Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Praca w Anglii, czy w Norwegi ?

~ niezalogowany
6 lutego 2013r. o 0:05
Oj tam,ja mieszkam i pracuje 11 lat w Koln,i nie narzekam.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~egerszege niezalogowany
6 lutego 2013r. o 0:33
jakiz ten narod glupi.....co Wy tu wypisujecie....dziekujcie Tuskowi!!!! a Wasze dzieci Was wyklna, za to,ze sie tu urodzily.....zaorac!! zasiac kapuste!!! jestem pierwy!!!
9949
#groszem nieaktywny
6 lutego 2013r. o 1:22
~Wiolizna napisał(a): Nie no jasne, że można dostać benefity. Jest to po prostu o wiele trudniejsze w obecnej sytuacji niż siedem lat temu "grosz". Być może sam osobiście nie jesteś zorientowany w tych kwestiach w obecnym czasie, a wiesz to co wiedziałeś parę lat temu, lub Twoi znajomi nie mówią całej prawdy. Nie jest wcale tak kolorowo jak Ci się wydaje. To naprawdę zadziwiające, że ktoś kto tyle czasu jest w Anglii nie wie co się dookoła niego dzieje. Prawdą za to jest, że bez angielskiego o pracę ciężko, nie to co siedem lat temu. Dodam, że dopiero od około dwóch lat można tu pracować bez pozwolenia na pracę. Z tego co się orientuję to mało kto o tym wiedział lub wie. Wracając do benefitów to jest tu wielu polaków, którzy poprzez swoje socjale i sposób bycia doprowadzili do tego, że ktoś kto jest uczciwy i nie zamierza oszukiwac królowej ma spore problemy i nikłe szanse by otrzymać jakiekolwiek dodatki. Poza tym, coraz więcej anglików jest przeciwnych polakom zarówno tym bezrobotnym jak i pracującym. Wystarczy wejść na prom do Anglii i od progu palić się ze wstydu za rodaków, którzy na każdym kroku zachowują się wulgarnie i używają słów, których już większość anglików kojarzy. Warto spojrzeć potem na twarze ludzi, którzy na to patrzą...Więc jeśli ktoś zamierza tu przyjechać w najbliższym czasie to musi mieć dobry plan na życie tutaj, bo bez tego nie da rady.

morze i się nie orientuje w benefitach bo mnie to nie interesuje nigdy ich nie brałem i nie będę brał bo nikogo nie muszę się prosić o pomoc wystarczająco zarabiam żeby utrzymać siebie i rodzinę a z pozwoleniem na prace tak zwanym Home Office to było tylko papierek do zdzierania pieniędzy no nie jest kolorowo ale o wiele lepiej niż w Polsce i tak samo jak w Polsce i tutaj z roku na rok wszystko drożeje same bilety zdrożały z 90 pesow za przejazd do 1.30
4560
#Wiolizna nieaktywny
6 lutego 2013r. o 10:36
Obecnie to i ja nie potrzebuję benefitów, ale kto wie co się może w przyszłości wydarzyć. Warto się orientować. Zapomniałam napisac o bardzo ważnej rzeczy odnośnie mieszkań. Mieszkam tu z moim partnerem od półtora roku, a rok temu złożyliśmy aplikację o przyznanie mieszkania z council 'u. Miesiąc temu doczekaliśmy się listu i zostaliśmy zapisani do home choice. Teraz już tylko czekać na odpowiednią ofertę, a wtedy koszty utrzymania zmniejszają się o conajmniej 200 funtów. To dużo gdy ma się spore wydatki np na maluszka ;) No i będę mogła zrobić w tym mieszkaniu co będę chciała :) Tak na marginesie, jak długo czeka się na mieszkanie w Polsce i czy w ogóle warto czekać?

"Co mnie nie zabije to mnie wzmocni" :)
8863
#MortiCRX nieaktywny
6 lutego 2013r. o 11:03
W Polsce się zaciska pasa i kupuje mieszkanie, a nie czeka aż reszta podatników się na nie zrzuci i zapłaci za nas.
4560
#Wiolizna nieaktywny
6 lutego 2013r. o 11:19
To się nazywa mieć narzucony tok myślenia przez system. Nic nie dostaniesz. Masz kupić! Tylko powiedz mi, za co Ci ludzie w Polsce mają kupić mieszkanie? I dlaczego nie mogą dostać skoro to im się prawnie należy?! I dlaczego my obywatele unii europejskiej w innym kraju możemy tak łatwo dostać mieszkanie, a we własnej ojczyźnie musimy je kupować????

"Co mnie nie zabije to mnie wzmocni" :)
~ niezalogowany
6 lutego 2013r. o 12:11
Wiolizna, a co rozumiesz przez stwierdzenie :że się prawnie należy
~brednie niezalogowany
6 lutego 2013r. o 12:54
jesli masz szanse na mieszkanie z councilu to nie macie ciekawej sytuacji materialnej....mydlisz ludziom oczy .
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza