Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA BAU zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Rehabilitacja metodą VOJTY

7715
#aisha nieaktywny
24 stycznia 2013r. o 16:46
Witam . Mam pytanie czy ktoś nie orientuje się czy w Bolesławcu jest ktoś kto na NFZ rehabilituje metodą vojty ? Byłam dziś na parkowej w Centrum Rehabilitacyjnym i niestety do końca roku brak wolnych miejsc, Provita się tym nie zajmuje.
Nie stać mnie na prywatną rehabilitacje.
Jeśli ktoś wie gdzie jeszcze się taką rehabilitacją zajmują bardzo proszę o odzew. Sprawa jest pilna !!
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~78 niezalogowany
24 stycznia 2013r. o 17:33
(...) Nie przejmuj się wpisami osoby.która nazwała się sama ,tak jak widzimy ,więc co madrego można się spodziewać? Jeżeli chodzi o leczenie metodą prof.Vojty to najlepiej zrobisz ,jak pójdziesz prywatnie pierwszy raz,bo jeżeli będziesz stymulowała dziecko to pewnie samodzielnie w domu i na wizycie prywatnej lekarz ci wszystko wytłumaczy i pokaże co i jak.Też tak kiedyś miałam i wykonywałam w domu stymulacje mojemu dziecku.

Zmoderowano 24.01.2013 godz.20:00 - powód: korekta cytowania, po usunięciu spamu (sentinel)
7715
#aisha nieaktywny
24 stycznia 2013r. o 17:38
Prywatnie niestety na dzień dzisiejszy mnie nie stać (100zł) ale dziękuje

Dopisane 24.01.2013r. o godz. 17:38:

A jak dziecko znosi taka stymulacje? Słyszałam że jest dość nie przyjemna. Ja mam wcześniaka, jest bardzo wrażliwy na dotyk i nie wiem jak zareaguje na to? Po jakim czasie widoczne są widoczne efekty i czy w ogóle są ??

Zmoderowano 24.01.2013 godz.20:03 - powód: korekta cytowania (sentinel)
~~78 niezalogowany
24 stycznia 2013r. o 17:46
Trudno tak dokładnie powiedzieć bo nie wiem co zdiagnozowano u twojego dziecka.Same stymulacje nie sa nieprzyjemne ani dotkliwie męczące ,polegaja na lekkim ucisku odpowiednich miejsc na ciele dziecka przez minute czy dwie ,już nie pamiętam.Efekty są znakomite.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza