~ napisał(a): Dlaczego jesteśmy narodem rządzącym prawami drugiego człowieka? Co mnie obchodzi czy sąsiad śpi z sąsiadką czy z sąsiadem? Chce niech śpi. Niech jeden czy drugi odpowiada za siebie nawzajem jak tego chcą. Czy głupawe "słówka" przysięgi przed jakimś urzędnikiem czy księdzem mają aż taki wpływ na nasze życie? Nie wydaje mi się. Dajmy innym decydować w końcu za siebie. Czy zawsze trzeba wleżć z buciorami w czyjeś życie? Czy to Pan z Pania, czy dwie Panie czy dwóch Panów...Wiecie co? Słysząc ostatnio o wielu tragediach dzieci jakie miały miejsca w wielu niby normalnych rodzinach - zastanawiam się czy w takiej wg.niektórych "nienormalnej" rodzinie porzucane, poniewierane dzieci by nie miały lepszego życia. ..Autentycznie ... wrogość i nienawiść szczególnie ludzi wierzących ąż razi w oczy, a powinni czcić bliżniego bez względu na to kim jest. Wstyd....
Calahan napisał(a): Dodam jeszcze, że homoseksualizm jest poprostu całkowitym odstępstwem od Bożego i naturalnego planu stworzenia. ..
~ napisał(a):Przyjacielu, to nie Boga problem ze ktos nie wypelnia Jego planu. To problem tego ktory go nie wypelnia. A czesto jest tak, ze czlowiek jest tak zwodzony, oklamywany, manipulowany przez diabla ze nie odroznia dobra od zla. Ale laska, zycie wieczne i milosc Boza dostepna jest dla kazdego kto jej pragnie i chce uwolnic sie z ciemnosci :).Calahan napisał(a): Dodam jeszcze, że homoseksualizm jest poprostu całkowitym odstępstwem od Bożego i naturalnego planu stworzenia. ..
A podobno bóg stworzył nas "na wzór i podobieństwo swoje". Jeśli tak, to wszystkich, bez wyjątku. A odstępstwa od planu się zdarzają zawsze i wszędzie. Plan to tylko zamierzenie a realizacja to prawdziwe życie. Nie udał się bogu plan więc to jego problem.
Calahan napisał(a):~ napisał(a):Przyjacielu, to nie Boga problem ze ktos nie wypelnia Jego planu. To problem tego ktory go nie wypelnia...Calahan napisał(a): Dodam jeszcze, że homoseksualizm jest poprostu całkowitym odstępstwem od Bożego i naturalnego planu stworzenia. ..
A podobno bóg stworzył nas "na wzór i podobieństwo swoje". Jeśli tak, to wszystkich, bez wyjątku. A odstępstwa od planu się zdarzają zawsze i wszędzie. Plan to tylko zamierzenie a realizacja to prawdziwe życie. Nie udał się bogu plan więc to jego problem.
~ napisał(a):Plan zakładał prawo do wolnej woli czlowieka, ktory wiazal sie z jego upadkiem. Bog jednak dal wspanialy plan ratunkowy dla kazdego kto jest swiadom swej grzesznej natury - calkowita abolicje grzechu w osobie Pana Jezusa Chrystusa wraz z przemiana wewnetrzna czlowieka za sprawa Ducha Swietego (Hebr. 10:16-18: "Takie zaś jest przymierze, jakie zawrę z nimi Po upływie owych dni, mówi Pan: Prawa moje włożę w ich serca i na umysłach ich wypiszę je, Dodaje: A grzechów ich i ich nieprawości nie wspomnę więcej. Gdzie zaś jest ich odpuszczenie, tam nie ma już ofiary za grzech.) i zycie wieczne :).
Bzdura, po prostu plan był do dupy. Nie tylko zresztą w tej kwestii.
~ napisał(a): Calahan czy ty naprawdę wierzysz w to co piszesz? Jeśli tak to po prostu mi ciebie żal. Taki bełkot można było wciskać ciemnemu średniowiecznemu ludowi. Człowieku mamy XXI wiek! Obudź się! A ja idę spać.Widzisz przyjacielu, dzis ludzie pisza o ciemnogrodzie ktory byl kiedys a sami w nim zyja. Wierze w to co pisze bo Bog jest zywy i daje sie poznac tym ktorzy go szczerze szukaja. A czasami nawety gdy go nie szukaja, On nie pozwala czlowiekowi na niepoznanie Go. I nie sposob opisac radosci ktora towarzyszy doswiadczeniu Bozej przemiany, obietnic i poznania Ewangelii :). Czy wiesz np. ze w krajach Islamskich Jezus przychodzi do ludzi w snach i tak nawracaja sie ludzie do Boga zywego? W TV czy radiu o tym nie uslyszysz, bo jest swiat jest silnie manipulowany. A Afryce zas Bog nawraca ludzi poprzez cudowne uzdrowienia ktore towarzysza poznaniu Ewangelii. W Europie ludzie maja dostep do Slowa Bozego ale tak niewielu poznaje Ewangelie :).