Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Villaro zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Wi-Fi

10155
#UgaGuga nieaktywny
7 stycznia 2013r. o 15:40
witam, czy ktoś wie co się dzieje z nadajnikiem Wi-Fi w obrębie parku waryńskiego?. Gdy uzywałem laptopa do internetu to zwylke korzystałem z nadajnika "p2". Od jakiegoś czasu poprostu go nie ma.... Jeżeli wie ktoś co się stało to proszę o jakies info.

Pozdrawiam
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~jarzyna niezalogowany
7 stycznia 2013r. o 16:03
A to był jakiś hotspot? Może korzystałaś z czyjejś sieci, ktoś nie zabezpieczył i tyle - teraz naprawił swój błąd i nie ma żerowania na czyimś internecie.
Miejskie hotposty mają identyfikatory Hotspot-XXX, gdzie XXX to miejsce, gdzie stoi. Głównie na szkołach, itd.
Z darmowych jest ogolnopolski Aero, ale trzeba meic modem.
10155
#UgaGuga nieaktywny
7 stycznia 2013r. o 16:24
Wątpię aby to był nadajnik osoby prywatnej.... W Bc jest takich nadajników kilka o nazwach "p1", "p2",...... "p4", Czy z telefonu czy z Laptopa zawsze znajdywałem, teraz poprostu nie ma.
~pss niezalogowany
7 stycznia 2013r. o 19:31
Mieszkam również w okolicy Parku Waryńskiego. Korzystałem dotychczas z Hotspot_MPP5_2 lub MPP5_3, lub MPP5_4. Był to internet, który mi wystarczał do obsługi poczty lub przeczytania wiadomości. Od połowy grudnia ubiegłego roku skończyła mi się łączność z Hotspotami. Najdziwniejsze jest to, że uzyskuję połączenie i dostep do internetu ale dalej nic się nie dzieje, nie otwiera się strona do logowania do Hotspotu. Co jest tego przyczyną?
~jarzyna niezalogowany
7 stycznia 2013r. o 20:13
To, że były, nie znaczy, że były to hotspoty. Może jakiś monitoring firmy z kilkoma oddziałami. Teraz po prostu nie ma i pogódź się z tym. Dodatkowo korzystanie z takiej sieci było niezbyt rozważne i niezgodne z prawem.
10155
#UgaGuga nieaktywny
8 stycznia 2013r. o 19:05
~jarzyna napisał(a): To, że były, nie znaczy, że były to hotspoty. Może jakiś monitoring firmy z kilkoma oddziałami. Teraz po prostu nie ma i pogódź się z tym. Dodatkowo korzystanie z takiej sieci było niezbyt rozważne i niezgodne z prawem.

Jeżeli korzystanie z takowej sieci było nierozważne to dlaczego Ktoś udostępnił ten punkt każdemu?
Może właścicieł]l takiej sieci jest nierozważny????.

Dopisane 08.01.2013r. o godz. 19:05:

UgaGuga napisał(a):
~jarzyna napisał(a): To, że były, nie znaczy, że były to hotspoty. Może jakiś monitoring firmy z kilkoma oddziałami. Teraz po prostu nie ma i pogódź się z tym. Dodatkowo korzystanie z takiej sieci było niezbyt rozważne i niezgodne z prawem.

Jeżeli korzystanie z takowej sieci było nierozważne to dlaczego Ktoś udostępnił ten punkt każdemu?
Może właściciel takiej sieci jest nierozważny????.
2820
#k1p nieaktywny
8 stycznia 2013r. o 19:17
Może i był, ludzie są różni...
Ale nasuwa mi się przy okazji pytanie:
czy korzystając z czyjejś prywatnej, niezabezpieczonej sieci, łamię prawo??
~pss niezalogowany
8 stycznia 2013r. o 20:39
Ja, np. nie korzystałem z żadnego monitoringu firmy tylko z legalnego Hotspotu do którego legalnie się każdorazowo logowałem. Gdzie tu niezgodność z prawem?
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza