Przemyslaw napisał(a): Aby pomagać tym , którym się nie bardzo chce pracować należy najpierw uregulować prawo dla tych którzy pracują.W chwili obecnej fiskus zdecydowanie zbyt wcześnie sięga do kieszeni podatnika .
[...]
Ja w swoich rozważaniach nigdy nie podejmowałem kwestii ludzi niepracujących.Proponowałem jedynie sposoby zmniejszenia ich ilości.
[...]
Administracja państwa nie chce zrezygnować z wielu swoich składowych dochodu.Mam tu na myśli , trzynaste pensje , nagrody , przerost administracji , drogie samochody itp.
"tym, którym się nie bardzo chce pracować"?!
Zakłada PanM, że tym wszystkin bezrobotnym nie chce się pracować? to skandaliczna wypowiedź!
Chyba, jako polityk powinien Pan coś zaproponować niepracującym! PanieM, Pana stanowisko nosi miano "wykluczania" słabszych bezrobotnych, a nie im pomaganie!
Pomysł ograniczania apanaży władzy, są oczywiste, to nie jest Pana pomysł. Jednak wątpię w Pana determinację, kiedy będzie PAn reprezentantem tej władzy. Wszyscy Ci, którzy rządzą wypowiadali się podobnie.
Proszę nam wyjaśnić co według Pana to znaczy? "fiskus sięga ZBYT WCZEŚNIE do kieszeni podatnika?"
zbyt wcześnie? :)
Myli Pan wiele pojęć, wrzuca Pan skrajnie odmienne zagadnienia do jednego kosza, wypowiada się Pan bardzo chaotycznie. Rozczarowuje Pan.