Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA BAU zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

CB RADIO GALAXY 66 - AMERYKAŃSKIE ORYGINALNE CB

7523
23 listopada 2012r. o 23:04
A jaka jest różnica między Amerykańkim a Polskim radiem?? !! Skąd taka cena?? Ja mam na sprzedaż europejskie CB z anteną za 180zł i też SUPER ściąga, a różnica w cenie dość spora:) :)

Znamy dobro, a czynimy zło...
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
4617
#arti29 nieaktywny
24 listopada 2012r. o 8:56
Jest jedna dość istotna kwestia dotycząca tego radia - homologacja . Teoretycznie nikt nie sprawdza tego ale różnie to bywa . Moc radia jest o wiele większa niż dopuszczalna na terenie Polski .

Chwytaj dzień :)
525
#MX nieaktywny
24 listopada 2012r. o 18:56
avatar napisał(a): A jaka jest różnica między Amerykańkim a Polskim radiem?? !! Skąd taka cena?? Ja mam na sprzedaż europejskie CB z anteną za 180zł i też SUPER ściąga, a różnica w cenie dość spora:) :)

radio radiu nie równe, zapoznaj się z szerszą wiedzą o CB a przekonasz się, że istnieją CB radia za np. 1200zł i są warte tych pieniędzy. Kwestia co kogo zadowoli..

Dopisane 24.11.2012r. o godz. 18:56:

arti29 napisał(a): Jest jedna dość istotna kwestia dotycząca tego radia - homologacja . Teoretycznie nikt nie sprawdza tego ale różnie to bywa . Moc radia jest o wiele większa niż dopuszczalna na terenie Polski .

dokładnie. moc w Polsce jest dopuszczalna na poziomie 4W. Radio 20Watowe ma jak widać dużo przekroczoną normę, ale to jeszcze nie jest wiele więcej, bo w praktyce TIRy często są wyposażone w "dopałki" o mocy np. 100W.
niby nie wolno.. ale jeszcze nie słyszałem, żeby mobila złapali na gorącym uczynku, wyjątkiem są kraje w których jest zakazane CB, albo częstotliwości na których pracują nasze, wtedy lepiej się nie afiszować batem na dachu..
217
#Anonim217 nieaktywny
24 listopada 2012r. o 22:47
tylko po co komu radio z taka mocą?? zasięg do 5-6 kilometrów w zupełności wystarcza na drodze.
No chyba że ktoś lubi poplotkować.
1806
#Obozowicz nieaktywny
25 listopada 2012r. o 10:41
akurat 4 waty dopuszcalne są w Modulacji AM i Fm. NA usb mozna 25 wat i jest to zgodne z prawem.Sa nawet cb i po kilka tysi. wiec i tu tez mozna dyskutowac co do ceny i jakosci. mialem alana s mini. swietne radyjko do mobilka, mialem 48 plus, presidenta jacsona, georga, i rozne wynalazki i stwierdzam ze president . chyba robi najbardziej selektywne radyjka. No ale te z wyzszej polki. kiedys sie nadawalo teraz sa komorki i caly tez czar gdzies uciekł
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Villaro zaprasza
REKLAMA PÓŁNOC Nieruchomości zaprasza