Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

gdzie szukac pomocy

~wika niezalogowany
27 grudnia 2012r. o 7:25
Mam ojca 90 letniego jest po udarze ,i od pewnego czasu daje nam nieźle popalić,jest wredny złośliwy,a trzeba nim się opiekować bo ma niedowład lewej strony,moja mama juz sama nie daje rady ,my pracujemy wiec nas często nie ma,a ojciec chce mieć wszystkich na zawołanie,najgorzej jest w nocy,mimo że ma pampresa to co chwile wola żeby podać mu kaczke bo chce się załatwić a tak naprawdę to jest tylko jego wymysł,co robić gdzie mamy się udać zanim nasza mama się wykonczy
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~Marta niezalogowany
27 grudnia 2012r. o 15:46
Można pójść do opieki społecznej i poprosić o pomoc polegającą na tym, żeby co jakiś czas przychodziła opiekunka. Nie wiem jaka jest dostępność opiekunek, ale wiem, że do mojej sąsiadki, starszej pani przychodziła osoba z opieki 2 x w tygodniu. Warto spróbować odciążyć się w ten sposób choćby na parę godzin. Inny wariant- to znalezienie kogoś odpłatnie, choćby na jeden dzień w tygodniu, kto zajmie się dziadkiem, żeby mama mogła trochę odetchnąć. Może rodzina jest w stanie zrzucić się na taką pomoc. Dziadkowi pewnie też jest trudno w tej sytuacji i szybciej posłucha kogoś z zewnątrz niż członka rodziny. Wiem, że to duże obciążenie psychiczne dla rodziny i trzeba od czasu do czasu odpocząć. Może udałoby się znaleźć wolontariusza? Ale nie wiem jak w Bolesławcu wygląda sprawa z wolontariatem.
~ niezalogowany
27 grudnia 2012r. o 20:43
Jest oddział w szpitalu wojewódzikmI ( zajmuja się ,ale jak sie nazywa fachowu nie pamietam ,trzeba sie dopytać )
jest na wojewódzkim oddzial psychosamatyczny i tam tez można pytac ,
jest na powatowym hospicjum
Wiadomo ,że wszędzie są kolejki ,ale .....
211
skorn
27 grudnia 2012r. o 23:42
~ napisał(a): Jest oddział w szpitalu wojewódzikmI ( zajmuja się ,ale jak sie nazywa fachowu nie pamietam ,trzeba sie dopytać )
jest na wojewódzkim oddzial psychosamatyczny i tam tez można pytac ,

zakład opiekuńczo-leczniczy

<i>
3145
#hemi nieaktywny
27 grudnia 2012r. o 23:59
np.dr Irowska,na 1000-lecia,oddział psychosomatyczny.
Ale terminy kosmos..trzeba długo czekać..
Moja mama była raz na 6 tyg i była rewelacyjna opieka,na drugi termin (wciąż przesuwany..) już nie doczekała..

Ogólnie wpółczuję sytuacji,miałem podobną :(

Szkoda naszej Europy-była taka piekna,teraz czeka nas MuslimEuropa :(
~ niezalogowany
28 grudnia 2012r. o 11:31
Próbujcie szukać pielęgniarki z wykształcenia. Wiem,że są panie,które chętnie sobie dorobią. Przyjdą 2 razy w tygodniu i mamusię odciążą.Tylko wiadomo,że to się wiąże z kosztami.
~ niezalogowany
28 grudnia 2012r. o 16:48
W Nowogrodźcu jest hospicjum, ale nie wiem jak jest z terminami.
~ niezalogowany
28 grudnia 2012r. o 20:51
wszystkich ten problem spotkal albo spotka,a w koncu sami będziemy takim problemem.Lekarz powinien zalekowac pacjenta ,zeby więcej spal ,poproscie o dobre leki
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza