Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Praca w Anglii, czy w Norwegi ?

~chetny audi niezalogowany
4 lutego 2013r. o 14:16
lukas666 napisał(a): Pracował ktoś może w fabryce AUDI w Niemczech ? mam znajomego z okolic Bolesławca który zachwala ze dobre są zarobki i ze nie trzeba znać języka Niemieckiego.. To jak ktoś jest w temacie to niech przekaże swoją wiedzę :)

jestem chetny na ta prace w fabryce AUDI,jak masz adres gdzie mozna wyslac CV lub przez kolege podac ktory tam pracuje??
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
4 lutego 2013r. o 14:23
lukas666 napisał(a): Pracował ktoś może w fabryce AUDI w Niemczech ? mam znajomego z okolic Bolesławca który zachwala ze dobre są zarobki i ze nie trzeba znać języka Niemieckiego.. To jak ktoś jest w temacie to niech przekaże swoją wiedzę :)

ze nie trzeba znac niemieckiego to mam nadzieje rozumiesz tylko tak,ze na poczatku a nie na zawsze.Bo jak widze i slysze,ze nie trzeba znac jezyka i tacy sie ciesza bo nie maja ochoty nigdy sie nauczyc jezyka kraju w ktorym chca zarabiac to mnie az trzesie.Kasa tak ale dac cos z siebie,nauczyc sie jezyka i jak czlowiek zyc,umiec sie porozumiec to juz nie.Za duzo wysilku.Jak te Turki w Niemczech,tz.wiekszosc z nich.
4560
#Wiolizna nieaktywny
4 lutego 2013r. o 14:37
Bredzisz tylda, bo akurat każdy turek w niemczech posługuje się językiem niemieckim. Niestety nie można tego samego powiedzieć o polakach.

"Co mnie nie zabije to mnie wzmocni" :)
~ niezalogowany
4 lutego 2013r. o 14:46
nie,nie kazdy Turek i to jest wielki problem tego kraju.Pojdz np.do lekarza to zobaczysz turecka matke w towarzystwie swojego dziecka,ktore przyszlo jako tlumacz,bo mama nie umie powiedziec po niemiecku co jej jest.A i Polacy tez sa pod tym wzgledem nie najlepsi,jednak nie jest tak zle.Moge na ten temat pisac z przekonaniem bo mieszkam tu od x lat i na codzien widze co sie dzieje.
~Ciekawy niezalogowany
4 lutego 2013r. o 14:48
~ napisał(a): Ciekawy, musiałbyś najpierw wyjaśnić co rozumiesz przez słowo "lepiej"
chodzi mi o to gdzie łatwiej znajdę pracę ,jezyk mam słaby ale komunikatywny lecz zasłaby aby na pewniaka jechać do danego kraju sdąd moje pytanie gdzie łatwiej znajdę prace , mam zawód wiele lat doświadczenia
~ niezalogowany
4 lutego 2013r. o 14:56
~Ciekawy napisał(a):
~ napisał(a): Ciekawy, musiałbyś najpierw wyjaśnić co rozumiesz przez słowo "lepiej"
chodzi mi o to gdzie łatwiej znajdę pracę ,jezyk mam słaby ale komunikatywny lecz zasłaby aby na pewniaka jechać do danego kraju sdąd moje pytanie gdzie łatwiej znajdę prace , mam zawód wiele lat doświadczenia
Dobra pojedziesz i co dalej na miejscu nie masz od razu pracy lub chociaż znajomych to czarno to widzę myślisz że tak łatwo znajdziesz mieszkanie bez prowizji a nie mówiąc już o dogadaniu się np w urzędach język albo znajomi za granicą to podstawa ale życzę powodzenia bo w Polsce źle się dzieje ;)
~ niezalogowany
4 lutego 2013r. o 15:32
Trzeba szukac ofert pracy.Pozniej juz tylko indywidualna rozmowa o mozliwosci rozwiazania problemu z mieszkaniem itd.Czesto pracodawcy,jak chca zatrudniac obcokrajowcow pomagaja,zeby w pierwszej fazie mial czlowiek dach nad glowa.Jednak jezyk jest potrzebny,zeby takie rzezczy omowic i moc wystartowac.
~ niezalogowany
4 lutego 2013r. o 16:04
~ napisał(a):
~Ciekawy napisał(a):
Dobra pojedziesz i co dalej na miejscu nie masz od razu pracy lub chociaż znajomych to czarno to widzę myślisz że tak łatwo znajdziesz mieszkanie bez prowizji a nie mówiąc już o dogadaniu się np w urzędach język albo znajomi za granicą to podstawa ale życzę powodzenia bo w Polsce źle się dzieje ;)
najomych to posiadam w Norwegi i w Angli o mieszkanie sie nie boję tylko o pracę bo ludzie mówią że w Angli nie ma już pracy że jest tam w cholere polaków i nie opłaca sie jechać ,a do norwegi że bez języka nie ma szans ,pracowałem już za granicą w niemczech włochy orac austria tylk że to praca sezonowa była a teraz chciał bym wyjechać na stałe tylko nie wiem gdzie łatwiej znajdę prace
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza