avatar napisał(a): A jaka jest różnica między Amerykańkim a Polskim radiem?? !! Skąd taka cena?? Ja mam na sprzedaż europejskie CB z anteną za 180zł i też SUPER ściąga, a różnica w cenie dość spora:) :)
radio radiu nie równe, zapoznaj się z szerszą wiedzą o CB a przekonasz się, że istnieją CB radia za np. 1200zł i są warte tych pieniędzy. Kwestia co kogo zadowoli..
Dopisane 24.11.2012r. o godz. 18:56:
arti29 napisał(a): Jest jedna dość istotna kwestia dotycząca tego radia - homologacja . Teoretycznie nikt nie sprawdza tego ale różnie to bywa . Moc radia jest o wiele większa niż dopuszczalna na terenie Polski .
dokładnie. moc w Polsce jest dopuszczalna na poziomie 4W. Radio 20Watowe ma jak widać dużo przekroczoną normę, ale to jeszcze nie jest wiele więcej, bo w praktyce TIRy często są wyposażone w "dopałki" o mocy np. 100W.
niby nie wolno.. ale jeszcze nie słyszałem, żeby mobila złapali na gorącym uczynku, wyjątkiem są kraje w których jest zakazane CB, albo częstotliwości na których pracują nasze, wtedy lepiej się nie afiszować batem na dachu..