lukas666 napisał(a): Pracował ktoś może w fabryce AUDI w Niemczech ? mam znajomego z okolic Bolesławca który zachwala ze dobre są zarobki i ze nie trzeba znać języka Niemieckiego.. To jak ktoś jest w temacie to niech przekaże swoją wiedzę :)
lukas666 napisał(a): Pracował ktoś może w fabryce AUDI w Niemczech ? mam znajomego z okolic Bolesławca który zachwala ze dobre są zarobki i ze nie trzeba znać języka Niemieckiego.. To jak ktoś jest w temacie to niech przekaże swoją wiedzę :)
~ napisał(a): Ciekawy, musiałbyś najpierw wyjaśnić co rozumiesz przez słowo "lepiej"chodzi mi o to gdzie łatwiej znajdę pracę ,jezyk mam słaby ale komunikatywny lecz zasłaby aby na pewniaka jechać do danego kraju sdąd moje pytanie gdzie łatwiej znajdę prace , mam zawód wiele lat doświadczenia
~Ciekawy napisał(a):Dobra pojedziesz i co dalej na miejscu nie masz od razu pracy lub chociaż znajomych to czarno to widzę myślisz że tak łatwo znajdziesz mieszkanie bez prowizji a nie mówiąc już o dogadaniu się np w urzędach język albo znajomi za granicą to podstawa ale życzę powodzenia bo w Polsce źle się dzieje ;)~ napisał(a): Ciekawy, musiałbyś najpierw wyjaśnić co rozumiesz przez słowo "lepiej"chodzi mi o to gdzie łatwiej znajdę pracę ,jezyk mam słaby ale komunikatywny lecz zasłaby aby na pewniaka jechać do danego kraju sdąd moje pytanie gdzie łatwiej znajdę prace , mam zawód wiele lat doświadczenia
~ napisał(a):najomych to posiadam w Norwegi i w Angli o mieszkanie sie nie boję tylko o pracę bo ludzie mówią że w Angli nie ma już pracy że jest tam w cholere polaków i nie opłaca sie jechać ,a do norwegi że bez języka nie ma szans ,pracowałem już za granicą w niemczech włochy orac austria tylk że to praca sezonowa była a teraz chciał bym wyjechać na stałe tylko nie wiem gdzie łatwiej znajdę prace~Ciekawy napisał(a):Dobra pojedziesz i co dalej na miejscu nie masz od razu pracy lub chociaż znajomych to czarno to widzę myślisz że tak łatwo znajdziesz mieszkanie bez prowizji a nie mówiąc już o dogadaniu się np w urzędach język albo znajomi za granicą to podstawa ale życzę powodzenia bo w Polsce źle się dzieje ;)~ napisał(a): Ciekawy, musiałbyś najpierw wyjaśnić co rozumiesz przez słowo "lepiej"chodzi mi o to gdzie łatwiej znajdę pracę ,jezyk mam słaby ale komunikatywny lecz zasłaby aby na pewniaka jechać do danego kraju sdąd moje pytanie gdzie łatwiej znajdę prace , mam zawód wiele lat doświadczenia