~ napisał(a): Panie Robercie R. moze nam Pan odpowie jakie konsekwencje groza naszej gminie za sciagniecie nieslusznych podatkow z strefy?, jakie kwoty nasza gmina musi zwrocic wraz z odsetkami? ( temat tabu)
Pieniadze na drogi z starostwa byly, bylo rowniez porozumienie pomiedzy gmina a starostwem, ktos sie z tego porozumienia wycofal - niech Pan odpowie kto sie wycofal i kto te pieniadze otrzymal? ( chyba Osiecznica?), z tego co mi wiadomo Pana zdanie na temat drog powiatowych jest takie iz powiat ma sam je utrzymywac i naprawiac - ale czy droga z Nowogrodzca do Gieraltowa tez jest powiatowa? czy tam z srodkow wlasnych gminy dalo sie ja odremotowac?
Ja pierdo.. nie męcz konia z tym podatkiem , kiedy to było zauważ że właściciele strefy przez pierwszych pięć lat w ogóle nie płacą podatków ,a wynikło to jeszcze za rządów Szerbienia kiedy był burmistrzem, a kiedy ty coś chcesz otworzyć to od razu państwo cię zarzuca takimi podatkami ,że wyrobić się nie da . Bardzo dobrze że wyciągnął ze strefy ten podatek im kasy nie brak . A np w BDN-nie ,potężny zakład chyba największy w strefie, a prawie 90 % ludzi pracuje tam na umowę - zlecenie i gdzie tu sprawiedliwość . A z innej Strony to chyba nie wszytko wina burmistrza jest rada miejska , sołtysi i inni którzy też po niekąt stanowią władze w gminie .