BolecAlbum: Nasza ,,pieszczoszka,, (zdjęcie nr 15069)
~Mirosława Zając - [email protected] niezalogowany 26 listopada 2012r. o 15:53
Po wywiezieniu z Warszawy wraz z rodzicami w Czasie Powstania WARSZAWSKIEGO trafiliśmy do Bolesławca i w tamtejszym szpitalu z powodu tyfusu 17.08.1943r skończyłam pierwszy rok życia. Potem rodzice zostali zatrudnieni w pobliskim tartaku i fabryce papieru w miejscowości ALTO^ /?!/prowadzonej przez Niemca. Obok był barak Francuskich jeńców wojennych, którzy byli zatrudnieni w pobliskiej elektrowni. Czy gdzieś w Bolesławcu można znaleźć jakieś dokumenty dotyczące tamtych czasów? Wpisałam się tu, bo zauroczyły mnie fotki pasiaka - miałam takiego pieska nazywał się Bard
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.