Problem z kartą graficzną laptop HP Pavilion G Series.
#AutorOgloszenia nieaktywny 17 stycznia 2013r. o 19:46
Witam.
Mam pewien problem mam Laptopa HP Pavilion G series.
Zainstalowałem nowy system windows 7 32 bit.
Ale niestety nie wiem jak przydzielić pamięć graficzną zintegrowanej karcie graficznej Intela.
W biosie nie ma takiej opcji.
Instalowałem kilka razy sterowniki i nic nie pomaga.
W panelu opcji intela także nie ma tego....
Ma ktoś jakieś pomysły może?
Na google szukałem ale podawali tylko jakieś linki ze sterownikami i nie działa dalej.
To że karta laptopa jest zintegrowana z płyta główną nie znaczy że musi korzystać z "kawałka" pamięci RAM (jak w komputerze stacjonarnym), w większości przypadków w HP na płycie zintegrowana jest także pamięć karty i nie masz wtedy możliwości przydzielania pamięci RAM do karty, nie maż tez mozliwości ustawiania ilosci pamieci dla karty - ile wlutowali tyle jest.
Dopisane 17.01.2013r. o godz. 20:07:
Zwiększenie pamięci karty nic Ci nie da. Rozumiem ze chcesz pograć w jakąś gierke i nie chodzi Ci a chcesz to rozwiązać dodając pamięci. Obawiam się ze masz za mało wydajny GPU z małą ilością jednostek "wykonawczych"... Grafika kiedyś zależała od ilości pamięci ale teraz ważniejsze są ilość jednostek renderujacych, przepustowość pamięci, częstotliwość taktowania karty i samej pamięci...
Dopisane 17.01.2013r. o godz. 20:10:
Acha, Pavilion to nie jest zbyt szczęśliwy wybór... Wiesz?
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.