Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Habemus Papam!
~DJABEŁWCIELONY niezalogowany
14 marca 2013r. o 12:22
dziekuje ci bolcu!!!! bez was nigdy bym sie nie dowiedział że jest nowy PAPAM!!
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ja niezalogowany
14 marca 2013r. o 12:35
~ napisał(a):
ere napisał(a):
falco napisał(a): pięć groszy :P
luzik facet :)
czy kogoś obrażam?

tyle lat na forum i dalej nie wiesz, że ludzie nie są na tyle inteligentni żeby cię zrozumieć ? :-)

mali ludzie twojego pokroju doskonale go ruzumiaja ;)

gdyby Jezus Chrystus zstąpił z niebios człowiek ponownie by go ukrzyżował !!
taki własnie jest człowiek ohydny , obrzydliwy , zły i zepsuty !
492
#ere nieaktywny
14 marca 2013r. o 12:45
~ja napisał(a):

wyciągasz taki wniosek na podstawie własnych zachowań ?
ja tam bym nikogo nie krzywdził, chyba, że w obronie ...

Dopisane 14.03.2013r. o godz. 12:45:

~ napisał(a): jeden akapit zniknal wlasnie z wikipedii !!

"Podczas trwania w Argentynie junty wojskowej generała Videli Redondo i podczas tzw. brudnej wojny 1976–1983 (hiszp. Guerra sucia) Bergoglio donosił wojskowym na lewicujących księży i zakonników, z których niektórzy potem znikali. Dokumenty potwierdzające jego współpracę opublikował Horacio Verbitsky w książkę „El Silencio” („Cisza”), która jest syntezą współpracy hierarchów kościoła argentyńskiego z dyktaturą "

jak zwykle internet lubi bezwarunkowo przekazywać informacje ...
http://www.tvn24.pl/wspolpracowal-z-wojskowa-junta-bergoglio-stare-klamstwo,311842,s.html

nie ma to jak bezdowodowo oskarżać czlowieka, który nie może się obronić ...
~ niezalogowany
14 marca 2013r. o 12:50
~ja napisał(a):

patrzac na drugiego przez swoj pryzmat czesto tak wlasnie postrzegamy;)
2900
#falco nieaktywny
14 marca 2013r. o 15:08
trudno pojąć że prosta dyskusja o wyborze papieża co niektórych cieszy a niektórym jest obojętna ,po chwili przeradza się w kłótnie i spory...
mnie jest obojętne czy papież będzie Murzynem czy Papuasem...zmieni to moje życie?...na pewno nie ale swoje zdanie mam PRAWO wyrazić...ktoś kto widzi tylko swoje racje ma być dla mnie idiotą?
nie...bo to też nic nie zmieni :)

"bierz życie z każdym oddechem..."
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
14 marca 2013r. o 16:46
Ja się na tym nie znam , ale jak czegoś nie wiem , to szukam w sieci i takie coś wyszperałem :

1.kudlaty72 14.03.2013 11:31
Po raz pierwszy w historii Watykanu papieżem został Jezuita.W mojej ocenie jest to wydarzenie bez precedensu.W tej chwili Jezuici mają swojego Czarnego Papieża(generała) i Białego Papieża,któremu składają 4-tą przysięgę.Jezuici czyli prawdziwi Iluminati są w tej chwili potężni jak nigdy dotąd.

Druga sprawa,Jorge Mario Bergoglio przybrał imię Franciszek , nie po Franciszku z Asyżu tylko po jednym z założycieli Towarzystwa Jezusowego Franciszku Ksawerym ( trzeci generał Jezuitów także miał na imię Franciszek ! A pochodził z rodu Borgiów ! )

Czas pokaże kim otoczy się w Watykanie Jorge Mario Bergoglio. Jeżeli będą to ludzie Towarzystwa Jezusowego wtedy hipoteza o wymuszonej przez Jezuitów rezygnacji Benedykta XVI zacznie być coraz bardziej wiarygodna.

kilka wypowiedzi ludzi dobrze znanych z historii-

“Jezuici to organizacja militarna, nie religijny zakon. Ich szef to generał armii, a nie ojciec w jakimś klasztorze. Celem tej organizacji jest władza, w najbardziej jej despotycznym znaczeniu. Absolutna, uniwersalna władza by kontrolować świat wedle woli jednego człowieka. Generał Jezuitów jest mistrzem, suwerenem nad suwerenami. Gdziekolwiek Jezuici zostaną przyjęci, staja się mistrzami, za wszelka cenę. Każdy czyn, każde przestępstwo, jakkolwiek okropne, jest chwalebna praca, jeśli popełnione jest w interesie Zakonu Jezuitów lub z rozkazu jego generała.”

Napoleon Bonaparte, źródło:
Fifty Years In the Church of Rome, Charles Chiniquy, (Grand Rapids, Michigan:
Baker Book House, 1968; originally published in 1886) p. 487.

“Jakkolwiek mocno podziwiałem niemieckich benedyktynów, jezuitów podziwiałem jeszcze bardziej. Zakon Jezuitów to coś specjalnego; brygady szokowe Kościoła Katolickiego. Ta organizacja była tak efektywna, że Heinrich Himmler użył jej jako model dla swoich szeregów nadludzi, Schutzstaffel (SS), których starannie wybrani członkowie składali specjalną przysięgę lojalności Fuehrerowi, tak samo jak najwyżsi rangą Jezuici (czwartaprzysięga) papieżowi. Ci ludzie rządzili światem, i było oczywiste że dobrze się bawili.”

“Will: The Autobiography of G. Gordon Liddy”,
G. Gordon Liddy – znany agent FBI, absolwent Jezuickiego Fordham Universiti,
(New York: St. Martin’s Press, 1980) pp. 23, 36.

“W kręgach rzymskokatolickich dobrze znany jest termin Czarny Papież, który opisuje Generała Zakonu Jezuitów. Papież zawsze ubrany jest na biało, generał na czarno, kontrast jest oczywisty. Lecz ci romaniści którzy niekoniecznie kochają jezuitów, ich liczba nie jest ograniczona, używają tego terminu wskazując na fakt że Czarny Papież dowodzi Białym Papieżem, nawet gdy ten pierwszy zobligowany jest przynajmniej do okazywania posłuszeństwa temu drugiemu”

“The Black Pope”, M. F. Cusack, (London: Marshall, Russell & Co., 1896)
pp. 13, 201.

“Generał zakonu zwykł stać obok papieża niczym wszechmocny właściciel feudalny w sredniowieczu stał obok słabego lorda, a rzymska ludność od dawna rozpoznawała ten fakt tytułując te dwie persony “białym” i “czarnym” papieżem. Prawda jest taka, ze zakon jezuitów nigdy, od początku, nie był posłuszny papieżowi, jesli kiedykolwiek ich wola i wola papieża nie była zbieżna ze sobą.”

Occult Theocrasy, Lady Queenborough,
(South Pasadena, California: Emissary Publications,
1980; originally published in 1933) p. 311.

NWO nadciąga wielkimi krokami .

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~ niezalogowany
14 marca 2013r. o 16:53
To co przeczytałem to już mnie strach obleciał.
9984
#gover nieaktywny
14 marca 2013r. o 17:02
To co wyszperal Pannazdzieckiem to jest pikus w porownaniu z prawda z podrecznika historii dla klas V podstawowki w czasach
ZSRR. Mozemy sie tam dowiedziec min., ze jezuici w czasie slubow zakonnych otrzymuja pol litra trucizny i sztylet dlugosci 30 cm. Cel wiadomy.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.