Następna osoba nie zorientowana w temacie :] Nie trzeba mieć kiepskiej sytuacji finansowej, żeby ubiegać sie o takie mieszkanie. Rada na przyszłość: NIE WIESZ, NIE UDZIELAJ SIĘ ;)
Błędem wielu ludzi jest słuchanie znajomków, którzy coś wiedzą ale sami nie wiedzą co ;) Najlepsze informacje tylko w najlepszych źródłach.
mieszkam w uk od wielu lat nie przyznaje sie mieszkania ,,komunalnego''kazdemu.O takie mieszkania staraja sie osoby nie radzace sobie w ten czy inny sposob.Co wplywa na sytuacje mieszkaniowa, czyli popularnie na ilosc punktow?
Kazde Towarzystwo Mieszkaniowe ma swoj system punktacji. Istotny wplyw ma ilosc czlonkow rodziny, sytuacja materialna, czyli wysokosc dochodow, to czy mieszkamy sami, czy z kims trzecim, czy w rodzinie sa dzieci i osoby niepelnosprawne itp.
W pierwszej kolejnosci mieszkanie otrzymuja osoby bezdomne (homeless)
Mieszkałem w UK cztery lata, i nawet przez myśl mi nie przyszlo żebrać o mieszkanie z kansylu, zwyczajnie tak po prostu wstyd, dobre dla ciapatych, romów, i angielskiej żuleri
I właśnie to jest wg. mnie prawidłowe podejście, radzisz sobie to nie żebrzesz, bo się "prawnie należy". Kto w tym momencie za to płaci? Rząd zrywa z drzew pieniądze na dopłaty do tych mieszkań czy Święty Mikołaj im podrzuca pod poduszkę? Nie, na te mieszkania, socjale, zasiłki, dopłaty itp. zrzuca się cała reszta, która ostro haruje na swój byt, a że jest jak jest to musi harować na byt swój i bandy pasożytów, która myśli, że jak coś jest od państwa, to jest za darmo i nikt za to nie płaci.
~anglik z duzum przyrodzeniem niezalogowany 6 lutego 2013r. o 15:06
mieszkanie ,,komunalne" się starasz i piszesz to jak byscie się chwalili, tak oszczędzisz może pare funciaków na tym mieszkaniu komunalnym, ale więcej stracisz na opłatach za samochod, gdyż te mieszkania sa często w dzielnicach większego ryzyka, gdzie ubezpieczenia sa duuuuzo droższe, nie tlyko na tym stracisz, a sąsiedzi typu Ukraince, cyganie i reszta tej swinskiej nacji odpowiedni ci ułatwi zycie i towim pociechom, jak dzieci dorosną w tym towarzystwie, to będziesz miałą curke prostytutke puszczająca się z turkiem bo ma ładne auto i syna kibola:) POWODZENIA !!!
nie mydl ludziom oczu znawco !!!
W głowie mi się nie mieści jacy niektórzy są zawistni i jak łatwo przychodzi im gardzić drugim człowiekiem tylko dlatego, że na te same sprawy ma zupełnie inne spojrzenie. Jesli ktoś z czegoś nie chce korzystać, a może to wporządku, jego sprawa. Jeśli ktoś jednak chce tego, to nie ma w tym nic złego. Trzeba być niepoważnym człowiekiem i zadufanym w sobie, ,żeby mieć czelność krytykować postępowania innych, tymbardziej że mieszkając w Polsce ci co tutaj najwięcej kłapią nie ośmielili by się otworzyć pyska na temat dodatków i innych środków pomocniczych. "Jedni cieszą się deszczem, a dla drugich ciągle pada" Pozdrówki ;)
Kobieto, to nie jest zawiść czy pogarda jak byś chciała, tylko zdrowa krytyka pewnych postaw.... sami zwykli Anglicy mówią że powinno tak być że przyjeżdżają obcokrajowcy, dostaja mieszkania i zasiłki, podczas gdy oni sami nie mają łatwo a państwo jest w recesji... ciekawy jestem jakie w Polsce byłby nastroje gdyby doszlo do podobnej sytuacji
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.