Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Praca w Anglii, czy w Norwegi ?

~ciekawy niezalogowany
3 lutego 2013r. o 9:10
Zastanawiam sie czy jechać do Norwegi czy do angli pracować nie wiem gdzie lepiej ??
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
8283
#prypiat nieaktywny
3 lutego 2013r. o 17:55
lepiej jest tam gdzie nas nie ma :)
~ niezalogowany
3 lutego 2013r. o 17:59
~ciekawy napisał(a): Zastanawiam sie czy jechać do Norwegi czy do angli pracować nie wiem gdzie lepiej ??

w norwegi są lepsze warunki zarobkowe ale żeby dobrze zarobić to podstawą jest język musisz znać i to dobrze
~ niezalogowany
3 lutego 2013r. o 18:44
Norwegia jest pod wieloma wzgledami lepsza.jednak jezeli nie bedziesz mieszkal w miescie to musisz umiec zyc w samotnosci.Tam odleglosci do innego czlowieka moga byc czasem b.duze.Mieszka tam tylko 5 ml.ludzi w tak wielkim powierzchniowo kraju,to daje okolo 13 ludzi na km2.wiec jak sie decydujesz na Norwegie to musisz o tym wiedziec.W Anglii pod tym wzgledem jest "normalnie"
~ niezalogowany
3 lutego 2013r. o 18:56
Ciekawy, musiałbyś najpierw wyjaśnić co rozumiesz przez słowo "lepiej"
~joe-black niezalogowany
4 lutego 2013r. o 10:14
Byłem w Belgii Holandii Austrii Irlandii Niemcy Czechy teraz jak pojade to kraje skandynawskie Dania Szwecja Norwegia... ;) gdzie człowieka nie było jak chciał normalnie zarobić !!
4560
#Wiolizna nieaktywny
4 lutego 2013r. o 10:22
W Anglii zdecydowanie lżej niż w Polsce, ale jest jeden warunek - znajomość angielskiego. Bez tego ciężko znaleźć cokolwiek. Przez agencję, w której rekrutują polacy dostaniesz pracę na tych samych zasadach co w Polsce, czyli wyzysk, trafisz do kołchozu gdzie się narobisz a niewiele zarobisz :) Jeśli liczysz na socjale to zapomnij, bo to już nie jest ta sama Anglia co kilka lat temu ;)

"Co mnie nie zabije to mnie wzmocni" :)
9233
#lukas666 nieaktywny
4 lutego 2013r. o 13:30
Pracował ktoś może w fabryce AUDI w Niemczech ? mam znajomego z okolic Bolesławca który zachwala ze dobre są zarobki i ze nie trzeba znać języka Niemieckiego.. To jak ktoś jest w temacie to niech przekaże swoją wiedzę :)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza