Przemyslaw napisał(a):
Zdecydowanie tak.Gdyby w Polsce po transformacji ustrojowej nie przeszkadzano przedsiębiorcom , już dzisiaj kraj spływał by bogactwem.Zasada Wszystko co nie jest zabronione jest dozwolone działała bez zarzutów.Niestety solidaruchy tępogłowe musiały to zgnoić.Zaczęli wpychać swoje łapy we wszystko.W efekcie wszystko umarło.
Przemyslaw napisał(a):
Wiem doskonale .Obserwowałem jak rodziła się Solidarność od środka .Przyglądam się jej już 30 lat .Oprócz pozornego rozbicia komuny nie ma się czym chwalić.Przejęto władzę , przejęto kasę ale nie przejęto odpowiedzialności za kraj./ Komuniści jej po prostu nie mieli /
Przemyslaw napisał(a): Chce Pan prowadzić sensowną polemikę to proszę prezentować sensowne argumenty.To właśnie dlatego wiele razy postuluję aby dyskutanci byli jawni./ tak jak na Facebook /
Nie odnosi się Pan do tematu , który mówi o niemoralnym pobieraniu pieniędzy poza wypłatami przez urzędników administracji Państwa .Wiadomo do tej pory o sumie ponad 2 miliardy zł/ 2 000 000 000 /. W samym ZUS gdzie zatrudnionych jest 47 tysięcy pracowników wypłacono 212 milionów zł nagród../ 212 000 000 /
To powód powstanie art " w imię przyzwoitości "
Pozdrawiam Pana / Panie Stanisławie K /
alter napisał(a): Zadałem pytanie, o Pana "lekarstwo" na to? czy tylko Pan umie narzekać? Nie wyartykułował Pan dotąd żadnego mądrego sposobu zmian. Jeżeli przed trudnymi pytaniami broni się Pan zarzucając innym anonimowość? To znaczy, że nic Pan nie ma do powiedzenia?
alter napisał(a):Przemyslaw napisał(a): ...Chce Pan prowadzić sensowną polemikę to proszę prezentować sensowne argumenty.To właśnie dlatego wiele razy postuluję aby dyskutanci byli jawni...
Zadałem pytanie, o Pana "lekarstwo" na to? czy tylko Pan umie narzekać? Nie wyartykułował Pan dotąd żadnego mądrego sposobu zmian. Jeżeli przed trudnymi pytaniami broni się Pan zarzucając innym anonimowość? To znaczy, że nic Pan nie ma do powiedzenia?