Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Kaczyński-król absurdu czy...

211
skorn
22 listopada 2012r. o 23:06
Zdajesz sobie sprawę z tego, że Korwin nie jest socjalistą? : D

<i>
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
23 listopada 2012r. o 6:33
skorn napisał(a): Zdajesz sobie sprawę z tego, że Korwin nie jest socjalistą? : D

No i co z tego? :)

Jako osobnik głupi i nie zrównoważony , wszelako jednak ciekawski , zainspirowany Waszym zachwytem JKM , posłuchałem sobie dzisiejszego ranka kilku wykładów i takie mnie myśli naszły. Mówi ciekawie , kontrowersyjnie i posiłkując się tezami wielu znanych usiłuje przedstawić wizję nowej cywilizacji , obecną uważając za cywilizację śmierci.
Tak więc : Polak na Marsa , sprywatyzować , co się da , nie deprawować ludzi zasiłkami dla bezrobotnych , feministki , to nie kobiety , homusie … , zlikwidować państwo w imię wolności jednostki .itd. Malownicze , kolorowe , ekstremalne , nierealne.
Jako socjalista-anarchista , pozwolę sobie na odrobinę polemiki. Prywatyzacja OK . szpitale , wojsko , policja , rząd jest już dawno sprywatyzowany , więc nie warto wspominać , ale urzędy administracji wraz z sejmem też , jak szaleć , to szaleć .

Jedno trzeba jednak znacjonalizować – banki centralne całego Świata , w tej samej chwili , wszystkie na raz. Może być w drodze rewolucji.

Przyczyną śmierci tej cywilizacji (umiera, tu zgadzam się z Korwinem ) jest własność prywatna … FED i ich pusty pieniądz , do którego produkcji , tylko oni mają prawo , notabene prawo , które sami sobie przyznali , jakieś 100 lat temu.

JKM nigdzie o tym nie wspomina , specjalnie szukałem , człowiek o jego wiedzy i inteligencji musi to wiedzieć , ale nie mówi. Jak dla mnie jest to wystarczający powód , aby na niego nie głosować.

Miłego dnia :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~Edek niezalogowany
23 listopada 2012r. o 9:30
Pannazdzieckiem napisał(a):
Przyczyną śmierci tej cywilizacji (umiera, tu zgadzam się z Korwinem ) jest własność prywatna … FED i ich pusty pieniądz , do którego produkcji , tylko oni mają prawo , notabene prawo , które sami sobie przyznali , jakieś 100 lat temu.

JKM nigdzie o tym nie wspomina

Otóż socjaliści predewszytkim nie potrafią czytać ze zrozumieniem i słuchać ze zrozumieniem. Ale od początku. Najpierw zdementujmy twoje kłamstwo jakoby JKM chce wszystko prywatyzować.
JANUSZ KORWIN MIKKE NIGDY, PRZENIGDY NIE TWIERDZIŁ, ŻE NALEŻY SPRYWATYZOWAĆ WSZYSTKO CO SIĘ DA (zapisz to sobie w notesiku).
Nie ładnie jest przypisywać komuś niewyznawanych poglądów, poczym w oparciu o te produkty wyobraźni rozpisywać się, że prywatyzacja wszystkiego - co się da to jest przegięcie. Tak to jest przegięcie, ale tak samo uważa również Janusz Korwin Mikke.

Wybacz, ale znowu mijasz się z prawdą. FED sam w sobie jest zaprzeczeniem wolnego rynku. Jest destrukcyjnym pociskiem uderzającym w prawdziwy kapitalizm, czyli niczym azbest dla oskrzelików płucnych. Janusz Korwin Mikke
niejednokrotnie i jasno krytykował i krytukuje tą instytycję. Popiera różwnież Miltona Friedmana, Schifta, Rona Paula i innych zdeklarowanych kapitalistów, krytykow FED-u. Ron Paul chce
zlikwidować FED. Dlaczego więc piszesz, że Janusz Korwin Mikke pomija ten temat. Zobacz sobie choćby jego polemikę z Piotrem Ikonowiczem odnośnie kryzysu w USA.
JKM brzydzi się polityką Fedu, który jednym podpisem decyduje o drukowaniu miliardów dolarów, co wg niego jest nie tylko sprzeczne z Konstytucją USA, ale także jest zwyczajnienie sprawiedliwe. Ron Paul posuwa się dalej i określa Fed mianem „tajnego kartelu”, który zarządzany jest przez 1 osobę otoczoną innymi dyktatorami, będącymi „planistami ekonomicznymi”. Wolny rynek powinien być
wolny od takich instytucji bo należy wiedieć, że prawdziwy liberazlizm gospdarczy opiera się na roździale rządu od gospodarki - żadnych regulacji, żadnej manipulacji stóp procentowych, podatków dochodowych, dodrukowywyania pienędzy, zadłużania przyszłych pokoleń na rzecz ratowania
niewydajnych koncernów, fabryk itd.

