Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Villaro zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Dofinansują in vitro w Bolesławcu?
3244
#polak nieaktywny
19 grudnia 2012r. o 0:12
Wybór jest prosty, albo Bazylika, albo in vitro?
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~nie zalogowałam się: Manka niezalogowany
19 grudnia 2012r. o 0:13
A ja wam powiem tak: WARA OD MOJEJ DU.Y!!! Brzydko, ale konkretnie. Trafia mnie jak czytam niektóre wpisy tutaj. Dlaczego ktoś ma decydować za mnie albo za inna kobietę? Aborcja? Powinna być indywidualną sprawą każdej matki - bez KRZYCZĄCEGO wsparcia "sukienkowych" i babć w wieku już niestety nierozrodczym. Wolałabym, nie słuchać już o martwych noworodkach w reklamówkach. Skazywać dziecko na tułaczkę po Domach dziecka? Nie...., ja nie jestem za ani przeciw, po prostu ... zostawiam to kobiecie. Jej życie, jej sumienie...
In vitro? Tak samo. Zabijanie zarodków? A przy naturalnym poczęciu co się dzieje z milionami tych co się nie dostali tam gdzie trzeba? Wracają z powrotem? Całe i zdrowe? Natura! Kurna czemu jesteśmy narodem, który nie pilnuje swojego tylko wpiep..a sie w życie innych? Dlaczego mam być przeciwko kobiecie, która chce zostać matką i krzyczeć: "Jestem na NIE! Nie dajcie jej kasy! Nie dofinansowujcie!" Każda matka zna to uczucie -pierwsze ruchy dziecka, pierwszy krzyk syna, córki, słowa:Witaj na Świecie skarbie". Jakim prawem mam komuś tego zabraniać? Chcesz? Nie daj wózka inwalidzie - niech siedzi w domu, są ważniejsze wydatki. Zabierz innemu protezy....są ważniejsze wydatki. Nie leczmy ciężko chorych, odłaczmy im respiratory.... Ludzie! Przestańmy rządzić innymi. Zajmijmy się sobą i tymi, którzy już są. A apropo chorych dzieci ze sztucznego zapłodnienia...przy naturalnym rodzi się ich znacznie więcej. Co z nimi? PANDO może eutanazja po urodzeniu? Przecież są ważniejsze wydatki....
~klara niezalogowany
19 grudnia 2012r. o 0:17
Pomoc w finansowaniu "in vitro" na pewno powinna być ważniejsza niż wiele innych niekoniecznych wydatków samorządowych. Popieram całkowicie.
~ niezalogowany
19 grudnia 2012r. o 0:32
Nie rozumiem dlaczego osoba żyjąca samotnie może adoptować dziecko niepełnosprawne, które znacznie trudniej wychować nawet w pełnej rodzinie, a nie mogła by skorzystać z in vitro.
~zośka niezalogowany
19 grudnia 2012r. o 9:06
falco napisał(a): od samego początku byłem za in vitro tak jak za aborcją która jest w każdym przypadku indywidualną sprawą poszczególnej kobiety
nikt czy to państwo czy kościół nie powinien mieć żadnego prawa o decydowaniu w tak istotnych kwestiach ,czysto osobistych...
bez względu na to co kieruje podjęciem takiej decyzji przez kobietę, czy zdrowie czy ekonomia

Temat nie jest o zakazie metody in vitro, ale o finansowaniu jej z naszych podatków :|
Pozdrawiam :)
~zośka niezalogowany
19 grudnia 2012r. o 9:30
panda napisał(a):
Thor napisał(a):

tak 3000 to mało? więc sam to finansuj, jeżeli to dla ciebie mała suma. Dofinansowanie dotyczy ludzi zamożnych, bo przecież stać ich na pokrycie dalszych kosztów.

DOKŁADNIE! Skoro nie mają środków na sfinansowanie dla siebie tej metody, to za co później będą to dziecko karmić, ubierać itp. ?
~ niezalogowany
19 grudnia 2012r. o 9:36
~zośka napisał(a): DOKŁADNIE! Skoro nie mają środków na sfinansowanie dla siebie tej metody, to za co później będą to dziecko karmić, ubierać itp. ?

Ale jednak wyłożą z własnej kieszeni conajmniej dwa razy tyle co ewentualnie by dostali bo całkowity koszt nie zamyka się w kwocie 3 000 zł.
3688
#Pynchoon nieaktywny
19 grudnia 2012r. o 9:42
~nie zalogowałam się: Manka napisał(a): A ja wam powiem tak: WARA OD MOJEJ DU.Y!!! Brzydko, ale konkretnie. Trafia mnie jak czytam niektóre wpisy tutaj. Dlaczego ktoś ma decydować za mnie albo za inna kobietę? Aborcja? Powinna być indywidualną sprawą każdej matki - bez KRZYCZĄCEGO wsparcia "sukienkowych" i babć w wieku już niestety nierozrodczym.

Ale kto komu broni, 20 minut i jesteś w Goerlitz gdzie możesz skorzystać z takich dobrodziejstw. Twój wybór i Twoja decyzja, po co się zatem oburzać.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza