu żenujące.
I chyba ma rację.

Też jestem nauczycielem, ale na pewno za własne pieniążki nie kupowałabym papieru. Oczywiście w domu z własnych materiałów przygotowuję różne zadania dla dzieci ale jeśli chodzi o papier do ksero to powinna jako nauczyciel zwrócić się do dyrektora o pieniążki na materiały dydaktyczne, jeśli nie ma takiej opcji .. to tak jak mówisz, pozbierać od dzieci choćby po 5 zł i na papier powinno wystarczyć na cały rok :) nie widzę w tym nic żenującego.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMARaport BIK
REKLAMA BAU zaprasza