Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA PÓŁNOC Nieruchomości zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Dlaczego nie daję Owsiakowi ?

~ niezalogowany
11 stycznia 2013r. o 20:17
~:) napisał(a): A ja daję :)
Gdyby nie inkubator zakupiony z pieniędzy Wielkiej Orkiestry, dzisiaj mogłabym nie mieć wspaniałego syna.

Gdyby nie 1000 zakupionych fotoradarów zamiast sprzętu dla dzieci, ktoś mógłby mieć jak ty wspaniałego syna. Niestety państwo postawiło na fotoradary.
Wy dajecie na sprzęt a państwo zwolnione z przymusu jego kupienia wydaje na inne pierdoły. Od kierowcy da się wyrwać kasę poprzez mandat a od niemowlaka się nie da.
Dawajcie dalej i jak coś zrobi wam zdjęcie na drodze to pomyślcie o czerwonym serduszku :)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
11 stycznia 2013r. o 20:20
~piekterk1 napisał(a):
Mam nadzieję, że żadno z was, czy z waszych rodzin, nie będzie musiało korzystać ze sprzętu zakupionego z tych zbiórek. Jakbyście się wtedy czuli??

Jak ten co płaci składki i wymaga aby się nim opiekowano w szpitalu.
Dlaczego 16 latek który wrzuci 5 zł do puszki ma być lepiej obsłużony od tego co płaci przez pięć lat składki na NFZ?
~pietrek1 niezalogowany
11 stycznia 2013r. o 20:27
~ napisał(a):

Jak ten co płaci składki i wymaga aby się nim opiekowano w szpitalu.
Dlaczego 16 latek który wrzuci 5 zł do puszki ma być lepiej obsłużony od tego co płaci przez pięć lat składki na NFZ?

w tym poje..ba...nym kraju wymagać to Ty sobie możesz :P
A kto napisał,że ktoś ma zostac lepiej bądż gorzej "obsłużony". Chodzi o to, że gdyby nie takie zbiórki, to wiesz, gdzie, pod względem wyposażenia, znajdowały by się nasze szpitale?? Podejrzewam, ze 100 lat za murzynami (nie obrażajac murzynów) :|
~pietrek1 niezalogowany
11 stycznia 2013r. o 20:30
~ napisał(a):

Gdyby nie 1000 zakupionych fotoradarów zamiast sprzętu dla dzieci, ktoś mógłby mieć jak ty wspaniałego syna. Niestety państwo postawiło na fotoradary.
Wy dajecie na sprzęt a państwo zwolnione z przymusu jego kupienia wydaje na inne pierdoły. Od kierowcy da się wyrwać kasę poprzez mandat a od niemowlaka się nie da.
Dawajcie dalej i jak coś zrobi wam zdjęcie na drodze to pomyślcie o czerwonym serduszku :)

nie rozumiem o co krzyk z tymi fotoradarami?? W sensie idiotycznej inwestycji to się z Tobą zgodzę. Ale z tymi zdjęciami?? Wystarczy jeżdzić przepisowo. Tylko tyle. I mówi Ci to PH (przedstawiciel handlowy) spędzajacy dziennie około 5-6 godzin w samochodzie :)
9879
#panda nieaktywny
11 stycznia 2013r. o 20:33
De_Tourvel napisał(a): Myślę, że warto się zapoznać. Zwłaszcza, że kolejny finał już za chwilę.

ja jednak daję :) Inicjatywa Owsiaka jednak wydaje mi się "dobra"! dlaczego? to nie chodzi tylko o dawanie kasy! to również dawanie siebie przez zespoły muzyczne, to dawanie od firm, to licytacje darów na Orkiestrę! To Święto serca nprawdę na dużą skalę! na skalę Kraju i Świata. Inicjatywa jest warta kontynuacji. To, że się wyposaża niedofinansowane szpitale, to chyba dobrze? Sprzęt jest niezwykle ważny w diagnozie! więc? W Orkiestrze Owsiaka wazny jest każdy grosik, który w skali kraju sumuje się w miliony.

Daję Owsiakowi! :)
7612
bax
11 stycznia 2013r. o 20:38
~ napisał(a): Jak ten co płaci składki i wymaga aby się nim opiekowano w szpitalu.

Cooo :| :| :| ...wybacz "~" -tyldo,ale wydaje mi się,że cieszysz się "końskim zdrowiem" ,pozazdrościc':)...
Co rok wrzucamy do puszki bo wiemy,że Owsiak jako jeden z niewielu naprawdę działa,wspiera szpitale itd..,teraz też wrzucimy do puchy:)

2820
#k1p nieaktywny
11 stycznia 2013r. o 20:42
Już kiedyś słyszałam, że Owsiak "wyręcza" państwo. Ale gdyby nie on, myślicie, że mielibyśmy ten cały sprzęt, który zasponsorowała jego fundacja?? I to są fakty. Ten sprzęt jest, działa i pomaga.
Nigdy nie jest tak, że każdemu wszystko będzie pasować. Ja wolę dać tą złotówkę, wspomóc imprezę niż nie zrobić nic.
~ niezalogowany
11 stycznia 2013r. o 20:44
Sam mówisz że jak ktoś tam trafi do szpitala to niech nie korzysta ze sprzętu zakupionego przez Owsiaka. To po co ja mam trafiać do szpitala jak mam nie korzystać ze sprzętu?
To że będę jeździł przepisowo nie sprawi że fotoradary znikną. Kasy brakuje i kupią ich jeszcze 1000 bo kasę muszą wyrwać.
Gdyby w szpitalach nic nie było to już dawno byłaby rewolta a przynajmniej zabrakłoby na fotoradary lub inne pierdoły a tak mamy co mamy.
Nie bój żaby, rząd na pewno się nie raduje że jakieś dziecko przeżyło dzięki sprzętowi. Każde kolejne dziecko to strata na becikowe tak jak jazda przepisowa to strata na mandatach dla państwa.
Wy nie rozumiecie że WOŚP to jeden krok w przód i dwa w tył.
Czarę goryczy przelewa zapraszanie na Woodstock rządowych złodziei i purpuratów i ich oklaskiwanie.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza