~Bolesławianka niezalogowany 21 listopada 2012r. o 16:26
Witam
Czy ktoś z Was korzysta z tego typu rozwiązań on-line? Jest tego trochę: ifirma, wfirma, szybka faktura. Na pewno taniej wychodzi, niż stacjonarny księgowy. Opinie są podzielone, ja jestem ciekawa jakie są Wasze doświadczenia. I mówię tu o jednoosoboweej DG, a nie o jakimś kombajnie firmowym. I jeszcze jedno. Konto firmowe, które polecacie? W googlach już byłam. Reklamy to jedna sprawa, a mnie interesuje, jak jest w praktyce.
Będę wdzięczna za opinie.
Pozdrawiam przedsiębiorczych i tych na etacie też :)
Otrzymałem kiedyś propozycję od TAX CARE aby tam złożyć swoją tekę. Do uzyskania była promocja w postaci 6miesięcy prowadzenuia gratis. Musiałem jechać do Wrocławia, tam usłyszeć od miłego pana całą masę zalet jakie daje prowadzenie księgowości w TAX CARE(podspółka pana L.Czarneckiego - tego od GetinBank) i podpisać dokumenty. Nie zdecydowałem się na to ponieważ ani słowem nie wspomniał o opłatach za prowadzenie tej księgowości. Dopiero w umowie przedstawionej mi do podpisania zobaczyłem cennik usługi... Ceny około 10-15% wyższe niż standardowa opłata u bolesławieckich księgowych, a do tego każda dodatkowa czynność też jest płatna(np wystawienie faktury klientowi - 5zl)
Wszystkie sprawy papierowe muszą być załatwiane pocztą, czyli faktycznie co tydzień, dwa trzeba wysyłać często pokaźną kopertę z fakturami i innymi papierkami.Jako mega korzyść w TAX CARE była mi przedstawiona cała armia mądrych doradców, którzy nawet jacht mogą mi zaksięgować w koszty...
Polecam Księgowość na ul. Daszyńskiego obok sklepu z butami i EL PABLO(?)-dawne ORANGE. Z panem Arturem można zawsze dojść do porozumienia w kwestii opłat.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.