Znajomi wyjechali do Angli on bez jezyka pracuje żona zna dobrze jezyk i bezrobotna i mówią że ciężko o pracę ale próbuj jak masz gdzie pomieszkać bo zawsze można wrócić
Norwegia, podobnie jak Holandia - gdy chcesz samemu szukać pracy, to nawet nie wchodź do agencji bez znajomości miejscowego języka.... a więc jeśli nie możesz liczyć na pomoc znajomych w znalezieniu pracy - odpuść sobie Norwegię.... W Anglii spore bezrobocie, jednak kto ma dobry fach i język, i jest choć troszkę obrotny, to powinien dać sobie radę.
Byłeś tam ,czy tylko powtarzasz co słyszałeś ? Ja nie bylem ,ale chętnie pojechałbym do Norwegii . Ja słyszałem ,że język angielski w zupełności wystarczy . Wprawdzie nie znam ani angielskiego ani norweskiego ':) ale ... skoro słonia można nauczyć tańczyć to ja angielskiego też się nauczę ;p
W Anglii 4,5 roku, (finansowo bardzo udany pobyt) i ostatnio Holandia, tylko 2 miesiące... w Norwegii nie bylem, ale uwierz mi - wiem sporo... bardzo popularna ostatnio w mediach, że niby najwyższe zarobki... jesli naprawdę wiążesz jakieś nadzieję z Norwegią, i nie chcesz wrócił z dlugami...to wkuwaj Norweski, i to tak na serio ... bo od ludzi z uniwersalnym jezykiem angielskim juz im się przelewa
Powiem wam tak jestem w Norwegii od roku czasu i o prace naprawde teraz nie jest latwo agencje maja juz swoich ludzi .
Wymogi jezykowe sa coraz wyzsze ale z dobrym angielskim prace znajdziesz.
I co najwazniejsze tutaj jak ktos sie spoci w pracy to albo jest chory albo glupi.
Polecam norwegie przy najnizszej placy agencyjnej zarobisz min.10.000 PLN m-c po oplaceniu mieszkania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.