Panie socjalisto. Mam nadzieję, że jeśli poszukasz dokładniej to przestaniesz szerzyć nieprawdę.
4335
23 listopada 2012r. o 17:39
~Edek napisał(a): Otóż socjaliści predewszytkim nie potrafią czytać ze zrozumieniem i słuchać ze zrozumieniem. ...
Panie socjalisto. Mam nadzieję, że jeśli poszukasz dokładniej to przestaniesz szerzyć nieprawdę.

Dzięki za komplement Edziu , nie ekscytuj się tak , bo Ci żyłka pójdzie :) . To są moje pomysły prywatyzacyjne , nie JKM , to po pierwsze , więc nie kłamię . Po drugie , zapewne nie zwróciłeś uwagi , ale oświadczyłem na samym początku , że mój kontakt z poglądami JKM , to jedynie kilka wykładów jakie dzisiaj rano oglądałem , bo sensacje z TV odkładam ad acta.
Moje niefortunne sformułowanie „ JKM nigdzie o tym nie wspomina „ oznacza , że ja nie widziałem i nie słyszałem . Tak więc znowu nie kłamię :). I tu bardzo byłbym Ci wdzięczny za ewentualne linki do wypowiedzi JKM o FED , chętnie posłucham w oryginale. Albowiem FED jest mi ciernią w oku. Opinie Rona Paula znam i wierz mi , chętnie bym się w ten proces zaangażował , nawet gdyby trzeba było siekierę wyostrzyć . Wierz mi też proszę , daleki jestem od szerzenia nieprawdy. Czekam na linki , bo materiału jest naprawdę sporo i ciężko trafić. :) Kto wie , bycie socjalistą nie dało mi niczego dobrego , może zostanę prawicowcem , mówiłem , że jestem niezrównoważony :D

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~ niezalogowany
23 listopada 2012r. o 17:50
~Edek napisał(a):
Otóż socjaliści predewszytkim nie potrafią czytać ze zrozumieniem i słuchać ze zrozumieniem.

Bredzisz mało liberalnie!!Liberałowie nie potrafią rozmawiać tylko bredzą sądząc , że pozjadali wszystkie rozumy.

~Edek napisał(a): (zapisz to sobie w notesiku).

Zapisz to sobie na czole!

A teraz pewnie "liberalnie", czyli bredząc, zarzucisz mi , że jestem socjalistą!
211
skorn
23 listopada 2012r. o 23:10
grzdyl jak zwykle "merytorycznie"

może chociaż raz skup sie na treści wypowiedzi i odnieś sie do niej

<i>
~QWERTY niezalogowany
24 listopada 2012r. o 2:01
~ napisał(a):
~Edek napisał(a):
Otóż socjaliści predewszytkim nie potrafią czytać ze zrozumieniem i słuchać ze zrozumieniem.

Bredzisz mało liberalnie!!Liberałowie nie potrafią rozmawiać tylko bredzą sądząc , że pozjadali wszystkie rozumy.

~Edek napisał(a): (zapisz to sobie w notesiku).

Zapisz to sobie na czole!

A teraz pewnie "liberalnie", czyli bredząc, zarzucisz mi , że jestem socjalistą!

Zapewne jesteś przeciętnym zjadaczem chleba to oswiadczam ze ani tusk ani kaczynski nie jest liberalem pozdrawiam
4335
24 listopada 2012r. o 5:53
~QWERTY napisał(a): ...ani tusk ani kaczynski nie jest liberalem pozdrawiam

JKM twierdzi , że jego udział we władzach tego kraju jest znikomy , ponieważ nie chce mieć do czynienia z bandytami , i tu również się z Nim zgadzam. Kurde chyba jednak zostanę liberałem :D Miłego dnia Wam życzę i ponawiam prośbę o wypowiedzi JKM o FED , proszę o linki :)

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.