Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Dofinansują in vitro w Bolesławcu?
3123
#Thor nieaktywny
18 grudnia 2012r. o 23:34
skorn napisał(a): Podaj źródło tego, co napisałeś i konkretne zapisy.

Napisałem " w świetle tego, co podają księża" - było to podczas kazania, w czasie niedzielnej mszy .

Nie napisałem, jak ty, że jest to niezgodne z bliżej nie sprecyzowanymi przez ciebie naukami krk.

Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~bol niezalogowany
18 grudnia 2012r. o 23:35
Zdecydowanie korzystniej-m.in.ze względów etycznych-oraz bardziej ekonomicznie byłoby dofinansować naprotechnologię.
3123
#Thor nieaktywny
18 grudnia 2012r. o 23:36
skorn napisał(a):
Jak ktos ma autentyczną motywację do posiadania dzieci, pieniądze nie będą problemem. Ludzie zaciagają wielotysięczne kredyty na mieszkania, niech więc wezmą kredyt na dziecko.

Nie każdy zaciąga kredyt na mieszkanie, więc nie stać go może też być na pełne sfinansowanie in vitro.
211
skorn
18 grudnia 2012r. o 23:38
Thor napisał(a):
skorn napisał(a): Podaj źródło tego, co napisałeś i konkretne zapisy.

Napisałem " w świetle tego, co podają księża" - było to podczas kazania, w czasie niedzielnej mszy .

Nie napisałem, jak ty, że jest to niezgodne z bliżej nie sprecyzowanymi przez ciebie naukami krk.

Poczytaj jakiś katechizm albo coś, tam znajdziesz odpowiedź hehe. To ty tu podajesz się za praktykującego. : )

A może jesteś praktykujący niewierzący? : >

<i>
~iza niezalogowany
18 grudnia 2012r. o 23:38
jakie invitro?!!mam 3 dzieci, wróciłam do pracy z macierzyńskiego i dostałam wypowiedzenie
211
skorn
18 grudnia 2012r. o 23:44
Thor napisał(a): Nie każdy zaciąga kredyt na mieszkanie, więc nie stać go może też być na pełne sfinansowanie in vitro.

No to trudno. Mnie też nie stać na wiele rzeczy, ale nie wyciągam w tym celu ręki po pieniędze od państwa.

Nieposiadanie dzieci nie jest chorobą. Poza tym ktoś juz tu wspominał o domach dziecka, takie dzieci są, zdaje się, zupełnie za darmo. Są i czekają, na was, praktykujących katolików.. ; )

<i>
3123
#Thor nieaktywny
18 grudnia 2012r. o 23:50
skorn napisał(a):
Nieposiadanie dzieci nie jest chorobą.

Niepłodność jest chorobą.

skorn napisał(a): Poczytaj jakiś katechizm albo coś, tam znajdziesz odpowiedź hehe. To ty tu podajesz się za praktykującego. : )

Tak więc wyszło na to, ze tylko gdybasz i nic po nadto - "jakiś katechizm albo coś". :>
Żadnych konkretów.
W katechizmie nie ma nic na temat tego, że życie zaczyna się w momencie zapłodnienia.
Podajesz slogan : "W świetle nauki krk " , a nie potrafisz wskazać przykładów ?

Dopisane 18.12.2012r. o godz. 23:50:

skorn napisał(a): Poza tym ktoś juz tu wspominał o domach dziecka, takie dzieci są, zdaje się, zupełnie za darmo. Są i czekają, na was, praktykujących katolików.. ; )

Dzieci z domów dziecka czekają na każdego, bez względu na to, czy są wierzący, czy nie.
3148
#Skumbria nieaktywny
18 grudnia 2012r. o 23:54
Thor napisał(a): Napisałem " w świetle tego, co podają księża" - było to podczas kazania, w czasie niedzielnej mszy .

niedoslyszales albo swiadomie klamiesz. malzenstwo ma byc otwarte na przyjecie nowego zycia. sporo o tym pisal ojciec Knotz. wygugluj se a nie pisz bzdur

Dopisane 18.12.2012r. o godz. 23:54:

Thor napisał(a):
Podajesz slogan : "W świetle nauki krk " , a nie potrafisz wskazać przykładów

to ja co wskaze:
KKK 2270: Życie ludzkie od chwili poczęcia winno być szanowane i chronione w sposób absolutny.

www.szlachetnapaczka.pl
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA KGHM zaprasza