Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAPodatek miedziowy
BolecFORUM Nowy temat

NAWIGACJA DO SMARTFONÓW

10045
#UrzadSkarbowy nieaktywny
14 grudnia 2012r. o 14:02
Wystawia Pan fakture lub paragon?
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
1380
#dankam nieaktywny
14 grudnia 2012r. o 20:07
Zapewne jest paragon i faktura ale mało tego - licencja dla wszystkich za free na zasadzie internet download p2p...
Osobiście jak robisz takie akcje to raczej znajomym, bo zarobkowo jeżeli nie masz wykupionych licencji możesz mieć problem bo przedstawiciele odpowiedniego działu policji tzw. PG nie śpią - poza tym możesz mieć sprawdzonko ze strony US i mandacik w prezencie pewnie min. 150zł.
Nie piszę tego żeby z Ciebie szydzić, tylko warto się zastanowić czy warto ryzykować.
Zarobisz parę stówek, ale problemy mogą być większe.
Pamiętam jak miałem kontrolę z US, to nawet na Allegro znaleźli w archiwum, że wystawiłem 2 busy na sprzedaż jakiś tam czas temu. Musiałem pisać wyjaśnienie ( busy wystawiłem grzecznościowo - nie były moja własnością, poza tym nie zostały sprzedane - cena minimalna nie została osiągnięta :) ).
7345
#Qfalagupagu nieaktywny
14 grudnia 2012r. o 21:45
dankam napisał(a): Zapewne jest paragon i faktura ale mało tego - licencja dla wszystkich za free na zasadzie internet download p2p...
Osobiście jak robisz takie akcje to raczej znajomym, bo zarobkowo jeżeli nie masz wykupionych licencji możesz mieć problem bo przedstawiciele odpowiedniego działu policji tzw. PG nie śpią - poza tym możesz mieć sprawdzonko ze strony US i mandacik w prezencie pewnie min. 150zł.
Nie piszę tego żeby z Ciebie szydzić, tylko warto się zastanowić czy warto ryzykować.
Zarobisz parę stówek, ale problemy mogą być większe.
Pamiętam jak miałem kontrolę z US, to nawet na Allegro znaleźli w archiwum, że wystawiłem 2 busy na sprzedaż jakiś tam czas temu. Musiałem pisać wyjaśnienie ( busy wystawiłem grzecznościowo - nie były moja własnością, poza tym nie zostały sprzedane - cena minimalna nie została osiągnięta :) ).

dobrze mowi!!!!
dac mu wodki

Lee Oswald dlaczego nie urodziłeś się w polsce 20 lat później ??
1380
#dankam nieaktywny
14 grudnia 2012r. o 22:56
z Tobą zawsze :)
2924
#Anonim2924 nieaktywny
15 grudnia 2012r. o 12:56
Tak, tak Dankam. PG dba głównie o to żebyś nie zapomniał zapłacić haraczu (czyt. podatków) a to są najgorsze przestępstwa! W sprawach dotyczących "porachunków" pomiędzy prywatnymi podmiotami (gdy ktoś np. wyrucha cię na Allegro) ich skuteczność jest zaskakująco niska a sprawy w bardzo wielu przypadkach kończą się umorzeniem z powodu braku dowodów lub "niskiej szkodliwości czynu"...

Dopisane 15.12.2012r. o godz. 12:56:

Acha, a teraz będzie jeszcze fajniej bo banda rudego przesunie granicę finansową kwalifikacji czynu jako przestępstwo z 250 na 1000zł.
Prawo robią dla siebie... PO w dupę j...
1380
#dankam nieaktywny
15 grudnia 2012r. o 21:00
A tego to nie słyszałem... Czyli jak ktoś robi na 3/4 lub1/2 etatu i ktoś mu buchnie wypłatę to będzie wykroczenie. Super. Zastanawiam się nad sensem prowadzenia działalności. Lepiej kraść. ;)
Niedługo nie dostaniesz wypłaty od pracodawcy i będzie to zgodne z prawem....

Dopisane 15.12.2012r. o godz. 21:00:

A tego to nie słyszałem... Czyli jak ktoś robi na 3/4 lub1/2 etatu i ktoś mu buchnie wypłatę to będzie wykroczenie. Super. Zastanawiam się nad sensem prowadzenia działalności. Lepiej kraść. ;)
Niedługo nie dostaniesz wypłaty od pracodawcy i będzie to zgodne z prawem....
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza