Płacę składki na NFZ ,co roku wrzucam parę złociszy do owsiakowej puszki i już. Jak ktoś nie chce tego robić to niech nie robi. Przecież cała akcja nie jest przymusowa. I nie mieszajcie do tego polityki, tak to nic nie zmieni w naszym kraju.A tylko będziecie się ( jak zwykle) kłócić.
~pietrek1 niezalogowany 11 stycznia 2013r. o 20:52
~ napisał(a): Sam mówisz że jak ktoś tam trafi do szpitala to niech nie korzysta ze sprzętu zakupionego przez Owsiaka. To po co ja mam trafiać do szpitala jak mam nie korzystać ze sprzętu?
To że będę jeździł przepisowo nie sprawi że fotoradary znikną. Kasy brakuje i kupią ich jeszcze 1000 bo kasę muszą wyrwać.
Gdyby w szpitalach nic nie było to już dawno byłaby rewolta a przynajmniej zabrakłoby na fotoradary lub inne pierdoły a tak mamy co mamy.
Nie bój żaby, rząd na pewno się nie raduje że jakieś dziecko przeżyło dzięki sprzętowi. Każde kolejne dziecko to strata na becikowe tak jak jazda przepisowa to strata na mandatach dla państwa.
Wy nie rozumiecie że WOŚP to jeden krok w przód i dwa w tył.
Czarę goryczy przelewa zapraszanie na Woodstock rządowych złodziei i purpuratów i ich oklaskiwanie.
jedno proste rozwiązanie: NIE DAWAJ, NIE WŁĄCZAJ TELEWIZJI W NIEDZIELĘ. Tyle.
A ja daję owsiakowe co miesiąc z mojej zaj,,,tej najniższej krajowej,oprócz tego przy okazji wizyt z dzieckiem u okulisty czy ortopedy itd. też daję owsikowe bo dostać się na NFZ nie ma szans.Nie daję więcej ani grosza.Przelewa wam się w domach to dawajcie,w końcu lekarze też muszą na czymś pracować po godzinach
~ napisał(a):
Gdyby nie 1000 zakupionych fotoradarów zamiast sprzętu dla dzieci, ktoś mógłby mieć jak ty wspaniałego syna. Niestety państwo postawiło na fotoradary.
Wy dajecie na sprzęt a państwo zwolnione z przymusu jego kupienia wydaje na inne pierdoły. Od kierowcy da się wyrwać kasę poprzez mandat a od niemowlaka się nie da.
Dawajcie dalej i jak coś zrobi wam zdjęcie na drodze to pomyślcie o czerwonym serduszku :)
Wielu go ma i też dzięki tej akcji .
Jak się domyślam , masz już spory album :)
A wystarczyłoby jeździć przepisowo i zapewne nikt by fotoradarów nie stawiał .
I nie sądzę, żeby zamiast nich wyposażyli szpitale.
To co dajemy to sporo, a i tak bardzo mało i pomimo tego jest jeszcze wiele do kupienia i zrobienia , ale jak widać rząd się nie kwapi . Mało tego, nawet nie zapewnia wykorzystania tego sprzętu tak jak powinien być wykorzystany .
Nie dając nic nie wskóramy i na dodatek żeby się leczyć będziemy musieli szamanów z Afryki sprowadzić. A tak chociaż część chorych ma szanse na wyleczenie .
"Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać twoje ambicje... mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że ty możesz być wielki&a
fakt faktem od dbania o nasz zdrowie i zycie jest Ministerstwo Zdrowia i inne NFZ,ale jak nasze państwo jest nieudolne to cóż...
Każdy może psioczyć ,że na co idą składki skoro ,aby dostać się do specjalisty to kosmiczne kolejki lub łatwiej prywatnie!!
Akcja owsiaka to cos z innej bajki,wielu stwierdza,że to na pijaństwo na Woodstoku,inni,że nie powinno byc takiej akcji bo wyręcza patałachów z MZ i NFZ,ale...
Własnie...zanim akcje Owsiaka zrównacie z błotem,zobaczcie prostą historię osoby,która była mocno ANTY Wospowi ,a się okazało,że...
Żebyście sie nie zrazili do Hołdysa(bo jest nie lubiany przez wielu) on tylko opowiada pewną historię...
Szkoda naszej Europy-była taka piekna,teraz czeka nas MuslimEuropa :(
trochę juz pozyłem na tym świcie... zrobiłem wiele rzeczy dobrych, ale także niestety i tych zlych, za które żałuje.... ale przypominam sobie ze nigdy nie dalem ani grosza dla Owsiaka, cieszę się ze wytrwałem , i tego zyczę wszystkim... nie dajcie się zwariowac
Gosiu z pełnym szacunkiem,ale cyt Twój wpis:
"A wystarczyłoby jeździć przepisowo i zapewne nikt by fotoradarów nie stawiał ."
jesli jedziesz gdziekolwiek w trasę,np.nad morze to nie ma szans abyś sie trzymała wszelkich idiotycznych 60 i 70 w trasie,gdzie bezpiecznie jedzie sie 100-110km/h i nic sie nie dzieje:)
Jesli jest inaczej to wypad w trasę trwa 2 x więcej niz powinno:P
Umówmy się-oznakowanie naszych dróg jest tragiczne i jak jest miejsce to SM czy Policja korzysta z tego,że na ładnej drodze ustawi 70 i będzie łupic kierowców co to gna na złamanie karku po 100-110km/h:)
Szkoda naszej Europy-była taka piekna,teraz czeka nas MuslimEuropa :(
Jadąc raz w roku mogę sobie pozwolić na zapłacenie mandatu :P :D
A zresztą teraz sporo jest tych tras szybkiego ruchu , więc nie jest aż tak źle :)
Poza tym jadąc z aparatem w reku, nie da się zaszaleć :D
"Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać twoje ambicje... mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że ty możesz być wielki&a
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.